PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Wiola

malkon
05-02-2013, 02:11
Ostatnio zacząłem wymądrzać się w wątkach innych koleżanek i kolegów, więc najwyższy czas wrzucić coś swojego a nie tylko gadać ;)
Pozuje Wiola - 2-ga vice Opolszczyzny 2012 i finalistka Queen of Poland 2012
Malowała Ala G.

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img12/5837/dsc5892forum850px.jpg)

2.

źródło (http://imageshack.us/a/img163/2091/dsc5913forum850px.jpg)

3.

źródło (http://imageshack.us/a/img22/648/dsc6008forum850px.jpg)

sruba
05-02-2013, 11:03
Bardzo podoba mi się kolorystyka - wynik dobrej stylizacji i obróbki:smile: moim faworytem jest nr 3 (za pozę i nastrojowe światło), potem 2, jedynka jakoś mi nie leży...ogólnie i ze względu na cięcie dłoni... Zdradzisz, jak uzyskałeś takie piękne szarozielenie?:smile:

La
05-02-2013, 13:10
Jak dla mnie, nie liczac kolorystyki i ładnej modelki dość niechlujne kadry. I to pod względem samego kadrowania (1. dlon, 2. lokiec, 3. noga w rogu - to najwieksze rzucajace sie w oczy) jak i przygotowania do zdjęć: nieład na bluzce, w makijażu, włosach.
Mój osobisty werdykt: beauty tylko i wylacznie w kategorii modelka, reszta marny portret albo nawet album. Sorry, ze tak dosc mocno ocenilem ale tak to czuje.
Pozdrawiam.

lukasz_lkz
05-02-2013, 13:42
Ja również za kolegą wyżej. Niestety dość przeszkadzają wszechobecne, odstające kosmyki włosów, przebarwienia i plamy na tle, fałdki na szyi do usunięcia w postprocesie, na jedynce dziurka w uchu po kolczyku, "dziubek" modelki na dwójce i to co mi najbardziej nie leży to kolor skóry, bardzo mocno zażółcony :)

malkon
05-02-2013, 19:13
Bardzo podoba mi się kolorystyka - wynik dobrej stylizacji i obróbki:smile: moim faworytem jest nr 3 (za pozę i nastrojowe światło), potem 2, jedynka jakoś mi nie leży...ogólnie i ze względu na cięcie dłoni... Zdradzisz, jak uzyskałeś takie piękne szarozielenie?:smile:

Dzięki - kolorystyka to efekt preseta domowej roboty w LR, doprawiony mieszaniem kanałów w PSie, kończąc na zmniejszeniu nasycenia żółci i czerwieni.

Jak dla mnie, nie liczac kolorystyki i ładnej modelki dość niechlujne kadry. I to pod względem samego kadrowania (1. dlon, 2. lokiec, 3. noga w rogu - to najwieksze rzucajace sie w oczy) jak i przygotowania do zdjęć: nieład na bluzce, w makijażu, włosach.
Mój osobisty werdykt: beauty tylko i wylacznie w kategorii modelka, reszta marny portret albo nawet album. Sorry, ze tak dosc mocno ocenilem ale tak to czuje.
Pozdrawiam.

Po to wrzucam, żeby oceniać - czekam na Twoje prace z niecierpliwością.

Ja również za kolegą wyżej. Niestety dość przeszkadzają wszechobecne, odstające kosmyki włosów, przebarwienia i plamy na tle, fałdki na szyi do usunięcia w postprocesie, na jedynce dziurka w uchu po kolczyku, "dziubek" modelki na dwójce i to co mi najbardziej nie leży to kolor skóry, bardzo mocno zażółcony :)

Nie wiem skąd pomysł że należy usuwać fałdki na szyi, podobnie z dziurką w uchu. Włosy ogólnie są w nieładzie więc bardzo nienaturalnie by wyglądało gdybym wszystko dookoła sterylnie wyczyścił. Nie ma żadnego dziubka - takie ma dziewczę usta po prostu i w połączeniu z delikatnym uśmiechem daje to takie wrażenie.

lukasz_lkz
05-02-2013, 20:04
Po prostu tak to wygląda. A pomysł stąd, że wrzuciłeś to do takiej, a nie innej kategorii. Tak jak napisał Lassar - portret albo album jak najbardziej, beauty/glamour/fashion niestety nie.

malkon
05-02-2013, 20:21
ok - będę pamiętał że w fashion i glamour obligatoryjnie usuwamy fałdki na szyi - proszę o przeniesie do odpowiedniego działu :)

Flux
05-02-2013, 20:32
fajnie, jedynie wrażenie przeostrzenia jakoś jest, a może wcale nie wrażenie tylko oczy i materiał ubrania są przeostrzone?

malkon
05-02-2013, 20:57
fajnie, jedynie wrażenie przeostrzenia jakoś jest, a może wcale nie wrażenie tylko oczy i materiał ubrania są przeostrzone?

Raczej nie powinno, po zmniejszeniu wyostrzane było na około 70%, promień 1,0px, w całości - bez maskowania. Zazwyczaj przy takich ustawieniach jest wszystko ok, choć ten materiał ogólnie jakiś dziwny jest. Tak czy siak nie kombinowałem nic z ostrością ;)

lukasz_lkz
05-02-2013, 21:07
ok - będę pamiętał że w fashion i glamour obligatoryjnie usuwamy fałdki na szyi - proszę o przeniesie do odpowiedniego działu :)

Wyczuwam ironię :) I widzę, że przyjmowanie krytyki nie przychodzi Ci łatwo, po prostu miałem na myśli specyficzny rodzaj obróbki dla takiego typu zdjęć. No nic - w takim razie wypada pochwalić tylko za bezbłędność ;)

danielz
05-02-2013, 22:34
Poobcinane lapki, lokcie, czubki glowy, w pasie ciencie tez ujecie.. Hehe... Obrobka wyglada jak by jej nie bylo( w zlym znaczeniu). Koloryt ladny ale bije po oczach na wlosach. Nie wiem na ile nielad wlosow byl zamiezony... Na plus jednak modelka i ladny opis ktory chyba mial zamaskowac prezentacje. Bo kim by pani nie byla, fot to nie ratuje... Ja tam lubie plastiki i szopowe triki ;) wiec nie bierz do siebie tej mojej krytyki ;)... Siem zrymowalo jakos.. Hehe

La
06-02-2013, 14:57
Po to wrzucam, żeby oceniać - czekam na Twoje prace z niecierpliwością.

w celu?
Przy okazji zobacz co się z kołnierzem dzieje.

pinokio
06-02-2013, 15:44

Na 1 czy na 2? Jak 1 to z tyłu kołnierz w nieładzie, ok. Ale jeśli chodzi o 2-kę, to taki jest fason tej bluzki.

Też nie lubię takiego kadrowania. Albo ciasno, albo szerzej. Tu jest tak trochę ni tak ni siak.
I nie do działu glamour, przynajmiej w tej obróbce.

malkon
06-02-2013, 21:28
w celu?

Nie rozumiem po co doszukujesz się jakichś bzdur i chcesz mi na siłę coś udowodnić. Kołnierz taki jest i nic się z nim nie stało, zarówno na 1 jak i 2 - taki fason, taki materiał.

Obróbki wbrew pozorom jest sporo - miała być na fashion, a nie na glamour - zależało mi na naturalności, ale jak widać po komentach plastik bardziej w modzie ;)