PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D5100 - obiektyw MAKRO

marglu8049
21-05-2013, 11:54
Witam,
Jestem amatorem ale zastanawiam się nad zakupem obiektywu do MAKRO/PORTRET. Zastanawiam się nad trzema propozycjami:
- Tamron SP AF 60mm f/2,0 Di II Macro,
- Tamron SP AF 90 mm f/2.8 Di Macro.
- Nikon Nikkor Micro 60 mm / F2.8 D Makro

Jeśli mogę prosić was o pomoc w borze to będę wdzięczny za udzielenie rad który obiektyw będzie się bardziej nadawał :)

darkmajin
21-05-2013, 12:11
pomijając to że takich tematów jest multum, wiesz że nie będziesz miał AF, bo 5100 nie ma wbudowanego silnika... nie dalej jak wczoraj taki sam wątek był

cz4rnuch
21-05-2013, 15:03
pomijając to że takich tematów jest multum, wiesz że nie będziesz miał AF, bo 5100 nie ma wbudowanego silnika... nie dalej jak wczoraj taki sam wątek był Tamron 60/2 ma wbudowany silnik, Tamron 90/2.8 występuje w kilku wersjach, jedna także z silnikiem(a w zasadzie dwie, ale pomijam najnowszą wersję ze stabilizacją).

Witam,
Jestem amatorem ale zastanawiam się nad zakupem obiektywu do MAKRO/PORTRET... Tamron 60 ma lepsze światło i myślę, że to dobry pomysł na obiektyw 2 w 1, ale zerknij sobie na temat o makro portretówkach, może coś Ci się rozjaśni: <<klik>> (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=198583) Kiedyś już to linkowałem i wydaje mi się, że znajdziesz tam i zdjęcia z T90. Zawsze możesz też poszukać na flickerze czy pixel-peeper.

P.s Sam mam Tamrona 60/2 i jeśli będziesz zainteresowany to napisz na priva, może coś znajdę, choć zaznaczam że żaden ze mnie portrecista.