PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Marcowe zielenie

JaroPienza
04-03-2013, 21:23
Ostrzegam ,że zdjęcie jest dla ludzi z wyobraźnią. Mam nadzieję że logo nikomu nie przeszkadza i wielkość odpowiednia 1024px po dłuższym :D

Zdjęcie jest z zeszłego roku.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img836.imageshack.us/img836/7825/dsc3064web1024pxlogo.jpg)

RobertSoul
04-03-2013, 21:29
Oj widzę, że każdy zabezpiecza się jak tylko może!
Co do zdjęcia - podoba mi się bez zbędnego marudzenia :) fajny toskański klasyk w Twoim wykonaniu :)

JaroPienza
04-03-2013, 21:33
Oj widzę, że każdy zabezpiecza się jak tylko może!
Co do zdjęcia - podoba mi się bez zbędnego marudzenia :) fajny toskański klasyk w Twoim wykonaniu :)

Dziękuję za wyrozumiałość Robercie

maniak666
04-03-2013, 21:46
Ostrzegam, że mam bujną wyobrażnię, i to ona podpowiada mi że ktoś biegał po tych pięknych polach i wydeptał takie wielkie coś:mrgreen:

A co foty-mam jak Robert.

Duder
04-03-2013, 21:52
Widzę, że zamiast zdjęć coraz więcej kolegów pokazuje swoje banery reklamowe. Przecież tego nie da się znieść! Czy naprawdę tak Wam ubędzie jeśli nawet znajdzie się jakiś złodziejaszek? Czy Wy robicie te foty dla przyjemności, czy dla kasy? Jesli to drugie to to forum nie jest odpowiednim miejscem do publikacji, od razu walcie do gazet, albo gdzieś tam.... Protestuję!!!
Sorry Jaro, że na Ciebie akurat wypadło, ale tym razem przegięcie jest już po całości - taki napis, taka wielkość - no nie, to se ne da!
Fota świetna, ale świetnie spaskudzona.

painter
04-03-2013, 21:53
Ostrzegam, że mam bujną wyobrażnię, i to ona podpowiada mi że ktoś biegał po tych pięknych polach i wydeptał takie wielkie coś:mrgreen:

A co foty-mam jak Robert.

Pewnie ufoludki zrobiły przy okazji robienia kręgów w zbożu :D

Zen
04-03-2013, 21:56
Jeżeli o mnie chodzi to ten kulfoniasty napis zabija fotkę, i moja wyrozumiałość nic tu nie pomaga.

maniak666
04-03-2013, 22:00
Widzę, że zamiast zdjęć coraz więcej kolegów pokazuje swoje banery reklamowe. Przecież tego nie da się znieść! Czy naprawdę tak Wam ubędzie jeśli nawet znajdzie się jakiś złodziejaszek? Czy Wy robicie te foty dla przyjemności, czy dla kasy? Jesli to drugie to to forum nie jest odpowiednim miejscem do publikacji, od razu walcie do gazet, albo gdzieś tam.... Protestuję!!!
Sorry Jaro, że na Ciebie akurat wypadło, ale tym razem przegięcie jest już po całości - taki napis, taka wielkość - no nie, to se ne da!
Fota świetna, ale świetnie spaskudzona.

Przykleić!!!

_Ocean_
04-03-2013, 22:13
Stary, wiesz co, w zdjęciu tego napisu mi trochę tło przeszkadza, nie zapanowałeś nad nim. Musiałbyś inaczej skadrować, może trochę więcej kontrastu?

A przede wszystkim - WIĘCEJ NAPISU!

JaroPienza
04-03-2013, 22:20
...

A przede wszystkim - WIĘCEJ NAPISU!

Następny będzie w 3D lepiej się ogląda :D

przemo1978
04-03-2013, 22:36
Za poprzednikami.źle skadrowany napis, za mało centralny, mało ostry, jestem na nie

JaroPienza
04-03-2013, 22:37
No przecież w mocnym punkcie leży i w 1/3 części

pgaik
04-03-2013, 22:40
Widok piękny, odbiór zepsuty ;/

JaroPienza
04-03-2013, 23:15
Widok piękny, odbiór zepsuty ;/

plan 100% wykonany

Zen
04-03-2013, 23:18
plan 100% wykonany

Po raz kolejny pokazujesz że nie lubisz krytyki.

JaroPienza
04-03-2013, 23:26
Po raz kolejny pokazujesz że nie lubisz krytyki.

Lubię od krytyków. Od osób które wypluwają gorzkie żale to nie krytyka.

Poza tym to nie forum dla krytyków, a dla fotografów.

Bez znaczenia jak małe było by to logo i tak by komuś przeszkadzało.

Tutaj jest takie zboczenie ,aby komuś dopier...

przemo1978
04-03-2013, 23:40
Sam sobie zaprzeczasz . To wolisz od krytyków czy fotografów?.A fotograf nie może krytykować oceniać??
niektórzy maja małe loga jak tutaj :
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=224987
i nikt nie zwraca nawet uwagi na podpis tylko na zdjęcie.......

TheKilla
04-03-2013, 23:41
stemplowałabym ;)

jarekf34
04-03-2013, 23:41
Jarku fot jest po prostu piękny, ten PP i to co się dzieje za nim... pychota, takiej Toskanii mi brakowało, ale z tym logo to już pojechałeś po bandzie ;):)

Nikonozaur
04-03-2013, 23:42
Ograniczę się do zgody z Duderem.

Zen
04-03-2013, 23:50
Lubię od krytyków. Od osób które wypluwają gorzkie żale to nie krytyka.

Poza tym to nie forum dla krytyków, a dla fotografów.

Bez znaczenia jak małe było by to logo i tak by komuś przeszkadzało.

Sam prowokujesz do takich wypowiedzi, wstawiłes kulfoniaste litery w jakim celu ?. Chyba nie w celu ochrony przed kradzieżą ?. Gdybyś się bał kradzieży zabezpieczył byś także na swojej stronie, a tam tymczasem nawet najmniejszego napisu,loga etc..... a może na forum są złodzieje ?
Jeżeli masz nasze zdanie w d...e i nie interesują Cię nasze wypowiedzi, to nie wystawiaj swoich fotografii.

JaroPienza
04-03-2013, 23:53
Sam prowokujesz do takich wypowiedzi, wstawiłes kulfoniaste litery w jakim celu ?. Chyba nie w celu ochrony przed kradzieżą ?. Gdybyś się bał kradzieży zabezpieczył byś także na swojej stronie, a tam tymczasem nawet najmniejszego napisu,loga etc..... a może na forum są złodzieje ?
Jeżeli masz nasze zdanie w d...e i nie interesują Cię nasze wypowiedzi, to nie wystawiaj swoich fotografii.

a kto ci je każe oglądać i się wyżalać pod moim akurat.

Krzysiek1991
05-03-2013, 00:09
Pewnie zaraz zostanę tutaj zjechany jako nieznający się, ale chciałbym się wypowiedzieć

Wrzucając zdjęcia na forum akceptujesz to że inni będą je oglądać, że będą je oceniać, być może krytykować.
Napis psuje estetyczne wrażenie całości, i śledząc Twój poprzedni temat ktoś napisał "Następny napis będzie na pół strony" i mam wrażenie że zrobiłeś to na złość.
Boisz się kradzieży? Ok to zrozumiałe. Ale dajesz tu baner na 1/3 zdjęcia niejako odnośnik do Twojej strony. Z ciekawości zajrzałem na Twoją stronę i tam już podpisów na zdjęciach nie ma. Czyżbyś na swojej stronie już nie bał się o kradzież? Nie rozumiem Twojej niekonsekwencji.

A co do zdjęcia to mi się widzi. Ale napis drażni strasznie. Mamy oceniać zdjęcie czy napis?

Poza tym strasznie alergicznie reagujesz na jakiekolwiek uwagi. Każdemu komu coś nie pasuje dogryzasz żeby nie komentował.
Może w swoim następnym Topicu warto dopisać "Jeżeli Ci się nie podoba - nie komentuj, proszę o komentarze tylko tych którym wszystko się podoba"

draco
05-03-2013, 00:18
Muszę przyznać, że bardzo dobry napis. Rewelacja. Jaka to czcionka?
Mogło być świetnie tylko to tło całkowicie psuje odbiór.

Zen
05-03-2013, 00:19

Pozwoliłem przejrzeć sobie Twój wcześniejszy post http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=223366
Chyba nie warto komentować.

JaroPienza
05-03-2013, 00:21
Pewnie zaraz zostanę tutaj zjechany jako nieznający się, ale chciałbym się wypowiedzieć

Wrzucając zdjęcia na forum akceptujesz to że inni będą je oglądać, że będą je oceniać, być może krytykować.
Napis psuje estetyczne wrażenie całości, i śledząc Twój poprzedni temat ktoś napisał "Następny napis będzie na pół strony" i mam wrażenie że zrobiłeś to na złość.
Boisz się kradzieży? Ok to zrozumiałe. Ale dajesz tu baner na 1/3 zdjęcia niejako odnośnik do Twojej strony. Z ciekawości zajrzałem na Twoją stronę i tam już podpisów na zdjęciach nie ma. Czyżbyś na swojej stronie już nie bał się o kradzież? Nie rozumiem Twojej niekonsekwencji.

A co do zdjęcia to mi się widzi. Ale napis drażni strasznie. Mamy oceniać zdjęcie czy napis?

Chociaż jeden konsekwentnie śledzi to forum i zrozumiał aluzję.

Zdjęcia na mojej stronie są nie uaktualnione, co mam nadzieje zmienić szybko.

Przykro mi że zostały wciągnięte osoby , które do fotografii coś czują. Nie chce aby pod moim zdjęciem wyrzucał swoje bóle jakiś frustrat. Nie podoba się zdjęcie ok, nie podoba się mój ryj ok, ale jak chce mieć logo na zdjęciu to jest tego powód i nie zmienię tego. Niestety złodziejstwo jest.

Poza tym strasznie alergicznie reagujesz na jakiekolwiek uwagi. Każdemu komu coś nie pasuje dogryzasz żeby nie komentował.
Może w swoim następnym Topicu warto dopisać "Jeżeli Ci się nie podoba - nie komentuj, proszę o komentarze tylko tych którym wszystko się podoba"

Dlatego przestałem pokazywać tutaj moje zdjęcia. Zrobiłem to wyjątkowo i jak zwykle się rozczarowałem.
Komentarze sensowne i coś wnoszące są zawsze mile widziane.

JaroPienza
05-03-2013, 00:24
Pozwoliłem przejrzeć sobie Twój wcześniejszy post http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=223366
Chyba nie warto komentować.

Amen

pgaik
05-03-2013, 08:02
Od osób które wypluwają gorzkie żale to nie krytyka.

No chyba troszkę przeginasz, ani nie wypluwam gorzkich żalów, ani nie jestem zboczeńcem ;)
Napisałem Ci, że zepsułeś odbiór jak dla mnie, to jest moje zdanie i możesz się sadzić jak tam chcesz, a ja go nie zmienię. Sam stosuję często i gęsto podpisy pod zdjęciami/ na zdjęciach, ale staram się to robić dyskretnie i z wyczuciem.tutaj moim zdaniem tego zabrakło. Sam widok prześliczny i nie mam mu nic do zarzucenia.
Pozdrawiam.

Edytka: a na stronie swojej masz niezłe perełki, całkiem ciekawe ;)

Greg77
05-03-2013, 08:23
Jarek, Duder ma swieta racje a ten post to chyba czesciowo dla mnie co?
Tak, taki baner to jawne robienie sobie jaj, ale poczekaj tylko zasiade przed kompem to udowodnie Tobie, ze da sie go usunac:evil:
Co do rozmiaru zdjecia to...noooo takie jest bardzo dobre:)

6868
05-03-2013, 09:14
W tym pieknie pokazanym napisie przeszkadza mi tylko ... te zielone tlo.

JaroPienza
05-03-2013, 12:06
Żeby nie zostawiać po sobie całkowitego rozgoryczenia. Z logiem to jest tak że takie zdjęcie można ukraść i wystemplować ,ale łatwiej jest bez loga. Więc dla wytrwałych nagroda ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img259.imageshack.us/img259/6659/dsc3064web900pxlogo.jpg)

jarekf34
05-03-2013, 12:13
No teraz Jarku to po prostu miód malina ;) Piękne zdjęcie i tyle :)
Pozdrawiam.

Bartekkw
05-03-2013, 12:32
Przyjemnie. Przyciąłbym ze 2 cm dołu (do początku pierwszej górki) - nic mz nie wnosi a proporcje kadru są dziwne ;)

moshica
05-03-2013, 12:39
Nie rozumiem po co ktoś miałby kraść, skoro część ludzi ma ze świata naprawdę świetne prace na swoich stronach i się aż tak nie przejmują. Ktoś "mądry" i tak sobie z zabezpieczeniami poradzi chcąc komuś podkraść zdjęcia...

JaroPienza
05-03-2013, 12:44
Nie rozumiem po co ktoś miałby kraść, skoro część ludzi ma ze świata naprawdę świetne prace na swoich stronach i się aż tak nie przejmują. Ktoś "mądry" i tak sobie z zabezpieczeniami poradzi chcąc komuś podkraść zdjęcia...

Też nie rozumie dlaczego ktoś kradnie. Jak pisałem wcześniej łatwiej i szybciej jest ukraść zdjęcia bez zabezpieczeń.

szymon708
05-03-2013, 14:01
Naprawdę ludzie tak kradną zdjęcia ?

JaroPienza
05-03-2013, 14:07

Naprawdę

Nemeth
05-03-2013, 14:24

Jak zrobisz ładne to tak.
Moich nie kradną :(
;)

Jarku - zdjęcie mi się spodobało, a jak dojrzałem podpis to tylko się uśmiechnąłem od ucha do ucha :D
Jak śmiesznie, że tyle osób dało się sprowokować :D

moshica
05-03-2013, 14:34

raczej zburzyło to dotychczasową konwencję bym rzekł...

JaroPienza
05-03-2013, 14:44
Jak zrobisz ładne to tak.
Moich nie kradną :(
;)

Jarku - zdjęcie mi się spodobało, a jak dojrzałem podpis to tylko się uśmiechnąłem od ucha do ucha :D

:D

raczej zburzyło to dotychczasową konwencję bym rzekł...

lubie to

czlowiekwidmo
06-03-2013, 12:38
Zdecydowanie bez literalnie powiem, ze piekne ;)