PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drewniany dom

swiatlo
28-03-2007, 09:05
Zabijcie mnie jak chcecie albo przypalajcie stopy, ale to jest tak naprawdę. Obróbka minimalna - zwiększenie kontrastu i parę innych drobiazgów.
Miażdżąca krytyka mile widziana.

http://img294.imageshack.us/img294/1417/woodenhouseresizedbla5.jpg

cyrusvirus
28-03-2007, 09:10
Photoshop minimalny, jedynie to zwiększenie kontrastu i parę innych drobiazgów.
rozmiem ze wulkan jest tym drobiazgiem ;-) Zartuje, przepiekne zdjecie!

wld
28-03-2007, 09:46
na skraju dwóch światów. Kapitalne!!!

Megazordon
28-03-2007, 11:26
Fantastyczne zdjęcie!

Valdek_Tychy
28-03-2007, 11:41
Twój ??? ......... świetne

david
28-03-2007, 11:44
Już dłużej tego nie wytrzymam, w końcu muszę to z siebie wydusić, Swiatlo czy mógłbyś zorganizować kolejny plener forumowiczów w swoich okolicach, przecież gdybym za oknem miał takie krajobrazy to niemógłbym pracować, spać i jeść. Rynek przewozów transatlantyckich został otwarty więc szykuję się obniżka cen, jakieś 30%, do tego dobra promocja na przelot grupowy i gotowe. Sorki że się tak wpraszam, ale nawet sobie nie wyobrażasz jak Ci zazdroszczę takich widoków. :-D Fotka świetna. Tak z ciekawości zapytam ile metrów ma ten stożek?

jm
28-03-2007, 11:47
hehe to coś dla bombla - on lubi jak na niebie dużo się dzieje...;)

Niebo na tej fotce jakby płynęło, a można tez mieć wrażenie, że to nie niebo a woda oceanu a na niej dumnie wystająca góra lodowa - i powiem szczerze, że jak tak patrzę na to zdjęcie to nie wiem jak jest naprawdę...;)

Rurek
28-03-2007, 18:33
bardzo fajne zdjęcie - super światło na deskach domku - super
na taki plener też bym się załapał :)
Pozdrawiam Artur

swiatlo
28-03-2007, 18:48
Tak z ciekawości zapytam ile metrów ma ten stożek?

To jest Mount Hood, albo Wy'east (Biała Głowa) w jęz. lokalnych Indian. Wysokość 11249 stóp = 3429 m.
Widziany z podejścia na Misery Ridge w Smith Rock State Park.
Ale przecież to nie efekty na niebie są tematem tego zdjęcia, ale drewniany domek.. :)

prz3mo
28-03-2007, 23:59
o kurcze !!! Ale miejsce cudne ! Zdjecie rowniez świetne ! :)

fIlek
29-03-2007, 00:02
Dwa światy. Można się wgapiać i ciągle coś nowego się widzi. Bardzo fajne :)

bodzio
29-03-2007, 23:49
Super widok, super zdjęcie, super światło:)

jchyra
29-03-2007, 23:59
ja bym przesuną domek lekko w prawo
no bo z górą może być więcej roboty ;-) choć wygląda jak zwiewny parasol o lekkości chmurki
taki dobry duch nad domem

PS
zapomniałem napisać najważniejszego - bardzo podoba mi się to zdjęcie

kronos28
30-03-2007, 00:04
ale domek - matko jak ja mażę o czymś takim. Dlatego podobaja mi się zawsze widoczki z USA albo Kanady - te przestrzenie, dzicze gigantyczne - super. Gdzie to tak, ktoś ma chatkę?

Świetna fotka.

swiatlo
30-03-2007, 00:19
ja bym przesuną domek lekko w prawo
no bo z górą może być więcej roboty ;-) choć wygląda jak zwiewny parasol o lekkości chmurki

No też mógłbym stanąć bardziej na lewo aby dach domu i góra się wyrównały w pionie, ale chciałem uniknąć tej symetrii. A nie chciałem też kompletnej asymetriii by to wyglądało trochę chaotycznie. Dlatego jedno jest lekko przesunięte względem drugiego. W takiej sytuacji jedno z nich musi być przesunięte w kadrze. A wolę aby to był dom, a góra żeby była symetryczna. Próbowałem kadry z lekką asymetrią obu, ale nie podobało mi się. Symetria góry najbardziej mi się podobała.

taki dobry duch nad domem
Nie tak nad domem. Oddalony o 100 km.

PS. To co jeszcze by się przydało zrobić, i pewnie to zrobię, to rozjaśnienie czubków drzew bo są przyciemnione z tego powodu, że musiałem ściemnić i wykontrastować górny plan z górą, i czubki drzew też się w tym niechcący załapały. Trochę taka niedbałość, poprawię ją.

bombel
30-03-2007, 01:01
Bardzo, ale to bardzo duży plus! To zdjęcie jest po prostu świetne.

Zastanawia mnie tylko, jak wyglądałoby, gdyby kalenicę domu i górę umieścić na jednej osi - słowem, żeby stały symetrycznie... Tylko tak głośno myślę, bo może byłoby dużo gorzej, sam nie wiem...