Zobacz pełną wersję : Lampka biurkowa
rychu_cmg
04-03-2013, 14:31
Szukam lampki na biurko na którym stoi komputer. Czym kierować się przy wyborze. Szukać takich z tradycyjnymi żarówkami, czy halogenami, bądź LED ? Wysokość do 60 cm, cena do ~150 zł. Monitor jaki mam to Benq G2420HDBL
Ja polecam lampkę z żarówką halogenową tradycyjną na gwint E27. Kupisz w każdym markecie, ja swoją kupiłem w Auchan. Jest to model zwykły, bez udziwnień i sprawdza się bardzo dobrze. I rodzimej produkcji.
mirekkania
12-03-2013, 09:26
Ja polecam lampkę z żarówką halogenową tradycyjną na gwint E27. Kupisz w każdym markecie, ja swoją kupiłem w Auchan. Jest to model zwykły, bez udziwnień i sprawdza się bardzo dobrze. I rodzimej produkcji.
Mistrz! :D
Nie rozumiem troche watku... Co ma monitor do lampki ?
Ja kupowalem taka ktora bedzie mi pasowac do salonu. Akurat trafil sie Phillips za chyba 100 z zarowka energooszczedna.
A ja zauważyłem tendencje (ogólnie na forach), oczywiście bez obrazy dla autora watka, że ludzie pytają już praktycznie o wszystko.
"zamierzam zjeść śniadanie, czy do krakowskiej podsuszanej pasuje bardziej ogórek czy pomidor. Ahaaaa zapomniałem dodać, chleb smarowny mixem..."
Ja wiem, że forum jest po to żeby dyskutować, ale czasem to przechodzi w lekkie uzależnienie zahaczające o paranoje :)
Niezalezni co dodasz do Krakowskiej Suchej to i tak ja zepsujesz. Dla mnie ma być kielbaska , maselko i chlebus :)
Stach2008
12-03-2013, 16:33
Ja myślę że to dobrze ze takie możliwości są bo jeśli nawet chodzi już o tą przytoczoną Krakowska :-) to skoro np 10 osób ma jakieś swój sprawdzony gatunek to dlaczego mam z tego doświadczenia i wiedzy nie skorzystać? To się dotyczy wszystkich dziedzin.
I nigdy żadne mixy tylko najprawdziwsze masło ponad 82% ;-)
wysłane z nokii 3310i
Co do masła, to się zgadzam w 100%. Napisałem o tym mixie, bo było bardziej "literacko" :)
Ale wracając do sedna, to myślę jednak, że niektórzy z tym "pytactwem" lekko przesadzają.
Co innego np. pytać o wybór obiektywu, aparatu, TV itp. a co innego lampki na biurko.
Może taka (http://www.galerialimonka.pl/pics/prod/stelton_1001_2.jpg) ?
Andrzej1974
12-05-2016, 15:10
Szukam lampki na biurko na którym stoi komputer. Czym kierować się przy wyborze. Szukać takich z tradycyjnymi żarówkami, czy halogenami, bądź LED ? Wysokość do 60 cm, cena do ~150 zł. Monitor jaki mam to Benq G2420HDBL
Ja bym brał jakiegoś LED.
BTW monitor także bym wymienił. Z kolei, co do kiełbasy i masełka, o których wyżej mowa... mając chleb i kiełbasę z tłuszczem, omijam masełka. mixy i inne tego typu wynalazki szerokim łukiem. Po ki diabeł mam żreć 2x tłuszcz? Żeby mięsień piwny się rozrastał?
ppfalcon
12-05-2016, 15:21
3 lata na odpowiedź - nice :)
Andrzej1974
12-05-2016, 16:00
3 lata na odpowiedź - nice :)
:-)
Teraz dopiero zauważyłem datę pytania. Zdarza się... ;-)
Ciekawe dlaczego temat pojawił się jako nowy wpis hmm...
Andrzej1974
12-05-2016, 19:59
Ciekawe dlaczego temat pojawił się jako nowy wpis hmm...
Nie pierwszy raz zdarzają się tu takie babole.
ppfalcon
12-05-2016, 22:26
Ale wiecie co, jak już jesteśmy przy tym temacie (wiem, że to jest forum fotograficzne, ale spytać warto). Może macie jakąś lampkę do polecenia na biurko do roboty przy modelach plastikowych, małej elektronice, generalnie małej dłubaninie. Chodzi mi o coś co daje dużo rozproszonego światła. W chwili obecnej mam 3 źródła światła: dwie lampki po bokach (takie z Ikei) i jedną świetlówkę z tyłu. Ale przez to że są one w różnych odległościach to nierównomiernie mi oświetlają przedmioty, dlatego szukam czegoś co innego. Najlepiej jakiegoś LEDA w kształcie bardzo szerokiego "odwrotnego U" (ciężko mi wyjaśnić słowami o co chodzi).
RobertMiernik
12-05-2016, 22:46
Ringi opisane na allegro jako do makijażu sprawdz...
ppfalcon
13-05-2016, 10:16
Ringi są za małe. Szukam czegoś dużo większego.