Zobacz pełną wersję : Zakurzone buty...
Takie tam z dawnego plenerku, ale lubię ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img203/9095/dsc01076zs.jpg)
Jak dla mnie, to... zdjęcia jakich wiele - drzewo, młodzi, podwinięta sukienka, drzewo, młodzi, podwinięta sukienka...
Poproszę o rozmiar zgodny z regulaminem forum (podeślij adres na PW).
Jak dla mnie, to... zdjęcia jakich wiele - drzewo, młodzi, podwinięta sukienka, drzewo, młodzi, podwinięta sukienka...
Tak, kurczę, mogłem wyciąć drzewa :)
Dzięki za komentarz.
FHR oczywiście jak dopadnę komputer nieomieszkam, tylko powiedz mi jak teraz mam podmienić, jeśli nie mogę edytować?
Tak, kurczę, mogłem wyciąć drzewa :)
Dzięki za komentarz.
Albo opuścić sukienkę. Jedno z dwóch. Młodych trzeba zostawić, bo przestanie być ślubne :)
Iza Górska
15-03-2013, 16:10
Mnie się podoba. Ładne światło, młodzi się dobrze bawią.
Zdjęcia, jakich wiele? Ja może nie oglądam zbyt wielu zdjęć ślubnych, ale jednak to, czego widzę najwięcej, to a). stoją i się całują (malutcy, a w tle coś, np. pałac), b). stoją i się całują trochę więksi, c). on ją odgina do tyłu i całuje w dekolt/szyję, d). udają, że tańczą. Jasne, czasem nawet i to może być po prostu dobrze zrobione, i nie należy się z tego śmiać. To jest fotografia okolicznościowa, skonwencjonalizowana i nawet to, co niegdyś było niekonwencjonalne, teraz jest konwencjonalne do bólu. Fotografia ślubna przeszła przez swój własny barok i manieryzm (mocna obróbka, tekstury, dziwne scenerie, nietypowe akcesoria, garnki na głowie, itp., itd.) i teraz pewnie przyszła pora na "zdjęcia, jakich wiele". Ale jeśli pokazują wrażliwość fotografa na światło, dobry flow z modelami, który widać w tym, że są szczerzy i wyluzowani, to czemu nie zadrzeć kiecki i nie pobiegać między drzewami? Bo było? A czego jeszcze nie było?
LordRamzes
15-03-2013, 16:26
Ja jestem na tak , troszkę to niebo na prawym zdjęciu jest niepotrzebne szkoda ,że nie inaczej kadrowałeś ale jest dobrze gratuluje :)
(podeślij adres na PW).
Poszło
Dzięki wielkie za komentarze i wizytę w wątku ;)
Mnie akurat cieszą takie zdjęcia, oba są spontaniczne i nawet młodzi nie wiedzieli, że właśnie robię zdjęcia. Podobało mi się światełko i sam moment, naturalny i nie ustawiany. jeszcze raz dzięki, cieszę się, że ktoś docenił ;)
Pewnie, mogłem krzyknąć do nich, żeby się uspokoili, żeby wreszcie zaczęli pozować, żeby młoda się nie wydurniała z tą sukienką, żeby młody podnosił wyżej nogi, bo się kurzy... można wszystko, ale ... wolę tak.
robin102
15-03-2013, 19:29
Niby zwykłe, ale z czarami. Lubię takie.
Archibald
15-03-2013, 21:37
Iza napisała wszystko :) Od siebie dodam tylko tyle, że w zestawie "typowych" zdjęć, które zapewne popełniłeś na tej sesji te są na bank wyróżnikiem. Fajnie oglądać całość przeplataną takimi smaczkami :) Git, Pawełku :)