Zobacz pełną wersję : Prośba - kalendarze
Piotr Milecki
16-04-2013, 17:41
Jest 16 kwietnia 2013 roku. Wiem że to wyjątkowo późny czas na zakup kalendarza ale sytuacja w której zostałem postawiony podobno na własną prośbę, zmusza mnie do działania. W wątku kalendarzowym wielokrotnie zachęcałem was do zakupu tego kalendarza. Miałem absolutną pewność że namówię was na niego. Stało się inaczej i spora część nakładu (163 sztuki) zalegają w magazynie cyfrowe.pl. Oczywiście drukarnia nie może już czekać i śle wezwania, w tym sądowe o uregulowanie należności. W pełni zrozumiałe. Wysłałem kalendarze autorskie za kwotę bliską 800,00 złotych. To mój prywatny koszt. Do drukarni poszła pierwsza zaliczka w kwocie 3000 złotych, teraz wysyłam resztę którą udało się uciułać przez miesiąc w kwocie 1800,00. Na stanie w cyfrowe.pl jest jak pisałem 160 kalendarzy. Proszę was o pomoc w zgromadzeniu tej kwoty bo obciąża ona firmę mojej teściowej która zafakturowała usługę Vat-em. Nie chcę niniejszym roztrząsać tego czy kalendarz był za późno, czy nie sprzedaje się cz/b czy też był lub jest inny powód. Proszę was tylko o pomoc bo mogę po raz kolejny zapewnić że kalendarz ten nie tylko jest doskonały ale też jest NASZ, nie mój jak próbuje mi to wmówić drukarnia i dystrybutor. Drukarnia za pomocą pośrednika zrobiła ze mnie złodzieja a epitetów jakie otrzymałem nie da się cytować. Bardzo prywatnych i wyjątkowo dla mnie dotkliwych epitetów.
Proszę więc społeczność nikoniarzy o pomoc. Jeszcze dzisiaj postaram się wpłynąć na cenę kalendarza i zmniejszyć straty jakie mam ponieść prywatnie. Na tą chwilę Ponad 5000,00
Liczę na Waszą pomoc... Oczywiście możecie powiedzieć, sam sobie winien i odpuścić sobie...
fotograf58
16-04-2013, 18:48
Drobna kwota poszła.
Dużo zdrowia Piotrze :)
Piotr Milecki
16-04-2013, 19:22
Bardzo serdecznie dziękuję... Chcę jednak żebyście te kalendarze mieli.... Bardzo mi na tym zależy.
Piotr Milecki
17-04-2013, 01:26
Dziękuję za wszystkie maile i wiadomości. Podaję dane do przelewu:
ELLI Piotrkowska 109, Łódź
12 2490 0005 0000 4500 2706 3550
W imieniu firmy poprosiłem też cyfrowe.pl o obniżenie ceny przy zamówieniu kalendarza przez stronę.
Liczę na waszą pomoc bardzo bo już poniesiony koszt 1800 złotych na opakowania i wysyłkę mocno zabolał a o pozostałych 5000 nie wspomnę.
Przelew również poszedł. Powodzenia!
Piotr Milecki
17-04-2013, 12:46
Serdeczne dzięki. Walczę o środki jak mogę.
Poszło też parę złoty ode mnie...
Piotr Milecki
17-04-2013, 14:51
Kochani, jeszcze raz przypomnę że zależy mi na tym żeby kalendarze trafiły jednak do Was. To taka moja prośba obok zasadniczej. jeśli nawet nie podobają się Wam to zapewniam że dużej liczbie osób spodobają się na pewno. Uwierzcie mi że są piękne...
Postaram się o korektę ceny oficjalnej żeby zminimalizować stratę i wpłaty ponownie przez cyfrowe.pl Muszę się Wam odwdzięczyć za Wasze dobre serca.
Otrzymałem też dzisiaj maila z którego wynika że sam sobie jestem winien. Że trzeba było sobie dać spokój a skoro wykalkulowałem zysk z kalendarZa to jest to wyłącznie moja wina. Zatem piszę wprost. Nie ma żadnego zysku z kalendarza. Może przy sprzedaży do ostatniej sztuki z 400 złotych. Koszt opakowań i transportu to kwota różnicy jaką mamy w cenie zakupu do sprzedaży.Nie jest to biznes a jedynie kontynuacja tradycji. Tradycji którą ma teraz pod swoją opieką inna firma i loga swoje na kalendarzu.
JESZCZE RAZ Z CAŁEGO SERCA WAM DZIĘKUJĘ.
Rozumiem, że obecny właściciel nie jest zainteresowany współpracą na poziomie kalendarzy?
Ok, a jak chcę teraz kupić kalendarz to gdzie to mogę zrobić?
Tutaj: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/nikoniarzepl-kalendarz-scienny-na-2013-rok.html
Rozumiem, że obecny właściciel nie jest zainteresowany współpracą na poziomie kalendarzy?
Caly czas wspolpracuje (np podkleilem ten watek), ale jednak jest to jeszcze przedsiewziecie Piotra, jego pieniadze, my mozemy pomagac.
Epitetami się nie przejmuj. Zawsze znajdzie się jakiś stołek, dla którego ważne jest odklepanie, pyknięcie, zrobienie a nie myślenie. Pomoc poszła.