Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Maria sesja urodzinowa
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/4c6935172159d618med-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
D_Z_I_A_D_E_K
21-04-2013, 17:05
ale gdzie ta sesja(?), bo ja tu widzę tylko jeden strzał, który to powinien wg mnie wylądowac w dziale albumu.
Wrzucę więcej zdjęć:) ale nie wiem czy się podoba :) ogólnie lubię takie kadry z góry:)
Czy Maria jest zadowolona z tego zdjęcia?
Strasznie uwypukliłeś na nim nos, to czy lubisz strzały z takiego lub innego kąta nie powinno Ci przesłaniać innych aspektów fotografowanych przedmiotów lub osób.
To jak i poprzednie - nieostre.
Wcześniejsze nie ostre? czyli jakie Huberta?? oczy są tam ostre jak powinny być. Tu akurat jedno oko jest nie ostre mogłem zwiekszyć przesłonę .
szymon708
22-04-2013, 13:46
Jedno oko mniejsze drugie większe - nie wygląda to ładnie. Nos wyszedł przerażająco. Mina modelki jakbyś robił jej już 329 zdjęcie bo wydaje się, że ma dość. Ja bym poćwiczył warsztat, a później eksperymentował z kadrami, cięciami i perspektywą. W tej chwili wygląda to nie najlepiej. Nie ma tragedii, ale to bardziej album. Modelka ładna i chętnie zobaczyłbym zwykłą klasyczną sesję w jej wykonaniu.
Wcześniejsze nie ostre? czyli jakie Huberta?? oczy są tam ostre jak powinny być. Tu akurat jedno oko jest nie ostre mogłem zwiekszyć przesłonę .
Spójrz na prawe oko Huberta. Też jest tam coś nie tak. Robienie zdjęć w okularach nie jest łatwe. Trzeba uważać by oprawki nie nachodziły na oczy i się zlewały.
Pomijam już fakt wątpliwą normalność noszenia takich okularów, a już tym bardziej tego czegoś na szyi, ale to jest moja prywatna opinia:)
1. Ostrość nie tak gdzie powinna - ramię, szyja, tył głowy, dalsze oko. A powinna być raczej na oczach, a w tym wypadku gdzieś pomiędzy nimi.
2. Straszny kadr. Twarz wygląda na zdeformowaną, nos wielki, oczy krzywo i potworna różnica w wielkości.
jw. + ja odnoszę wrażenie, jakby dziewczyna cierpiała na Kifozę.
Chłopaki spokojnie to jej pierwsza sesja w życiu:) jej się podoba bardzo, jest zachwycona zdjęciami a to najważniejsze. Następne wstawki będą lepsze:)
Chłopaki spokojnie to jej pierwsza sesja:) zdjecia jej sie bardzo podobają:) a to chyba najważniejsze dla fotografa:) co do tej Kifozy:) mówiłem tłumaczyłem jej:) wyprostuj się:) ale wiadomo z sesji na sesje się dziewczyna wyrobi:)
szymon708
23-04-2013, 12:57
Ja bym zobaczył chętnie więcej zdjęć tej "sesji". Chyba, że zakończyła się na jednym :]