Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pembrokeshire.
Adam Majchrzak
07-07-2013, 22:57
Zapraszam nad klif. ;)
(W tle wyłania się jeden spośród bardziej znanych spotów tamtego miejsca Elegug Stacks)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/07/lk5l-1.jpg
źródło (http://img838.imageshack.us/img838/4981/lk5l.jpg)
Pozdrawiam odwiedzających =]
Ładny widok.
A WB po prostu nie trafiony, czy przedświt/po zachodzie?
Adam Majchrzak
07-07-2013, 23:33
Dzięki. ...no muszę się temu balansowi przyjrzeć zatem. ;)
Fotka strzelona w Marcu tego roku o 9:10 [notabene złożona z dwóch poziomych klatek :lol: ]
Warunki wymarzone, pełne zachmurzenie, mocno wiało, ale z parasolem dało się radę.
Niestety Coast Guard wyprosił nas chwilę po tym, bo rozpoczynano strzelania... =/
Pozdrawiam! =]
Wyglada jak nieumiejetnie obrobione zdjecie z BSa, tez takie mi na poczatku wychodzily, miejsce przednie, kadrowo mi nie lezy, malo nieba i fotka przez to nie jest zjadliwa.
Adam Majchrzak
07-07-2013, 23:58
A co to jest "BSa" ?
[...w kwietniu fotka się Tobie chyba bardziej podobała :lol: :razz: ]
Pozdro! =]
A co to jest "BSa" ?
[...w kwietniu fotka się Tobie chyba bardziej podobała :lol: :razz: ]
Pozdro! =]
Bigstopera LEE, w kwietniu nie przypominam sobie, mozliwe, ze ogladalem to na swoim monitorze i wygladala lepiej, brakuje mi kontrastu i WB jest taki lekko zaniebieszczony jak od BSa.
Adam Majchrzak
08-07-2013, 00:27
Aaaa, od Lee ;)
No muszę przyznać, że od kiedy przesiadłem się na Lee z Hi-Tech'a żadnych problemów z zafarbem nie miałem, więc najpewniej to efekt mojego post-processing'u.
[..no było kiedyś na plf ;) ]
Pozdro! =]
A mnie się ta kolorystyka bardzo podoba. Jest trochę jakby rysowane kredkami, ale przez to nietuzinkowe. Własciwie trudno znaleźć dowody na zaniebieszczenie, to raczej ogólne wrażenie. Kontrastu chyba jednak nie braknie, są miejsca prawie całkiem czarne. W tych okolicznościach brak nieba uważam za plus. A kto tam strzela i do czego?
pierwsze co pomyślałem to "ciut wyblakłe" i niebieski zafarb niestety, mnie wyblakła kolorystyka pasuje jednakże o 2-3% mogłoby być więcej nasycenia a nieba wg mnie jest w sam raz:)
Samo zdjęcie ogólnie na plus :) trochę do poprawy kompozycja ale nazwisko Cię usprawiedliwia :P :)
Pozdrawiam
Tomek Majchrzak
Nikonozaur
08-07-2013, 20:56
Ogólnie mi się podoba, niebo mnie trochę osłabia, wygląda jakby ramka się trochę obluzowała i opadła... ;) Rewizja WB wydaje się być pożądana.
Adam Majchrzak
09-07-2013, 01:21
Dzięki ;) ...chyba mnie zachęciliście do kolejnego podejścia :razz:
@ Duder, to teren poligonu pancernego, w planach jest powrót, i popstrykanie kolejnych widoczków, i wraków czołgów m.in. ;)
Kadrowo w porządku, ja osobiście nieco bym ocieplił i zjechał jakieś 0.67 EV w dół.
Ja należę do tej grupy, której się podoba. Kadr i kolorki bardzo fajne!