Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skarżysko-Kamienna

Domyślnie Nikon D5100 - obiektyw MAKRO

Witam,
    Jestem amatorem ale zastanawiam się nad zakupem obiektywu do MAKRO/PORTRET. Zastanawiam się nad trzema propozycjami:
    - Tamron SP AF 60mm f/2,0 Di II Macro,
    - Tamron SP AF 90 mm f/2.8 Di Macro.
    - Nikon Nikkor Micro 60 mm / F2.8 D Makro

Jeśli mogę prosić was o pomoc w borze to będę wdzięczny za udzielenie rad który obiektyw będzie się bardziej nadawał
    Ostatnio edytowane przez marglu8049 ; 21-05-2013 o 11:57 Powód: Dodanie

Domyślnie

pomijając to że takich tematów jest multum, wiesz że nie będziesz miał AF, bo 5100 nie ma wbudowanego silnika... nie dalej jak wczoraj taki sam wątek był

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    pomijając to że takich tematów jest multum, wiesz że nie będziesz miał AF, bo 5100 nie ma wbudowanego silnika... nie dalej jak wczoraj taki sam wątek był
    Tamron 60/2 ma wbudowany silnik, Tamron 90/2.8 występuje w kilku wersjach, jedna także z silnikiem(a w zasadzie dwie, ale pomijam najnowszą wersję ze stabilizacją).
    Cytat Zamieszczone przez marglu8049 Zobacz posta
    Witam,
    Jestem amatorem ale zastanawiam się nad zakupem obiektywu do MAKRO/PORTRET...
    Tamron 60 ma lepsze światło i myślę, że to dobry pomysł na obiektyw 2 w 1, ale zerknij sobie na temat o makro portretówkach, może coś Ci się rozjaśni: <<klik>> Kiedyś już to linkowałem i wydaje mi się, że znajdziesz tam i zdjęcia z T90. Zawsze możesz też poszukać na flickerze czy pixel-peeper.

P.s Sam mam Tamrona 60/2 i jeśli będziesz zainteresowany to napisz na priva, może coś znajdę, choć zaznaczam że żaden ze mnie portrecista.

Uprawnienia umieszczania postów