Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ania
Witam,
W ramach testow posadzilem zone przed szarym tlem i... zrobilem jej zdjecie :-)
Oto one!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.matis.i.media.pl/photography/002_2_ilford_delta_400_mini.jpg)
Pozowala: Anna
Sprzet:
Mamiya RB 67 PRO SD
Mamiya 90mm K/L f8
Ilford Delta 400 Pro (wolane w Tetenal Ultrafine)
RobertMiernik
21-03-2013, 15:38
uuu panie ale masz matrycę usyfioną!!
;]
Szkoda, że żon nie zagrał odrobinę chociaż, widać że siedzi bo jej kazałeś.
Zdjęcie poprawne, odrobinę przeszkadza tylko nos dziwnie zwisający pod maską i kopytko wyglądające z lewego rękawa.
Ładne światło...
uuu panie ale masz matrycę usyfioną!! ;-)
Szkoda, że żon nie zagrał odrobinę chociaż, widać że siedzi bo jej kazałeś.
Ejjjj i tak niezle zagrala, znam ja :-)
easterling
21-03-2013, 17:07
Dla mnie bomba! Portret bardzo mi się podoba - uwielbiam takie klimaty, ten rodzaj światła, kadrowania i do tego jeszcze Mamiya RB :)
Mam pytanko techniczne. W jaki sposób łapiesz ostrość na oczach? Chodzi mi o to czy klinem i potem przekadrowujesz, czy może masz jakąś super jasną matówkę i nie przekadrowujesz? Używasz pryzmatu czy standardowego kominka z lupką?
Dla mnie bomba! Portret bardzo mi się podoba - uwielbiam takie klimaty, ten rodzaj światła, kadrowania i do tego jeszcze Mamiya RB :)
Mam pytanko techniczne. W jaki sposób łapiesz ostrość na oczach? Chodzi mi o to czy klinem i potem przekadrowujesz, czy może masz jakąś super jasną matówkę i nie przekadrowujesz? Używasz pryzmatu czy standardowego kominka z lupką?
Dzieki!
No przyznam szczerze, ze bez pryzmatu to mialbym spory problem pozadnie wyostrzyc. Mam bardzo slabe swiatlo modelujace wiec... slepy byl bym :-) Uzywam RB67 PD PRISM FINDER-a.
easterling
21-03-2013, 17:43
Dzieki!
No przyznam szczerze, ze bez pryzmatu to mialbym spory problem pozadnie wyostrzyc. Mam bardzo slabe swiatlo modelujace wiec... slepy byl bym :-) Uzywam RB67 PD PRISM FINDER-a.
Ostrzysz na zwykłej matówce z klinem/bez klina czy masz jakąś super jasną typu beattie intenscreen?
Zwykla standardowa matowka.