Bardzo chciałbym poznać wasze opinie na temat poniższego portretuWszystko biorę na klatę
Pozdrawiam
Michał
Szukaj
Bardzo chciałbym poznać wasze opinie na temat poniższego portretuWszystko biorę na klatę
Pozdrawiam
Michał
Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
- Czesć! Kto to?
- To mój syn. Janek.
- Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.
Uwielbiam taki styl retro, fotografia mi się generalnie bardzo podoba, tylko oświetlenie mi do końca nie pasuje - za mocne z prawej, a brak minimalnego doświetlenia z lewej (może z +0,5EV).
"Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."
Mi się podoba, mocno kontrastowa, dobre w odbiorze, cienie idalnie podkreślają kobiece rysy. Nietypowo, ale zmysłowo.![]()
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
ki
Co do oświetlenia - takie było założenie, że mają być mocne kontrasty. Z jednej strony mamy smoliste czernie z drugiej przepały. Przy dodaniu 0,5 Ev nie wygląda tak fajnie
Dzięki za dobre słowo
Cieszę się, że się podobaZamieszczone przez pgaik
Ciekawy byłem Twojej opini i w duchu na nią liczyłem także dzięki za komentarz
![]()
Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
- Czesć! Kto to?
- To mój syn. Janek.
Tylko dwa komentarze? Takie nudne jest to zdjęcie?
Coś jest może do poprawy, coś można by było zmienić? Czy może ktoś miałby jakieś cenne rady/uwagi?
- Czesć! Kto to?
- To mój syn. Janek.
Mnie się ogólnie podoba. Trochę za dużo góry i pod widoczną pachą dziwnie wyszedł cień(skóra niekorzystnie wyszła) efekt padania światła. Lekkie rozmycie tego miejsca by się przydało.
Fuji
@basket masz całkowitą rację, miałem to zrobić i wyleciało mi z głowy. Dzięki za opinię!
W oryginale już poprawiłemwstawić poprawione?
- Czesć! Kto to?
- To mój syn. Janek.
Dla mnie minimalna ilość detalu byłaby wskazana na zacienionej części twarzy jak i reszty ciała, przez mocne kontrasty całą moją uwagę skupia ręka (konkretnie bark), która też wydaje mi się dziwnie ucięta.
Zrezygnowałbym z kawałka przestrzeni u góry na rzecz ręki.
Ale ja się nie znam
Pozdrawiam Mirek
Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą
jak juz chciales zabic detal na zdjeciu celowo to trza bylo ubrac modelke w cos co przy konwersji do bw nie wydobywa detalu. bo tak to cala uwaga skupia sie na bluzce i skora pod pacha.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Skontaktuj się z nami