Zobacz pełną wersję : Pierwsza WWW
D_Z_I_A_D_E_K
09-06-2013, 16:49
Witam.
Od dłuższego czasu zamierzałem zrobić sobie stronkę i tak właśnie ostatnio mnie naszło do dłubaniny.
Proszę Was o ocenę, co nie tak, co poprawić.
Stronką jest jeszcze w fazie testów. Miniatury nie są wyrównane, podpisy itp., jest postawiona na darmowym serwerze. Chodzi mi o ogólny zarys.
http://robertlabuz.cba.pl
Ogólnie nie podoba mi się wielowarstwowy układ menu (ja widzę je w Chr. i FF wycentrowane). Ogólnie odchodzi się od tego dość zasadniczo ostatnio. Zdjęcia w popupach też patrząc na ostatnie trendy, towarzyszą raczej sklepom internetowym, nie portfolio fotograficznym. Ogólnie sprawia to wrażenie strony na darmowych skryptach i nie do końca mi się podoba...
D_Z_I_A_D_E_K
09-06-2013, 17:03
robiłem ją na wordpressie + motyw elegantthemes
D_Z_I_A_D_E_K
10-06-2013, 08:13
Ogólnie nie podoba mi się wielowarstwowy układ menu (ja widzę je w Chr. i FF wycentrowane)
tak ma byc, centralnie.
Moim skromnym zdaniem jest to typowa strona fotografa, czyli przebajerzona i nieintuicyjna. Dziwne jest to że trzeba najechać na napis na środku żeby w ogóle pojawiło się menu. Poza tym, jak przejeżdża się kursorem pomiędzy pozycjami menu to napisy tak dziwnie jeżdżą, nie podoba mi się to. No i na podstronach menu na dole, czyli tam gdzie absolutnie bym się go nie spodziewał. Jako strona, czyli coś co ma charakter reklamowo-informacyjny, w ogóle mi się nie podoba.
ThomasVoland
10-06-2013, 16:00
Jako osoba ciągle posiadająca flashowe portfolio, nie powiniem się wypowiadać, ale z postem powyżej nie sposób się nie zgodzić :). Strona zamula, nie wiem cyz przez serwer czy skrypt. Zamknięcie danej galerii w portfolio przenosi na stronę główna, zamiast do portfolio, podobnie z kliknięciem na strzałkę w prawo żeby zobaczyć kolejne galerie. Komentarze w pf to bardzo kiepski pomysł, w końcu to ma być... portfolio
D_Z_I_A_D_E_K
12-06-2013, 20:54
Jako osoba ciągle posiadająca flashowe portfolio, nie powiniem się wypowiadać...
ale dlaczego(?) moja jest w css :)
CSS to raczej protokół formy prezentacji ;)
No to chłopie wyskauj z informacjami jak poradziłeś sobie ze wstawianiem zdjec do galerii
bo mam ten temat normalnie kupiony i nic z tego wynika - jakies paranoje ze wzstawianiem zdjęć
D_Z_I_A_D_E_K
13-06-2013, 06:09
męczyłem się z tydzień
Bardzo nieintuicyjna, 2 kliknięcia i zniechęca do dalszego oglądania.
piotru89
17-06-2013, 08:25
Stronka chyba nie jest online, wchodzę i biało, jedynie pasek z reklamami widoczny