Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Fleur Dépret
Miałam przyjemność współpracy z projektantką Kwiatosławą (https://www.facebook.com/fleurdepretfashion?fref=ts). Oto pierwsze, nieśmiałe efekty. Czekam na krytykę. Nie jest to taki typowy feszyn, bo ja raczej w portretach siedzę.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/17/usrk.jpg/)
Witam,
Powiadasz że siedzisz w portretach, ale wrzuciłaś do fashion i krytyka będzie pod fashion :)
Bałagan w tle. Jakiś parking, samochody, drzewa, kawałek ściany. Można było poszukać ładniejszego i mniej bałaganiarskiego tła.
Fotka wygląda jak prosto z puchy.
Ostrość jest, modelka ładna. Ale obróbki żadnej, a to w tym dziale wydaje mi się podstawą.
Ale nie poddawaj się :)
Ale obróbki żadnej
Nieprawda. :<
Więc obróbki nie widać, mnie tylko bałagan w tle razi, reszta bardzo delikatna i fajna przez to!
krokodyl-lodz
14-07-2013, 10:59
Tło takie nie bardzo. Poza tym faktycznie można troszkę lepiej skomponować ten kadr i lekką obróbkę.
Mina modelki raczej mówi , że ząb ją boli :)
Niestety to zdjęcie wydaje się być do skasowania , pracuj nad tematem dalej. W tej dziedzinie "fashion" podstawą jest fajne miejsce, make-up itd... i oczywiście modelka, która umie pozować.
malwinka
16-07-2013, 15:28
Zdjęcie mimo fajnej jakości nie powala, najbardziej mój wzrok przyciąga ładne światełko od tyłu.
Wygląda jakby mocno ktoś wyciągał cienie. Nie no nie bardzo to wygląda.
a co projektuje ta projektantka? o zakaldam ze skoro robiles sesje z jej pracami to chciales je pokazac. ze zdjecia wnioskuje ze projektantka robi barierki z nierdzewki.
ze skoro robiles
Przydałaby mi się większa czcionka w podpisie.
projektantka robi barierki z nierdzewki.
Dokładnie! Jej barierki są najlepsze! Mogłam zaznaczyć, że 'Fleur Depret' to w tłumaczeniu na polski 'barierki z nierdzewki', przepraszam.
Wygląda jakby mocno ktoś wyciągał cienie.
No fakt, musiałam ją trochę wyciągnąć.
przepraszam.
masz za co. bo projektantka robi calkiem fjane rzeczy a ty wypusciles gniota ktory jej nie przysporzy ani nowych klientow ani reklamy. wiec zamiast sie unosic lepiej poprawic.
Standardowe takie troche wyszlo...
lepiej poprawic.
Poprawić, przepraszam, CO? Bo po przeczytaniu twojej wyszukanej ironii (och, jak mi poszło w pięty!) nie dowiedziałam się nic konkretnego. Więc może ty, zamiast się mądrzyć, napisz, co jest źle i co jest do poprawy. No i JESTEM KOBIETĄ, bo widzę, że słaby odbiór sugestii z poprzedniego posta!
Poprawić, przepraszam, CO?
najlepiej wszystko. lezy swiatlo kadr, sposob pokazania ciucha, poza modelki... ciezko wymienic co jest ok.
Bo po przeczytaniu twojej wyszukanej ironii (och, jak mi poszło w pięty!) nie dowiedziałam się nic konkretnego
coz .. ciezko doradzac w momencie gdy ty uwazasz ze zdjecie jest perfekcyjne i nie przyjmujesz krytyki. nie jestes nawet w stanie powiedziec co mialo foto przedstawiac i co reklamowac. wiecej pokoru do wlasnej tworczosci, wiecej praktyki i bedize dobrze.
Więc może ty, zamiast się mądrzyć, napisz, co jest źle i co jest do poprawy
wybacz ale od kilku lat nie udzielam korepetycji na forum. napislaem co jest zle. jak to poprawic musisz wymyslic sama.
No i JESTEM KOBIETĄ, bo widzę, że słaby odbiór sugestii z poprzedniego posta!
jak dla mnie mozesz byc nawet krolowa galaktyki ziumgbaj. nie ma to wplywu na jakosc zdjec.
ciezko doradzac w momencie gdy ty uwazasz ze zdjecie jest perfekcyjne]
Nie wiem, w którym momencie dałam to do zrozumienia. (?)
nie przyjmujesz krytyki
Owszem, przyjmuję w sytuacji, kiedy jest ona rzeczowa.
nie jestes nawet w stanie powiedziec co mialo foto przedstawiac i co reklamowac]
Pytałeś? Bo nie zauważyłam. ;)
jak to poprawic musisz wymyslic sama
Zastanawiam się, w jakim stopniu rozumiesz to, co piszę. Nie pytałam JAK mam to poprawić i uwierz, że nie zabiegam o twoje korepetycje, a jedynie o RZECZOWĄ KRYTYKĘ.
jak dla mnie mozesz byc nawet krolowa galaktyki ziumgbaj
Kto wie, może kiedyś...
nie ma to wplywu na jakosc zdjec
Na jakoś zdjęć pewnie nie. Ale na moje postrzeganie twojej umiejętności czytania ze zrozumieniem na pewno.
Nie pytałam JAK mam to poprawić i uwierz, że nie zabiegam o twoje korepetycje, a jedynie o RZECZOWĄ KRYTYKĘ.
rzeczowa krytyka polaga na wskazaniu co poporawic. wskazanie jak to zrobic to juz jest nauka a nie krytyka.
to nie jest trudne. powinnas zrozumiec roznice.
Na jakoś zdjęć pewnie nie. Ale na moje postrzeganie twojej umiejętności czytania ze zrozumieniem na pewno.
rozumiem ze nie umiesz robic zdjec, nie kazdy musi umiec, kazdy jednak moze sie nauczyc. ale po co te personalne wycieczki jesli ktos ci wskazuje bledy? poswiec czas zmarnowany na odgryzanie sie na przeczytanei jakiejs ksiazki o fotografii. efekt bez watpienia bedzie lepszy.
rzeczowa krytyka polaga na wskazaniu co poporawic. wskazanie jak to zrobic to juz jest nauka a nie krytyka.
Serio, ja nie jestem w stanie się z tobą dogadać. Przeczytaj dwa razy, to co piszę, zanim odpowiesz.
Ja dyskusję kończę w tym momencie, pozdrawiam!
A i pozwól, że sama będę decydować o tym, na co poświęcam mój czas.
Skoro klient produkuje barierki, to czy czasami one nie powinny być na pierwszym planie?, a nie rozjaśniona pani z dziwną miną jakby ją ząb bolał, która ma być ... sexy!? ehh