PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Weronika BW

Misher
26-06-2013, 02:07
Bardzo chciałbym poznać wasze opinie na temat poniższego portretu :) Wszystko biorę na klatę :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/1645/s6ip.jpg)

Pozdrawiam
Michał

Dexter88
26-06-2013, 08:38
Uwielbiam taki styl retro, fotografia mi się generalnie bardzo podoba, tylko oświetlenie mi do końca nie pasuje - za mocne z prawej, a brak minimalnego doświetlenia z lewej (może z +0,5EV).

pgaik
26-06-2013, 09:02
Mi się podoba, mocno kontrastowa, dobre w odbiorze, cienie idalnie podkreślają kobiece rysy. Nietypowo, ale zmysłowo. ;)

Misher
26-06-2013, 13:39
Uwielbiam taki styl retro, fotografia mi się generalnie bardzo podoba, tylko oświetlenie mi do końca nie pasuje - za mocne z prawej, a brak minimalnego doświetlenia z lewej (może z +0,5EV).ki

Co do oświetlenia - takie było założenie, że mają być mocne kontrasty. Z jednej strony mamy smoliste czernie z drugiej przepały. Przy dodaniu 0,5 Ev nie wygląda tak fajnie ;)

Dzięki za dobre słowo :)

Mi się podoba, mocno kontrastowa, dobre w odbiorze, cienie idalnie podkreślają kobiece rysy. Nietypowo, ale zmysłowo.

Cieszę się, że się podoba :) Ciekawy byłem Twojej opini i w duchu na nią liczyłem także dzięki za komentarz ;)

Misher
26-06-2013, 21:29
Tylko dwa komentarze? Takie nudne jest to zdjęcie?

Coś jest może do poprawy, coś można by było zmienić? Czy może ktoś miałby jakieś cenne rady/uwagi?

basket
26-06-2013, 23:46
Mnie się ogólnie podoba. Trochę za dużo góry i pod widoczną pachą dziwnie wyszedł cień(skóra niekorzystnie wyszła) efekt padania światła. Lekkie rozmycie tego miejsca by się przydało.

Misher
27-06-2013, 01:28
@basket masz całkowitą rację, miałem to zrobić i wyleciało mi z głowy. Dzięki za opinię!

W oryginale już poprawiłem :) wstawić poprawione?

TheKilla
27-06-2013, 22:37
Ja bym chętnie zobaczyła ciut więcej prawego oka:)
Ładne szarości :>

nimnull
28-06-2013, 08:31
Dla mnie minimalna ilość detalu byłaby wskazana na zacienionej części twarzy jak i reszty ciała, przez mocne kontrasty całą moją uwagę skupia ręka (konkretnie bark), która też wydaje mi się dziwnie ucięta.
Zrezygnowałbym z kawałka przestrzeni u góry na rzecz ręki.
Ale ja się nie znam :)
Pozdrawiam Mirek

sailor
28-06-2013, 11:37
jak juz chciales zabic detal na zdjeciu celowo to trza bylo ubrac modelke w cos co przy konwersji do bw nie wydobywa detalu. bo tak to cala uwaga skupia sie na bluzce i skora pod pacha.

Misher
01-07-2013, 23:35
Ja bym chętnie zobaczyła ciut więcej prawego oka:)
Ładne szarości :>

Teraz jestem mocno zajęty i mam mało czasu, ale chyba coś powinienem znaleźć z bardziej odsłoniętym okiem ;)
Dziękuję za komentarz.

Dla mnie minimalna ilość detalu byłaby wskazana na zacienionej części twarzy jak i reszty ciała, przez mocne kontrasty całą moją uwagę skupia ręka (konkretnie bark), która też wydaje mi się dziwnie ucięta.
Zrezygnowałbym z kawałka przestrzeni u góry na rzecz ręki.
Ale ja się nie znam :)
Pozdrawiam Mirek

To całkiem rozsądne sugestie, chociaż jeżeli chodzi o kontrasty to takie było założenie, że mają być mocne żeby zgubić detal. Spróbuję pobawić się z innymi, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Cięcie wydaje się dziwne bo jest tuż nad łokciem gdyby było ciut wyżej albo niżej nie było by takiego wrażenia. Dzięki!

jak juz chciales zabic detal na zdjeciu celowo to trza bylo ubrac modelke w cos co przy konwersji do bw nie wydobywa detalu. bo tak to cala uwaga skupia sie na bluzce i skora pod pacha.

Dziękuję sailor za sugestie następnym razem postaram się zastosować ;)
Na usprawiedliwienie się mogę tylko powiedzieć, że to zdjęcie nie było od początku planowane i ustaliliśmy je w trakcie sesji. Niestety modelka nie miała ze sobą nic gładkiego (to było najbardziej gładkie). Koncepcja w ogóle była taka, ze nie powinna miec na sobie czegokolwiek, ale niestety nie dała się uprosić ;)

Matteo
09-07-2013, 09:37
Mnie niestety nie za bardzo podchodzi to zdjecie. Przede wszystkim ze wzgledu na ''plastikowosc'' twarzy calkowicie ''wypranej'' z detali. Wyglada to jakby modelka miala na twarzy maske z dwoma odcieniami szarosci.
Zastosowanie takiego swiatla mysle ze mozna tu jak najbardziej uzasadnic.