Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Polny.
Pablo 77
27-02-2013, 23:21
Zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img13.imageshack.us/img13/1464/p7751331200pxostatni.jpg)
Nie wiem czy to u mnie tylko, ale mam wrażenie, jak by na środu zdjęcia śnieg jak by jakoś dziwnie świecił, po bokach jest ok,
Bartekkw
27-02-2013, 23:31
No tym razem będę na nie - śnieg faktycznie daje po oczach. Kadr rzekłbym "przytłaczający", blur nie pomaga
Pablo 77
27-02-2013, 23:49
Nie wiem czy to u mnie tylko, ale mam wrażenie, jak by na środu zdjęcia śnieg jak by jakoś dziwnie świecił, po bokach jest ok,
Poprawione,ale za dużo nie można.
No tym razem będę na nie - śnieg faktycznie daje po oczach. Kadr rzekłbym "przytłaczający", blur nie pomaga
Śnieg jak śnieg często daje po oczach :) i o tym doskonale wiesz Bartku :)
Kadr bardziej przytłaczający mam i z niego zrezygnowałem i za to jest ten bardziej przestrzenny :)
Kamień znajduje się w linii drzew i ciężko było szerzej to zrobić.
Zapewniam Cię,że nie da rady :)
Bartekkw
28-02-2013, 00:11
Zapewniam Cię,że nie da rady :)
Nie podejrzewałbym Cię o błąd w kadrowaniu ;)
Po prostu tutaj niezbyt to mi się komponuje - oczywiście w subiektywnym odbiorze ;)
Mnie sie ten układ plam barwnych, bo tak odbieram takie zdjęcia, podoba. Nie wiem czy oczy mi już o tej porze nawalają, ale jakby ostrości na kamieniu mam niedosyt.
Pablo 77
28-02-2013, 10:11
Mnie sie ten układ plam barwnych, bo tak odbieram takie zdjęcia, podoba. Nie wiem czy oczy mi już o tej porze nawalają, ale jakby ostrości na kamieniu mam niedosyt.
Mz z ostrością jest ok :)
Widziałem na Fb, bardzo podoba mi się ten układ.
Ostatnio sam kamolce miałem w kadrze i nie zawsze się da, jak wszyscy tego oczekują ;)
Pozdrawiam
Mz z ostrością jest ok :)
Ja nie mówię, że nie jest OK, tzn. nie jest źle, ale mam niedosyt. Być może to kwestia nie tyle samej ostrości, co specyficznego ułożenia swiatła, czy kontrastu. A może to faktura czy kolorystyka kamulca jest winna. Wygląda on jakoś płasko i mdło mówiąc przesadnie. Nie dopatruję się tu jakichś Twoich niedociągnięć, tylko opisuję jaki mam odbiór.
wojtek6308
28-02-2013, 15:19
Dla mnie jest OK, choć wolał bym z "grzywką" :) .
jarekf34
01-03-2013, 09:45
Niby to tylko kamolec a jedna coś w sobie ma, no i napewno podobają mi się kolorki :)