Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Dm-2

Domyślnie Dm-2

ktos kto zuywal napisze cos o mocowaniu i solidnosci tych lamp?
    bo chcialbym zamowic, tylko obawiam sie ze beda opadaly przy ciezszych modyfikatorach (wieksza okta i soft)
    ale z tego co czytalem moze martwie sie na zapas
    ktos kto uzywal, podzieli sie swoimi spostrzezeniami co do jakosci
    mam jescze inne lampy ale chcialbym dosyc tanie, nieduze lampy, w zapasie

Domyślnie

Hmm - nigdy nic mega ciężkiego na tym nie wieszałem w sumie. Mogę ew sprawdzić na dniach, ale disze, softy 90x60 bez problemu śmigają...
    Jak szukasz czegoś małego to imo dobry wybór. Plastik może jakiś mega szałowy nie jest, ale nie sądzę, żeby za tą kase był duży wybór i wybrzydzanie Ja zadowolony jestem.

Domyślnie

Właśnie je sobie sprawiłem. DM2 300. No cóż, całe lampki są zrobione powiedział bym ''średnio''. Nie mam bardzo porównania do innych ale przy np. Fomei Basic wypadają słabiej, ale są też o połowę tańsze. Dla mnie wystarczą. Co do samego uchwytu mocującego to raczej powinien utrzymać oktę.
    D600 + 24-70 2.8, 35 1.8, 180 2.8, SB600

Domyślnie

dzieki za opinie, pewnie zamowie jutro, moze ktos jescze cos napisze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    ale disze, softy 90x60 bez problemu śmigają...
    Potwierdzę słowa Kolegi. Na jednej (ze swoich dwóch) DM2 300 wieszam softboksa 90x60 z gridem na boomie pod rożnymi kątami - po lekkim przykręceniu motylka siedzi pewnie i nie opada.

Nadmienię, że z jednej lampy modyfikatory chodzą sprawniej niż z drugiej. Coś, gdzieś, jakiś drobiazg wewnątrz mocowania sprawia, że całość się przycina. Niby nic, ale muszę pewnie i spokojnie chwycić i delikatniej pokręcić. Za takie możliwości w takiej cenie daję OK i plusa

Domyślnie

To ja dodam że wieszałem na tym BD 70cm, albo okte 150cm i mocowanie trzymało
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Irwusek Zobacz posta
    To ja dodam że wieszałem na tym BD 70cm, albo okte 150cm i mocowanie trzymało
    no to chyba trzeba zamowic

Domyślnie

kupilem, poblyskalem dzis na kurczaki w panierce i jestem zadowolony, piloty troche slabe, ale podzial mocy i mocowania calkiem ok (okta 120 i duze softy)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kalisz

Domyślnie

Hej,
    również niedawno zakupiłem DM-2 i w mojej opinii jest OK. Pobłyskałem z Beauty Dish'em i wszystko ładnie pięknie trzymało. Na piloty ja bym nie narzekał

Domyślnie

Marszull a jak z temperaturą przy innych lampach? Są mega różnice?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów