Zobacz pełną wersję : Dm-2
marszull
02-04-2013, 18:15
ktos kto zuywal napisze cos o mocowaniu i solidnosci tych lamp?
bo chcialbym zamowic, tylko obawiam sie ze beda opadaly przy ciezszych modyfikatorach (wieksza okta i soft)
ale z tego co czytalem moze martwie sie na zapas ;)
ktos kto uzywal, podzieli sie swoimi spostrzezeniami co do jakosci
mam jescze inne lampy ale chcialbym dosyc tanie, nieduze lampy, w zapasie
Hmm - nigdy nic mega ciężkiego na tym nie wieszałem w sumie. Mogę ew sprawdzić na dniach, ale disze, softy 90x60 bez problemu śmigają...
Jak szukasz czegoś małego to imo dobry wybór. Plastik może jakiś mega szałowy nie jest, ale nie sądzę, żeby za tą kase był duży wybór i wybrzydzanie ;) Ja zadowolony jestem.
Właśnie je sobie sprawiłem. DM2 300. No cóż, całe lampki są zrobione powiedział bym ''średnio''. Nie mam bardzo porównania do innych ale przy np. Fomei Basic wypadają słabiej, ale są też o połowę tańsze. Dla mnie wystarczą. Co do samego uchwytu mocującego to raczej powinien utrzymać oktę.
marszull
02-04-2013, 21:32
dzieki za opinie, pewnie zamowie jutro, moze ktos jescze cos napisze
ale disze, softy 90x60 bez problemu śmigają...
Potwierdzę słowa Kolegi. Na jednej (ze swoich dwóch) DM2 300 wieszam softboksa 90x60 z gridem na boomie pod rożnymi kątami - po lekkim przykręceniu motylka siedzi pewnie i nie opada.
Nadmienię, że z jednej lampy modyfikatory chodzą sprawniej niż z drugiej. Coś, gdzieś, jakiś drobiazg wewnątrz mocowania sprawia, że całość się przycina. Niby nic, ale muszę pewnie i spokojnie chwycić i delikatniej pokręcić. Za takie możliwości w takiej cenie daję OK i plusa :-)
To ja dodam że wieszałem na tym BD 70cm, albo okte 150cm i mocowanie trzymało :)
marszull
03-04-2013, 00:41
To ja dodam że wieszałem na tym BD 70cm, albo okte 150cm i mocowanie trzymało :)
no to chyba trzeba zamowic ;)
marszull
04-04-2013, 23:11
kupilem, poblyskalem dzis na kurczaki w panierce i jestem zadowolony, piloty troche slabe, ale podzial mocy i mocowania calkiem ok (okta 120 i duze softy)
Hej,
również niedawno zakupiłem DM-2 i w mojej opinii jest OK. Pobłyskałem z Beauty Dish'em i wszystko ładnie pięknie trzymało. Na piloty ja bym nie narzekał:)
Marszull a jak z temperaturą przy innych lampach? Są mega różnice?
marszull
17-04-2013, 20:25
swiecilem z bowensem, a pozniej samymi (bo bowens akurat sie obrazil i sie przegrzal)i na fotach jakos roznic nie widze
ale potestuje w nastepnym tygodniu na bialym tle i probniku i pokaze