Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] __^~___
ostrytux
22-02-2013, 01:35
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/02/karki_40-1.jpg
źródło (http://michalostrowski.com.pl/upload/karki_40.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
Ja już kiedyś pisałem - biało czarny nie jest vademecum na nieciekawe niebo, czy światło. Tu widać zabrakło tego pierwszego, i to po prostu rzuca się aż w oczy. Kadr już widziałem kiedyś bardzo podobny, o ile nie identyczny. Niemniej - brakuje mi ciut dołu. Urywamy tą historię, bo trzeba to zrobić, ale akurat to miejsce mi nie pasuje. Raczej skłaniałbym się do skierowania obiektywu troszkę niżej, a ucięcia nudnego nieba.
Niemniej - kadr bardzo dobry i zazdroszczę za równo umiejętności, jak i zaparcia.
Pozdrawiam.
Dobre zdjęcie wg mnie. Kadr zyskałby jakby góry trochę mniej było. Mocne światło, szeroki kadr i drugi plan robi to zdjęcie. Zastanawiam się jakby wyszło zdjęcie wykonane bardziej z góry.
Jest pięknie, nic bym nie zmieniał.
Bartekkw
22-02-2013, 10:18
Też nic bym nie zmieniał - jest BDB. Ta góra w tle dodaje smaczku
Mz nic nie trzeba zmieniać. Świetny obrazek.
Ładna zima. MZ wszystko gra.
jarekf34
22-02-2013, 11:34
Świetne i tyle... ja również nic bym nie zmieniał. Czy ta górka w tle to Śnieżka ?
grzegorzant
22-02-2013, 11:38
Ja już kiedyś pisałem - biało czarny nie jest vademecum na nieciekawe niebo, czy światło. Tu widać zabrakło tego pierwszego, i to po prostu rzuca się aż w oczy. Kadr już widziałem kiedyś bardzo podobny, o ile nie identyczny. Niemniej - brakuje mi ciut dołu. Urywamy tą historię, bo trzeba to zrobić, ale akurat to miejsce mi nie pasuje. Raczej skłaniałbym się do skierowania obiektywu troszkę niżej, a ucięcia nudnego nieba.
Niemniej - kadr bardzo dobry i zazdroszczę za równo umiejętności, jak i zaparcia.
Pozdrawiam.
chyba raczej panaceum
Nikonozaur
22-02-2013, 20:37
Pięknie, mimo wytężania gał słabych punktów jakoś nie potrafię dostrzec. ;)
Pięć muminków i reszta jakaś inna ;) Świetnie jak zawsze :)
Romano H.
23-02-2013, 10:20
Super, nic bym nie zmieniał.
Coś mi troszkę nie pasuje z perspektywą zarysu gór, jakby wisiały bezpośrednio nad choinkami. Może trochę za ostre, nie wiem do końca.
Z przyjemnością (podobną do tej, z jaką oglądam czb) zobaczyłbym też kolor. Coś mi się zdaje, że niebo nie jest - jak ktoś napisał - tragiczne;).