Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Weronika BW

Domyślnie Weronika BW

Bardzo chciałbym poznać wasze opinie na temat poniższego portretu Wszystko biorę na klatę

Pozdrawiam
    Michał
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

Uwielbiam taki styl retro, fotografia mi się generalnie bardzo podoba, tylko oświetlenie mi do końca nie pasuje - za mocne z prawej, a brak minimalnego doświetlenia z lewej (może z +0,5EV).
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Mi się podoba, mocno kontrastowa, dobre w odbiorze, cienie idalnie podkreślają kobiece rysy. Nietypowo, ale zmysłowo.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dexter88 Zobacz posta
    Uwielbiam taki styl retro, fotografia mi się generalnie bardzo podoba, tylko oświetlenie mi do końca nie pasuje - za mocne z prawej, a brak minimalnego doświetlenia z lewej (może z +0,5EV).
    ki

Co do oświetlenia - takie było założenie, że mają być mocne kontrasty. Z jednej strony mamy smoliste czernie z drugiej przepały. Przy dodaniu 0,5 Ev nie wygląda tak fajnie

Dzięki za dobre słowo

Cytat Zamieszczone przez pgaik
    Mi się podoba, mocno kontrastowa, dobre w odbiorze, cienie idalnie podkreślają kobiece rysy. Nietypowo, ale zmysłowo.
    Cieszę się, że się podoba Ciekawy byłem Twojej opini i w duchu na nią liczyłem także dzięki za komentarz
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.

Domyślnie

Tylko dwa komentarze? Takie nudne jest to zdjęcie?

Coś jest może do poprawy, coś można by było zmienić? Czy może ktoś miałby jakieś cenne rady/uwagi?
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.

Domyślnie

Mnie się ogólnie podoba. Trochę za dużo góry i pod widoczną pachą dziwnie wyszedł cień(skóra niekorzystnie wyszła) efekt padania światła. Lekkie rozmycie tego miejsca by się przydało.
    Fuji

Domyślnie

@basket masz całkowitą rację, miałem to zrobić i wyleciało mi z głowy. Dzięki za opinię!

W oryginale już poprawiłem wstawić poprawione?
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.

Domyślnie

Ja bym chętnie zobaczyła ciut więcej prawego oka
    Ładne szarości :>
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

Dla mnie minimalna ilość detalu byłaby wskazana na zacienionej części twarzy jak i reszty ciała, przez mocne kontrasty całą moją uwagę skupia ręka (konkretnie bark), która też wydaje mi się dziwnie ucięta.
    Zrezygnowałbym z kawałka przestrzeni u góry na rzecz ręki.
    Ale ja się nie znam
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

jak juz chciales zabic detal na zdjeciu celowo to trza bylo ubrac modelke w cos co przy konwersji do bw nie wydobywa detalu. bo tak to cala uwaga skupia sie na bluzce i skora pod pacha.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów