Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Czerwony kapturek
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/06/2517714-2.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/2517714.jpg)
hipcio_stg
04-06-2013, 07:21
Buuuu ani czerwieni, ani kapturka, ani Wolanda ani cycków - aaaa kicha :P
Patrzę na brzuch, nogi modelki - słynny alabaster, może nawet porcelana. Piękne ! (gdyby tak jeszcze wstemplować dwa pieprzyki w okolicy szyi ?!)
mi pieprzyki nie przeszkadzają, ale te zagniecenia na materiale są straszne. Można było to doprac(s)ować przed zrobieniem zdjęcia.
Jestem, przeciwny usuwaniu pieprzyków. Takie detale nadają charakteru osobom, to jest integralna część danej osoby. To tak jakby chcieć występlować pieprzyk Marylin Monroe.
Co innego gdy robimy fotografię reklamową i konkretne założenia dotyczące cery oczy obróbki itp.
Zagniecenia na meteriale dodają naturalności - w moim odbiorze takie "dzień dobry właśnie wstałam a co Ty robisz z tym aparatem?"
Zdjęcie super :) może tylko delikatnie rozjaśnić lewe ramię modelki. Tak czy siak super :)
elektronik_tk
04-06-2013, 14:01
przepięknie, 0 Wolanda w tym zdjęciu ale przepięknie :P
Andrzej1974
04-06-2013, 15:30
Buuuu ani czerwieni, ani kapturka, ani Wolanda ani cycków - aaaa kicha :P
Nie ma tu klimatu Wolanda... szkoda... bo wcześniejsze jego zdjęcia miały klimat...
buyniasty
04-06-2013, 21:40
Moim zdaniem, to jest najlepsze Twoje zdjęcie.
Podoba mi się to zdjęcie... ładna, alabastrowa tonacja i ten akcent krwistoczerwonych ust... można się czepiać szczegółów, ale siła wolandowych fotografii leży w umiejętności kreowania nastroju, anegdoty, zagadki, nawet pozornie niemożliwych zestawień - niewinności i pikantnej prowokacji... a nie "technicznej" rejestracji i wygładzania skóry... To zdjęcie jest takie w klimacie "Lolity"... Dobre...
adriansocho
05-06-2013, 12:45
mi pieprzyki nie przeszkadzają
Kolega chyba sugerował, że pani wygląda lekko wampirzo, a owe pieprzyki to miały być że niby od kłów:)
PaulGilbert
09-06-2013, 09:06
Mnie się podoba.
Dlaczemu tak mało Wolanda w Wolandzie na tym zdjęciu ? Coś za bardzo naturalnie jak na Twoją twórczość... Tak czy owak podoba się :)
Dlaczemu tak mało Wolanda w Wolandzie na tym zdjęciu ? Coś za bardzo naturalnie jak na Twoją twórczość... Tak czy owak podoba się :)
no własnie, ja dopasowuję obróbkę pod modelkę i foto a nie pod siebie:)