PDA

Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] Moja zajawka...

DonMaliniacco
19-04-2013, 04:37
W dwoch ostatnich watkach zostalem posadzony o "dyskryminowanie" katolikow :) jeden watek polecial w kosmos a drugi zostal zamkniety (Panowie Ekonet i Swider... nie mam do Was zalu, naprawde!) Resocjalizacja ta zdzialala cuda (na tyle, ile resocjalizacja moze cokolwiek zdzialac) Obiecuje wszystkim, wszem i wobec, ze biskup dlugo nie zagosci "na mej wokandzie", no chyba, ze jakas mega sytuacja mnie sprowokuje ;)

Tymczasem cos z zupelnie innej beczki :D
19 maja 2013 roku bede obchodzil swoje 33. urodziny. Wszelkich zainteresowanych prosze o kontakt na PW :)

rocznica zobowiazuje (jak kazda inna) ;)

W planie imprezy bedzie dziesiatka przed pomnikiem PeKaO SA im. matki Boska Pienieznej, nastepnie przemarsz glowna arteria miasta wprost do sklepu z artykulami metalowymi a takze wizyta w zaprzyjaznionym tartaku, ktora to zakonczy pochod. Bedzie puszczanie wiankow na wode, wrozenie z fusow a dla tych najbardziej wytrwalych (Lacka Sliwka zamowiona) bedzie tez wspolna koronka... Nic tak nie laczy ludzi, jak Corega Tabs ;)

ZAPRASZAM!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://marcinmalinowski.co.uk/kosciol/chytrus.jpg)

jestem obrzydliwy...

Seś@
19-04-2013, 06:03
W dwoch ostatnich watkach zostalem posadzony o "dyskryminowanie" katolikow :) jeden watek polecial w kosmos a drugi zostal zamkniety (Panowie Ekonet i Swider... nie mam do Was zalu, naprawde!) Resocjalizacja ta zdzialala cuda (na tyle, ile resocjalizacja moze cokolwiek zdzialac) Obiecuje wszystkim, wszem i wobec, ze biskup dlugo nie zagosci "na mej wokandzie", no chyba, ze jakas mega sytuacja mnie sprowokuje ;)

Tymczasem cos z zupelnie innej beczki :D
19 maja 2013 roku bede obchodzil swoje 33. urodziny. Wszelkich zainteresowanych prosze o kontakt na PW :)

rocznica zobowiazuje (jak kazda inna) ;)

W planie imprezy bedzie dziesiatka przed pomnikiem PeKaO SA im. matki Boska Pienieznej, nastepnie przemarsz glowna arteria miasta wprost do sklepu z artykulami metalowymi a takze wizyta w zaprzyjaznionym tartaku, ktora to zakonczy pochod. Bedzie puszczanie wiankow na wode, wrozenie z fusow a dla tych najbardziej wytrwalych (Lacka Sliwka zamowiona) bedzie tez wspolna koronka... Nic tak nie laczy ludzi, jak Corega Tabs ;)

ZAPRASZAM!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://marcinmalinowski.co.uk/kosciol/chytrus.jpg)

jestem obrzydliwy...

No wszystkiego Naj ! I niech się święci ;-)))
Pozdro :-)

shaolin
19-04-2013, 06:33
Zapomniales wlaczyc lampy jak robiles fote? Ciemno jak hartkor, poprzednie foty byly duzo lepsze pod wzgledem fotograficznym ;)
Wszystkiego dobrego (na najlepsze trzeba sobie zasluzyc :D) z okazji urodzin (to tak na zapasy, jakbym zapomnial pozniej ;) ) :D

PS. I czy Ty spisz kiedys? :D

!AGresT
19-04-2013, 07:49
No nie wiem. Coś ostatnio się słabiej przykładasz. Może przygotuj na 19.05 bardziej dopasowana wersje? Taką "porządną fotograficznie".

DonMaliniacco
19-04-2013, 10:26
Powody moga byc dwa:
1. Spadek formy (wysoce prawdopodobne)
2. Za malo % ;)

Zdjecie celowo ciemne, mroczne i tajemnicze. Mialo na celu pobudzic zmysly ogladajacego przed tym, co bedzie dziewietnastego. Dlatego nazwalem to zajawka :D

I czy Ty spisz kiedys? :D
Shao, sam ostatnio sie zastanawialem, czy mi Magda czasem czegos do mleka nie dosypuje ;)

Art Erie
19-04-2013, 10:54
Nie często komentuję Twoje zdjęcia, zwłaszcza te z poddekstem religijnym, by nie wdawać się w dysputy odbiegające od tematu i powodujące niezdrowy ferment.
Tym razem podoba mi się nawiązanie tematem zdjęcia do rocznicy urodzin i ten gest będący wyrazem sprzeciwu, do którego masz prawo, a który jam ma prawo postrzegać inaczej.
Wszystkiego NAJ z okazji 33 urodzin :)

brylek
22-04-2013, 08:18
Ps najlepszego

33 urodziny , ja się boje o swoje . A dlaczego to zostawię dla siebie ;)

fafniak
23-04-2013, 09:56
Oświetleniowo świetna fota - wreszcie !!!! Zamiast prostego trzepania rozkręconymi lampami ;)

Co do reszty komentarzy - obydwie strony są żałosne

Martix
24-04-2013, 00:15
Takie mam wrażenie że autor kandyduje do zespołu nergala lub tygodnika "Wiadomości tygodniowe" Thomas'a aka Fox

Jeden z moderatorów w innym zamkniętym wątku tego samego autora, który lubi przebierać się w łaszki i pokazywać się z dmuchaną lalą, powiedział że taka to jest nasza rzeczywistość. Czyja rzeczywistość? Moderatorów? Autora? Widzę że niektórym pomieszała się rzeczywistość z propagandą oraz żart z pomówieniem, naruszeniem dóbr osobistych.

Dziwi mnie postawa porządkowych na tym forum którym nie przeszkadza zdjęcie pomawiające hierarchę kościelnego (zdjęcie zamieszczone jest wraz z linkiem do artykułu sugerującym o która osobę chodzi) a przeszkadzają im posty sprzeciwiające się takim prostackim pomówieniom.

Jaki jest sens zamykania wątku skoro to pomówienie nadal wszyscy mogą obejrzeć? Chyba tylko taki by nie można było się nikomu sprzeciwić tej nachalnej anty-Kościelnej propagandzie.

amirez
24-04-2013, 18:54
Miały być życzenia urodzinowe, a wyszła dysputa o wyższości świąt ;)
Najlepszego na te i kolejne 33, 33, 33, 33.

trixiglk
24-04-2013, 19:13
Z okazji 33 urodzin już teraz życzę Ci 33 razy ciekawszych tematów inspirujących Twoje zdjęcia. Bo powiedzmy sobie szczerze, że tematyka kościelna zrobi się prędzej czy później nudna.
Co do niektórych wypowiedzi, to idzcie koledzy i zamieńcie się na trochę miejscami. Lewacy i ateiści do kościoła lub hospicjum. Zagorzali katolicy do ludzi pokrzywdzonych przez naszych wspaniałych księży. Mam nadzieję, że taka zamiana uruchomi wasze myślenie i przestaniecie pisać rzeczy urągające naszemu gatunkowi.

ekonet
24-04-2013, 20:34
W dwoch ostatnich watkach zostalem posadzony o "dyskryminowanie" katolikow :) jeden watek polecial w kosmos a drugi zostal zamkniety (Panowie Ekonet i Swider... nie mam do Was zalu, naprawde!)
Maliniaku kochany, mam nadzieję, że dobrze zrozumiałeś nasze intencje?
Szydera z biskupa ani mnie ziębi, ani grzeje. Już dawno temu poeta powiedział przecie:
"Szanujmy mądrych, przykładnych, chwalebnych,
śmiejmy się z z głupich, choć i przewielebnych".

Nie chcemy jednak prowokowania tutaj żadnych dyskusji o podłożu religijnym, choćby i w jak najbardziej słusznej sprawie. Nasze doświadczenie nauczyło nas, że zawsze przeradza się w to w bezsensowną kopaninę i wzajemne plucie na siebie; nie inaczej zaczyna się tutaj dziać.
Sprawa granicy pomiędzy tym, co dopuszczalne, a tym, co nie do zaakceptowania, też jest delikatna i cezura ta jest trudnodostrzegalna i płynna - wydaje się jednak słusznym stwierdzenie, że facet w stroju duchownego nie powinien budzić obrazy uczuć religijnych, zaś już powiązanie kontrowersyjnych obrazków z drogim wielu osobom cytatem z Pisma Świętego będzie przesadą.
I żeby była jasność - ja osobiście nie jestem religijny, można nawet uznać mnie za małowierzącego lub bezbożnika, więc zarzuty, że jestem dewotem czy moherem są z góry skazane na uznanie za chybione. ;)
Tradycyjnie proszę o dyskusję o zdjęciach, do życzeń dla Maliniaka się przyłączam, a wątek został posprzątany. ;)
Miłego wieczoru.

tbogdanowicz
24-04-2013, 20:43
Niestety nie znam osobiście kolego DonMaliniacco, ale lubię ludzi z dużym poczuciem humoru, także życzę mu kolejnych lat na wesoło.
Jako prezent dołączam filmik, który warto obejrzeć do końca. Wykonawce powinno kilka instytucji podać do sądu za obrazę, a nasz Don, przy nim to świętoszek wychwalających wszystkie mniejszości pod niebiosa :-).
Pozdrawiam, wierzący T.B.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l8lExqaPvSs

PS. Liczę na wyrozumiałość moderatorów.

hubik
24-04-2013, 20:44
Jak chcesz, to potrafisz dać zdjęcie z sensem - światło bardzo mi się podoba!