Zobacz pełną wersję : z plenerku
Na razie jedno na zachętę ,jak uporam się z obróbką dam więcej .Pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img843.imageshack.us/img843/8003/pkza.jpg)
Fajny irokez :)
Kurczę zaryzykuję stwierdzenie, że ciachnąłbym ze 2 cm dołu i, jeśli w oryginalnym rawie jest miejsce, przekazałbym je górze ;)
Zawsze mi się podobają takie zdjęcia z wodą i rozrzuconymi włosami :)
Podpinam się do Kolegi wyżej: też bym przesunął kadr w górę nieco, bo ostatnie krople niemalże dotykają krawędzi kadru, a akcja "dzieję się w górę" bardziej :)
A mi dla odmiany prawie zawsze takie zdjęcia się nie podobają. Przecież młodzi nie mają prawa dobrze wyjść kiedy są cali mokrzy.
Czytam już kolejny raz, że "młodzi nie mają prawa dobrze wyjść kiedy są cali mokrzy" i zachodzę w głowę co autor ma na myśli. A kto ma prawo wyjść dobrze, jak jest mokry? Starzy? Rozwodnicy? Gniewosze Plamiste?
Dla mnie w każdych dziwacznych okolicznościach zdjęcia młodej pary wyglądają głupio. Powyższe to stadium ostateczne, gorzej już być nie może. Głupawo jest na dźwigu czy walcu, głupio w ruinach kościoła, w prosektorium. Ale wchodzenie w sukni lub garniturze za dwie czy trzy średnie krajowe do wody, to z mojego punktu widzenia szczyt głupoty, stąd odpychające są dla mnie takie pstryki jak powyższy. Kwintesencja kiczu- ciekawy pstrokaty obrazek stworzony dla wzbudzenia westchnień gawiedzi. Tylko niby która część młodej mogłaby wyjść lepiej, gdyby ta miała wspomniane wcześniej "prawo", tzn. gdyby nie była cała mokra?
Precyzuję moją wypowiedź - nikt nie wygląda korzystnie jak wychodzi z wody. Tym bardziej jak ma na sobie jeszcze makijaż. Mówiąc konkretnie o młodych w domyśle miałem, że takie zdjęcia "z wody" widuję tylko wśród ślubnych. Jedynie takie zdjęcie ma prawo jakoś wyglądać gdy sytuacja jest naturalna - wczasy nad wodą albo relacja z imprezy pływackiej. Młodzi odstrzeleni jak do ślubu wsadzeni do rzeki - m/z bez sensu. Ale to już tylko moje zdanie.
A ja myślę, że to kwestia gustu i chęci młodych. Jeśli chcą zdjęcia klasyczne - proszę bardzo, jesli ekstrawaganckie - nie ma sprawy. Powyższe zdjęcie pokazuje doskonały warsztat (bo tu się nie można przyczepić) i skoro młodzi chcieli coś takiego, to fotograf spisał się i na pewno będą zadowoleni.
Jak stare przysłowie mówi "Klient nasz Pan" Wydaje mi się że wodne zdjęcia w plenerach ślubnych są najbardziej szalone (właśnie ze względu na: makijaż, suknia, garnitur...).
Co do zdjęcia to zastanawiają mnie dwie "krople" i czy przy takim zoomie doleciałyby do obiektywu żeby były tak rozmyte, czy też są to krople na samym obiektywie??
SligoDarek
07-07-2013, 00:46
Ja rowniez takich zdjec nie lubie, wychodzenie na nich to drugoplanowa sprawa, sam pomysl jest oderwany od rzeczywistosci, "co to ma do slubu ja sie zapytam:)?
Nie rozumie rowniez kolegi powyzej, ktory czesto odwoluje sie do szanowania sukienek slubnych:) Za szklo, do muzeum, gniewoszowi plamistemu :)? Niech se pochasaja (do czyszczenia i tak trzeba oddac) i sprzedadza jak chca. Co niby sie dzieje z ta sukienka jak w wodzie jest? w praniu wiecej ja wytarmosi niz przy wejsciu do wody, nie przesadzaj.
To zdjecie nie jest extrawaganckie to jest kicz slubny w/g mnie.
Ja bym nie kombinował. Jest jak być powinno.
cz4rnuch
09-07-2013, 14:11
Precyzuję moją wypowiedź - nikt nie wygląda korzystnie jak wychodzi z wody. Wydać ominęło Cię kilka odcinków "Słonecznego patrolu" ;)
Dla mnie w każdych dziwacznych okolicznościach zdjęcia młodej pary wyglądają głupio. Powyższe to stadium ostateczne, gorzej już być nie może. Głupawo jest na dźwigu czy walcu, głupio w ruinach kościoła, w prosektorium.?
Jednym zdaniem popsułeś mi plany na plenery w najbliższym sezonie.
Masz rację trzeba chyba kupić tło scenkowe,z kominkiem w tle i po kłopocie.
Benny_Bennasi
10-07-2013, 09:49
Precyzuję moją wypowiedź - nikt nie wygląda korzystnie jak wychodzi z wody. Tym bardziej jak ma na sobie jeszcze makijaż. Mówiąc konkretnie o młodych w domyśle miałem, że takie zdjęcia "z wody" widuję tylko wśród ślubnych. Jedynie takie zdjęcie ma prawo jakoś wyglądać gdy sytuacja jest naturalna - wczasy nad wodą albo relacja z imprezy pływackiej. Młodzi odstrzeleni jak do ślubu wsadzeni do rzeki - m/z bez sensu. Ale to już tylko moje zdanie.
Myślę podobnie, pozdrawiam :)