PDA

Zobacz pełną wersję : z plenerku

neo1977
06-07-2013, 11:14
Na razie jedno na zachętę ,jak uporam się z obróbką dam więcej .Pozdrawiam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img843.imageshack.us/img843/8003/pkza.jpg)

pgaik
06-07-2013, 11:23
Fajny irokez :)
Kurczę zaryzykuję stwierdzenie, że ciachnąłbym ze 2 cm dołu i, jeśli w oryginalnym rawie jest miejsce, przekazałbym je górze ;)

Sławol
06-07-2013, 11:58
Zawsze mi się podobają takie zdjęcia z wodą i rozrzuconymi włosami :)

Podpinam się do Kolegi wyżej: też bym przesunął kadr w górę nieco, bo ostatnie krople niemalże dotykają krawędzi kadru, a akcja "dzieję się w górę" bardziej :)

dammiz
06-07-2013, 13:37
A mi dla odmiany prawie zawsze takie zdjęcia się nie podobają. Przecież młodzi nie mają prawa dobrze wyjść kiedy są cali mokrzy.

BolzZ
06-07-2013, 15:45
Czytam już kolejny raz, że "młodzi nie mają prawa dobrze wyjść kiedy są cali mokrzy" i zachodzę w głowę co autor ma na myśli. A kto ma prawo wyjść dobrze, jak jest mokry? Starzy? Rozwodnicy? Gniewosze Plamiste?
Dla mnie w każdych dziwacznych okolicznościach zdjęcia młodej pary wyglądają głupio. Powyższe to stadium ostateczne, gorzej już być nie może. Głupawo jest na dźwigu czy walcu, głupio w ruinach kościoła, w prosektorium. Ale wchodzenie w sukni lub garniturze za dwie czy trzy średnie krajowe do wody, to z mojego punktu widzenia szczyt głupoty, stąd odpychające są dla mnie takie pstryki jak powyższy. Kwintesencja kiczu- ciekawy pstrokaty obrazek stworzony dla wzbudzenia westchnień gawiedzi. Tylko niby która część młodej mogłaby wyjść lepiej, gdyby ta miała wspomniane wcześniej "prawo", tzn. gdyby nie była cała mokra?

dammiz
06-07-2013, 16:50
Precyzuję moją wypowiedź - nikt nie wygląda korzystnie jak wychodzi z wody. Tym bardziej jak ma na sobie jeszcze makijaż. Mówiąc konkretnie o młodych w domyśle miałem, że takie zdjęcia "z wody" widuję tylko wśród ślubnych. Jedynie takie zdjęcie ma prawo jakoś wyglądać gdy sytuacja jest naturalna - wczasy nad wodą albo relacja z imprezy pływackiej. Młodzi odstrzeleni jak do ślubu wsadzeni do rzeki - m/z bez sensu. Ale to już tylko moje zdanie.

dikanda
06-07-2013, 22:53
A ja myślę, że to kwestia gustu i chęci młodych. Jeśli chcą zdjęcia klasyczne - proszę bardzo, jesli ekstrawaganckie - nie ma sprawy. Powyższe zdjęcie pokazuje doskonały warsztat (bo tu się nie można przyczepić) i skoro młodzi chcieli coś takiego, to fotograf spisał się i na pewno będą zadowoleni.

zymir
07-07-2013, 00:44
Jak stare przysłowie mówi "Klient nasz Pan" Wydaje mi się że wodne zdjęcia w plenerach ślubnych są najbardziej szalone (właśnie ze względu na: makijaż, suknia, garnitur...).
Co do zdjęcia to zastanawiają mnie dwie "krople" i czy przy takim zoomie doleciałyby do obiektywu żeby były tak rozmyte, czy też są to krople na samym obiektywie??

SligoDarek
07-07-2013, 00:46
Ja rowniez takich zdjec nie lubie, wychodzenie na nich to drugoplanowa sprawa, sam pomysl jest oderwany od rzeczywistosci, "co to ma do slubu ja sie zapytam:)?
Nie rozumie rowniez kolegi powyzej, ktory czesto odwoluje sie do szanowania sukienek slubnych:) Za szklo, do muzeum, gniewoszowi plamistemu :)? Niech se pochasaja (do czyszczenia i tak trzeba oddac) i sprzedadza jak chca. Co niby sie dzieje z ta sukienka jak w wodzie jest? w praniu wiecej ja wytarmosi niz przy wejsciu do wody, nie przesadzaj.
To zdjecie nie jest extrawaganckie to jest kicz slubny w/g mnie.

basket
07-07-2013, 00:50
Ja bym nie kombinował. Jest jak być powinno.

cz4rnuch
09-07-2013, 14:11
Precyzuję moją wypowiedź - nikt nie wygląda korzystnie jak wychodzi z wody. Wydać ominęło Cię kilka odcinków "Słonecznego patrolu" ;)

!AGresT
09-07-2013, 14:14
:) :) :)

FRYC
09-07-2013, 21:37
Dla mnie w każdych dziwacznych okolicznościach zdjęcia młodej pary wyglądają głupio. Powyższe to stadium ostateczne, gorzej już być nie może. Głupawo jest na dźwigu czy walcu, głupio w ruinach kościoła, w prosektorium.?

Jednym zdaniem popsułeś mi plany na plenery w najbliższym sezonie.
Masz rację trzeba chyba kupić tło scenkowe,z kominkiem w tle i po kłopocie.

Benny_Bennasi
10-07-2013, 09:49
Precyzuję moją wypowiedź - nikt nie wygląda korzystnie jak wychodzi z wody. Tym bardziej jak ma na sobie jeszcze makijaż. Mówiąc konkretnie o młodych w domyśle miałem, że takie zdjęcia "z wody" widuję tylko wśród ślubnych. Jedynie takie zdjęcie ma prawo jakoś wyglądać gdy sytuacja jest naturalna - wczasy nad wodą albo relacja z imprezy pływackiej. Młodzi odstrzeleni jak do ślubu wsadzeni do rzeki - m/z bez sensu. Ale to już tylko moje zdanie.

Myślę podobnie, pozdrawiam :)