Zobacz pełną wersję : Problem z siecią PLUS... :(
Witam, ma ktoś może plusa na kartę ? A może ktoś pracuje w Plusie ?:P
Czy komuś też wyskoczył taki problem jak mi ?
Dostałem info o wyłaczeniu usługi "bliskie numery", w którym za 5 złotych, mogłem dzwonic i pisać smsy bez limitu, przez okres 30 dni... (uprzedzam pytania, tak miałem wystarczająco środków na koncie)
Miałem to bodaj w Taryfie "Twój nowy simplus", czy jakoś tak... Chciałem ponownie uaktywnić pakiet i wyskakuje błąd, ze mam się skonsultować z biurem obsługi klienta, próbowałem wszyskto co się dało, żadne usługi nie chciały wskakiwać, okazało się, ze są teraz w Plusie nowe taryfy i zmuszony byłem aktywować nową taryfę, w której jest opcja "5 numerów za 10 zł" ... Mówię, pal licho, spoko, aktywuję i co ? Aktywowałem i dostałem powiadomienie, że "możesz teraz rozmawiać z tym numerem za 10 gr za minute"....
A gdzie opcja "bliskie numery ?" ;/
Dodam jeszcze, ze dzisiaj przyszło mi ze 20 takich samych sms o możliwości ustawienia sobie grania na czekanie.....
Zaś na 2 telefonie, 12 razy przyszło to samo potwierdzenie o transakcji bankowej...
Nieodparcie ciśnie mi się porównanie NC+Plus :D
Nie mam na kartę, tylko abonament ale zdążyłem się przekonać, że Hotline nie działa w tej sieci, z resztą tak samo i w innych. Jedynym możliwym rozwiązaniem to udać się do salonu Plusa i tam sprawę wyjaśnić. Miałem też różne zawirowania i ten sposób był jedynie skuteczny.
Tak trzeba będzie zrobić, bo jestem wieloletnim użytkownikiem tej sieci, a tu nagle taki babol....
Ew, przejść do Play'a ;)
fotograf58
13-04-2013, 19:27
Wszystkie sieci to ten sam szajs, tylko aby wycisnąć jak najwięcej kasy z ciebie.
PLAY słaby zasięg.
w plusie nie narzekałem nigdy na zasięg,
w playu słyszałem, że internet ma kiepski zasięg
eristoff
13-04-2013, 19:58
Ja mam PLUSa od 1999 roku i właśnie rezygnuje z niego na rzecz PLAYa, porównanie zasięgu wychodzi na + dla playa, (wiem bo mam telefon dualsim i często patrząc na zasięg PLUS wypada gorzej), fakt PLAY przy długich rozmowach podczas jazdy np samochodem potrafi rozłączyć (chyba wtedy kiedy zmienia BTSa), 44 minuty tyle najdłużej czekałem na infolinii PLUSa na połączenie z konsultantem, średnio 15-20 minut. PLAY tu jest 1000x lepszy. Przeszedłem całą rodziną do PLAYa (brat, jego rodzina, moja rodzina, teście i rodzice - razem 9 numerów) wszyscy mamy formułę S i do PLAYa za free. Troszkę OT ale ogólna rada zrezygnuj z PLUSa.
Witam, ma ktoś może plusa na kartę ? A może ktoś pracuje w Plusie ?:P
Czy komuś też wyskoczył taki problem jak mi ?
Dostałem info o wyłaczeniu usługi "bliskie numery", w którym za 5 złotych, mogłem dzwonic i pisać smsy bez limitu, przez okres 30 dni... (uprzedzam pytania, tak miałem wystarczająco środków na koncie)
Miałem to bodaj w Taryfie "Twój nowy simplus", czy jakoś tak... Chciałem ponownie uaktywnić pakiet i wyskakuje błąd, ze mam się skonsultować z biurem obsługi klienta, próbowałem wszyskto co się dało, żadne usługi nie chciały wskakiwać, okazało się, ze są teraz w Plusie nowe taryfy i zmuszony byłem aktywować nową taryfę, w której jest opcja "5 numerów za 10 zł" ... Mówię, pal licho, spoko, aktywuję i co ? Aktywowałem i dostałem powiadomienie, że "możesz teraz rozmawiać z tym numerem za 10 gr za minute"....
A gdzie opcja "bliskie numery ?" ;/
Dodam jeszcze, ze dzisiaj przyszło mi ze 20 takich samych sms o możliwości ustawienia sobie grania na czekanie.....
Zaś na 2 telefonie, 12 razy przyszło to samo potwierdzenie o transakcji bankowej...
Ale sami Ci wyłączyli te bliskie numery czy Ty to zrobiłeś, po czym chciałeś je włączyć ponownie?
Bo generalnie to było w starej taryfie, teraz tego nie ma i jeśli aktywujesz nową taryfę/nie masz środków na koncie w dniu, kiedy mają Ci ponownie włączyć usługę bliskiego numeru (jak co miesiąc), to Ci to przepada.
Wiem, bo sama z tego korzystam i pilnuję, żeby mi to nie przepadło, bo w nowej taryfie tego nie ma ;/
Tj. z tego, co jakiś czas patrzyłam, to jest, ale za 15 zł miesięcznie, a nie 5 zł ;/
Ogólnie to bez mojej wiedzy i zgody podnieśli mi stawki za minuty połączeń. Byłam w tej sprawie w salonie i wychodzi na to, że specjalnie to zrobili, żebym przeszła na ich nową, ''super'' taryfę.
Dziękuję bardzo. Poza Plusem mam jeszcze Heyah i z tym nie mam problemów.
Plus z każdym rokiem jest coraz gorszy.
Mój ojciec też z tą siecią ''walczy''. On ma abonament i chcą go przekonać do podpisania nowej, ''lepszej'' umowy. Taka jest ''lepsza'', że ma płacić więcej, za mniej, i to jeszcze bez telefonu :D
Chce przejść do Orange, bo tam ma jakieś 18 zł taniej, lepsze warunki i jeszcze telefon dostanie.
Ja kiedyś byłam zadowolona z Plusa (jestem w tej sieci jakieś 12 lat), teraz jej nie polecam.
falko29, "wybrane numery" aktywowałeś kodem *104*11*48numer telefonu wybranej osoby# ?
@bognik, W pierwszej wypowiedzi napisałem, miałem odpowiednie fundusze na koncie, więc wyłączene nastąpiło z ich strony, Sam nic nie zmieniałem, od ponad roku miałem ciągle ustawiony jeden i ten sam "bliski numer"...
@km79 , teraz Ci nie powiem jakim kodem, bo wczoraj próbowałem ich kilka, więc nie bardzo Ci teraz mogę powiedzieć. Pójdę jutro do plusa zapytam co to za polityka, że się wieloletniemu klientowi robi taki świństwo.
Ja też mam plusa od ponad 10 lat, czekam jeszcze dwa miesiące i wioooo do play ;)
Ja tak samo. Ich oferta zrobila sie ostatnio wrecz zenujaca.
@bognik, W pierwszej wypowiedzi napisałem, miałem odpowiednie fundusze na koncie, więc wyłączene nastąpiło z ich strony, Sam nic nie zmieniałem, od ponad roku miałem ciągle ustawiony jeden i ten sam "bliski numer".
Wiem, że Ty miałeś środki na koncie. Napisałam jak to ogólnie wygląda.
To ja się boję, żeby mnie też tego nie wyłączyli ;/
W sumie tylko ten bliski numer mnie trzyma przy Plusie.
Przypomniałam sobie też, jak kiedyś pobrano mi z konta 10 zł za rozmowę. Dzwoniłam do osoby z bliskiego numeru. Rozmowa trwała jakieś 40 minut. Po skończonej rozmowie dostałam smsa podsumowującego czas rozmowy. Bardzo się zdziwiłam, gdy przeczytałam, że mój stan konta jest niższy o 10 zł. Jakiś czas później dostałam smsa z wiadomością, że bliski numer został wyłączony (wtedy chyba jeszcze trzeba było co miesiąc go ręcznie aktywować). Pobrano mi z konta pieniądze przed wyłączeniem pakietu (czyli pakiet jeszcze działał). Już wtedy chciałam odejść z Plusa, ale wprowadzili bliski numer za 1 zł (potem się okazało, że chyba tylko na dwa miesiące ...), więc zostałam.
Teraz niedawno włączyli mi Internet. Któregoś dnia dostałam smsa z informacją, że Internet został włączony. Byłam zła, bo niczego nie włączałam. Na szczęście z konta nic nie ubyło. Później otrzymałam wiadomość, że dostałam darmowy Internet na miesiąc. Fajnie, tylko dlaczego go wyłączyli po dwóch tygodniach ;)
Jak to powiadał jeden wieszcz , Kiepski Ferdynand:
"Są na świecie rzeczy, które się fizjologom nie śniły..."
Trzeba będzie uciec do playa i tyle.
National
14-04-2013, 21:14
Witajcie. Również jestem w Plusie rozważałem przejście na Playa lecz po wnikliwej analizie stwierdziłem iż nie warto - no chyba iż z innej sieci - nie opisze wam dokładnie dla czego gdyż myślę iż jest to zagadnienie dla każdego indywidualnie. Rok temu ja nie zrezygnowałem gdyż Play opierał się na nadajnikach Plusa a że tak powiem nadajniki Plusa mają "pierwszeństwo". Wystarczy na zmienić nadajnik np podczas jazdy i jest problem. Następnie zasięg jest słabszy nie wiedzieć czemu oraz z internetem różnie to jest. Jeszcze parę problemów których w tej chwili nie pamiętam. Lecz decydującą ostatecznie była umowa która była negocjowana dwa miesiące - każdy przedstawiał niby tą samą lecz inną umowę. Wyszło tak że mam dużo fajniejsze warunki niż w każdej innej sieci i jak na razie jest Ok.
National
21-11-2013, 11:23
Witam, ostatnio pisałem o dobrej ofercie Plusa lecz czas na zmiany wygląda iż Play postarał się o dobra ofertę oraz dobrą cenę - ponad połowę obecnej taryfy. Plus niestety nie chce lub nie może mi zaoferować na podobnych warunkach umowy więc trzeba się będzie przenieść do Play.
shelby89
29-11-2013, 09:38
Ja kiedys również uciekłem do Play - dostałem super ofertę przy przenoszeniu numeru i byłem zadowolony. Jednak przy przedłużeniu umowy już o mnie zapomniano, oferta może i była ok ale okazała się niekonkurencyjna w stosunku do... NJU MOBILE:) I teraz jestem naprawdę zadowolony, rachunki niskie, zasięg czyli bolączka Play naprawdę dobry i interenet w telefonie zasuwa jak strzała. Polecam!
z jakich nadajników korzystają ?
adolfik9501
29-11-2013, 20:31
z jakich nadajników korzystają ?
nju to Orange, jeśli o nich pytasz.
shelby89
29-11-2013, 21:23
Dokładnie Orange. Takie coś jak Heyah kiedys dla Ery
Dzieki za wyjaśnienie ;) Szkoda ze nie mam zasiégu z orange.
Pozdrawiam
shelby89
02-12-2013, 02:51
Z Play niby największy a ja często nie miałem. A z Orange zawsze:) Jakos się pozytywnie do tej sieci nastawiłem:)