Zobacz pełną wersję : Teren
Witajcie!
Jak widzi Wam się ten sposób kadrowania, obróbki zdjęcia?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/801/l200mgood.jpg/)
Pozdrawiam :)
Tadeusz
Kadr niezły (choć samochód mógłby być cały, wtedy więcej z lewej jeszcze), obróbka efektem pasuje do tematu. Mi się podoba.
Ale ramka jest - wybacz - tandetna :)
A ja jestem kompletnie na nie. Kadrowo w usmie ujdzie. Ale obrobka tragedia. Pojechany HDR. Ramka tez nie bardzo. Poza tym czy ja wiem czy to jest teren? Napewno to teren, ale bardzo prosty ;p
Andrzej1974
10-05-2013, 20:36
Mi przede wszystkim ramka zupełnie nie podchodzi. I szkoda, że samochód ucięty...
Na następny raz się poprawie. Dzięki za uwagi :)
Katrina - wierz mi, że to teren. Te ślady na ziemi (śniegu) to nie są koleiny po jeździe, jeno po zsunięciu się (grawitacyjnym rzecz jasna ;) )auta. Taki tam był przechył.
Dla mnie też zbyt czuć pseudo-HDR, cięcie niezbyt udane i ramka... dawaj kolejne bez tej ramki ;)
Katrina - wierz mi, że to teren. Te ślady na ziemi (śniegu) to nie są koleiny po jeździe, jeno po zsunięciu się (grawitacyjnym rzecz jasna ;) )auta. Taki tam był przechył.
Oile dobrze widac na tym zdjeciu, to auto ma załozone Mt-eki, które sa do podłoży blotnistych, ale nie do ciezkiego terenu. Po drugie, ten przechył, to zaden przechył. A tak w ogole to przechył okresla sie jako trawers. A to auto to pseudo terenówka, zmodyfikowana do lekkiego terenu, ale nie do extremy. Samo własciwosci auto na to nie pozwalaja ;p
Tak czy siak, jest taki jest teren, nadal uważam ze dosc prosty ;p
To na czym stoi auto jest górą, to co widzisz na wysokości zderzaka to łąka 200m dalej. Tak się wydaje na zdjęciu.
Co prawda to prawda. Zmota to nie jest, ale auto bez problemu pociągnie 3-4 tonowy załadunek bez zapiętych przednich kół w terenie (las - rozne drogi, nie mowie o błotach po kolana :) ). Auto te zostalo kupione jako wół roboczy i do tego ma służyć. Nie do off-roadu ;) Auto wjedzie tam gdzie w lesie trzeba. A jeżeli nie to tylko dlatego, że zawisło. I przypominam - to nie jest zmota do pływania :)
Katrina - wiesz co, jak bedziesz w okolicy Kętrzyna (Mazury) to daj znać. Wybierzemy się do znajomego i zobaczysz co te autko potrafi :)