PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Na stanowisku

tomek61
11-07-2013, 07:45
Jeszcze jeden zimek z wodą w tle.Tu już bez nadmiernych kontrastów ale cały czas lekko z góry..Jak Wam się teraz widzi?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img22.imageshack.us/img22/480/vjba.jpg)

razza
11-07-2013, 09:02
Będzie b.krytycznie :D. Na cieniutkim gładkim bambusie by zdecydowanie lepiej się prezentował - na wodzie widziałbym lekki sztorm i łeb czającego się szczupaka aby rozbić monotonię tego zdjęcia - sorki za ten scenariusz do Twojego zdjęcia ale ulegam chyba modzie forumowej w komentowaniu :D. Jednak poprzednie zdjęcia z większymi kontrastami bardziej mi odpowiadają. Co nie zmienia faktu że jest to dobre zdjęcie z solidnym warsztatem a ujęcie lekko od góry całkowicie na miejscu bo głównie tak oglądamy zimorodki w naturze :)
pozdrawiam

tomek61
11-07-2013, 15:43
Mariuszu to brzmi jak scenariusz z " horroru przyrodniczego ".
Dzięki za komentarz i pozdrawiam

Seś@
11-07-2013, 16:01
Brakuje mi rozwścieczonego, biegnącego żubra w tle ;-) Też mi się udzielają komenty na forum umieszczane ;-)
Bardzo fajny fot !!
Pozdrowił

TMB
11-07-2013, 17:25
Ja tam wole sobie z żubrem zjeść śniadanie, niźli się z nim ganiać, ale co kto lubi ;)

Nie podobają się komentarze, bo nie pochwalają? Litości. Ale najwidoczniej niektórzy by chcieli poziom onet'u i wówczas byli by w swoim żywiole....

Seś@
11-07-2013, 18:05
Nie podobają się komentarze, bo nie pochwalają? Litości. Ale najwidoczniej niektórzy by chcieli poziom onet'u i wówczas byli by w swoim żywiole....[/QUOTE]

Tu nie chodzi o chwalenie każdego zdjęcia. Chodzi o to, że niektóre posty pod fotą brzmi : Tu bym widział drzewo, tam za mało drzew, gdzie indziej jakaś góra dobrze by było, jak by była z prawej a nie z lewej strony foty...
A przecież fota to obraz zastany i wizja autora. Jeden woli ziarno drugi pączki.

TMB
11-07-2013, 19:01
Rozumiem Cie do czego pijesz.... toteż w jaki inny sposób napisałbyś, że patyk jest brzydki? ;)

Seś@
11-07-2013, 19:04
Rozumiem Cie do czego pijesz.... toteż w jaki inny sposób napisałbyś, że patyk jest brzydki? ;)

Pozwolisz że nie napiszę ;-)

Slawek Wojtczak
11-07-2013, 20:34
No tak... teraz to już wstyd mieć swoje zdanie... :-)

Sławol
20-07-2013, 18:34
Bardzo lubię zimorodka jako ptaka - wizualnie mi się podoba sylwetka i kolory :)

No i odpowiada mi GO. Lubię miękkie tło i ostry temat na pierwszym planie w "fotografii ptasiej".