Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Problem z siecią PLUS... :(

Witam, ma ktoś może plusa na kartę ? A może ktoś pracuje w Plusie ?:P
    Czy komuś też wyskoczył taki problem jak mi ?
    Dostałem info o wyłaczeniu usługi "bliskie numery", w którym za 5 złotych, mogłem dzwonic i pisać smsy bez limitu, przez okres 30 dni... (uprzedzam pytania, tak miałem wystarczająco środków na koncie)
    Miałem to bodaj w Taryfie "Twój nowy simplus", czy jakoś tak... Chciałem ponownie uaktywnić pakiet i wyskakuje błąd, ze mam się skonsultować z biurem obsługi klienta, próbowałem wszyskto co się dało, żadne usługi nie chciały wskakiwać, okazało się, ze są teraz w Plusie nowe taryfy i zmuszony byłem aktywować nową taryfę, w której jest opcja "5 numerów za 10 zł" ... Mówię, pal licho, spoko, aktywuję i co ? Aktywowałem i dostałem powiadomienie, że "możesz teraz rozmawiać z tym numerem za 10 gr za minute"....
    A gdzie opcja "bliskie numery ?" ;/

Dodam jeszcze, ze dzisiaj przyszło mi ze 20 takich samych sms o możliwości ustawienia sobie grania na czekanie.....
    Zaś na 2 telefonie, 12 razy przyszło to samo potwierdzenie o transakcji bankowej...
    D7000 + N18-105vr + 35/1.8G + Sunpak Pz42x + MeiKe Fc-100

Domyślnie

Nieodparcie ciśnie mi się porównanie NC+Plus
    Nie mam na kartę, tylko abonament ale zdążyłem się przekonać, że Hotline nie działa w tej sieci, z resztą tak samo i w innych. Jedynym możliwym rozwiązaniem to udać się do salonu Plusa i tam sprawę wyjaśnić. Miałem też różne zawirowania i ten sposób był jedynie skuteczny.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Tak trzeba będzie zrobić, bo jestem wieloletnim użytkownikiem tej sieci, a tu nagle taki babol....
    Ew, przejść do Play'a

Domyślnie

Wszystkie sieci to ten sam szajs, tylko aby wycisnąć jak najwięcej kasy z ciebie.
    PLAY słaby zasięg.

Domyślnie

w plusie nie narzekałem nigdy na zasięg,
    w playu słyszałem, że internet ma kiepski zasięg

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

Ja mam PLUSa od 1999 roku i właśnie rezygnuje z niego na rzecz PLAYa, porównanie zasięgu wychodzi na + dla playa, (wiem bo mam telefon dualsim i często patrząc na zasięg PLUS wypada gorzej), fakt PLAY przy długich rozmowach podczas jazdy np samochodem potrafi rozłączyć (chyba wtedy kiedy zmienia BTSa), 44 minuty tyle najdłużej czekałem na infolinii PLUSa na połączenie z konsultantem, średnio 15-20 minut. PLAY tu jest 1000x lepszy. Przeszedłem całą rodziną do PLAYa (brat, jego rodzina, moja rodzina, teście i rodzice - razem 9 numerów) wszyscy mamy formułę S i do PLAYa za free. Troszkę OT ale ogólna rada zrezygnuj z PLUSa.
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez falko29 Zobacz posta
    Witam, ma ktoś może plusa na kartę ? A może ktoś pracuje w Plusie ?:P
    Czy komuś też wyskoczył taki problem jak mi ?
    Dostałem info o wyłaczeniu usługi "bliskie numery", w którym za 5 złotych, mogłem dzwonic i pisać smsy bez limitu, przez okres 30 dni... (uprzedzam pytania, tak miałem wystarczająco środków na koncie)
    Miałem to bodaj w Taryfie "Twój nowy simplus", czy jakoś tak... Chciałem ponownie uaktywnić pakiet i wyskakuje błąd, ze mam się skonsultować z biurem obsługi klienta, próbowałem wszyskto co się dało, żadne usługi nie chciały wskakiwać, okazało się, ze są teraz w Plusie nowe taryfy i zmuszony byłem aktywować nową taryfę, w której jest opcja "5 numerów za 10 zł" ... Mówię, pal licho, spoko, aktywuję i co ? Aktywowałem i dostałem powiadomienie, że "możesz teraz rozmawiać z tym numerem za 10 gr za minute"....
    A gdzie opcja "bliskie numery ?" ;/

Dodam jeszcze, ze dzisiaj przyszło mi ze 20 takich samych sms o możliwości ustawienia sobie grania na czekanie.....
    Zaś na 2 telefonie, 12 razy przyszło to samo potwierdzenie o transakcji bankowej...
    Ale sami Ci wyłączyli te bliskie numery czy Ty to zrobiłeś, po czym chciałeś je włączyć ponownie?
    Bo generalnie to było w starej taryfie, teraz tego nie ma i jeśli aktywujesz nową taryfę/nie masz środków na koncie w dniu, kiedy mają Ci ponownie włączyć usługę bliskiego numeru (jak co miesiąc), to Ci to przepada.
    Wiem, bo sama z tego korzystam i pilnuję, żeby mi to nie przepadło, bo w nowej taryfie tego nie ma ;/
    Tj. z tego, co jakiś czas patrzyłam, to jest, ale za 15 zł miesięcznie, a nie 5 zł ;/

Ogólnie to bez mojej wiedzy i zgody podnieśli mi stawki za minuty połączeń. Byłam w tej sprawie w salonie i wychodzi na to, że specjalnie to zrobili, żebym przeszła na ich nową, ''super'' taryfę.
    Dziękuję bardzo. Poza Plusem mam jeszcze Heyah i z tym nie mam problemów.

Plus z każdym rokiem jest coraz gorszy.
    Mój ojciec też z tą siecią ''walczy''. On ma abonament i chcą go przekonać do podpisania nowej, ''lepszej'' umowy. Taka jest ''lepsza'', że ma płacić więcej, za mniej, i to jeszcze bez telefonu
    Chce przejść do Orange, bo tam ma jakieś 18 zł taniej, lepsze warunki i jeszcze telefon dostanie.
    Ja kiedyś byłam zadowolona z Plusa (jestem w tej sieci jakieś 12 lat), teraz jej nie polecam.
    Kobieta z Sonnarem też może

Rozmowny Awatar km79
    Miasto
    Bilgoraj - Burton on Trent

Domyślnie

falko29, "wybrane numery" aktywowałeś kodem *104*11*48numer telefonu wybranej osoby# ?
    D600 +N35 +N50 +N70-210
    D810 +S24
    fr

Domyślnie

@bognik, W pierwszej wypowiedzi napisałem, miałem odpowiednie fundusze na koncie, więc wyłączene nastąpiło z ich strony, Sam nic nie zmieniałem, od ponad roku miałem ciągle ustawiony jeden i ten sam "bliski numer"...

@km79 , teraz Ci nie powiem jakim kodem, bo wczoraj próbowałem ich kilka, więc nie bardzo Ci teraz mogę powiedzieć. Pójdę jutro do plusa zapytam co to za polityka, że się wieloletniemu klientowi robi taki świństwo.

Domyślnie

Ja też mam plusa od ponad 10 lat, czekam jeszcze dwa miesiące i wioooo do play
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów