Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Weekendowa zima.
Adam Majchrzak
26-01-2013, 00:49
Białe szaleństwo trwało zaledwie kilka dni, na szczęście aura wysłuchała modłów i śnieg spadł w piątek, by po niedzieli rozpłynąć się, niestety...
Tak wiele miejsc, które można by odwiedzić, tylko które wybrać, trzeba było działać szybko i zdecydowanie. :mrgreen:
Na szczęście, w weekend przypadło całkowite zachmurzenie, i to pozwoliło zaszaleć niemalże przez cały dzień!
Zapraszam!
The New Forest National Park
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/thenewforestii-1.jpg
źródło (http://img35.imageshack.us/img35/2131/thenewforestii.jpg)
Pozdrawiam odwiedzających. =]
Jeśli ktoś czytał Kubusia Puchatka, to zna takie miejsce "przy sześciu sosnach". Tych sosen tutaj jakby ciut więcej, ale tak sobie to wyobrażałem przy wspomnianej lekturze. Pewnie zamysłem autora nie było odnalezienie miejsc puchatkowych :) nie mniej robiąc te doskonałe moim zdaniem zdjęcie, osiągnął dodatkowy cel, którego z pewnością nie oczekiwał :) Pozdrawiam
Zapewne wialo bardzo z prawej . Takie proste a zarazem ciekawe.
Super to wyszło. Dałeś też przykład, że mało ciekawe niebo też można fajnie i ciekawie wykorzystać.
Al Koholik
26-01-2013, 17:04
I takie lubię. Proste, nieprzekombinowane.
Paablitos
26-01-2013, 20:40
Pieknie... prosto, czysto... Bardzo przyjemna fota:).
Babinicz
26-01-2013, 23:44
Cóż by rzec:
Pierwsze słowo jakie skojarzyłem z tym zdjęciem to ... pejzażyk.
Skromy w elementy, prosty w układzie, ubogi w kolory.
Ale za to bogaty w ciszę, spokój, przestrzeń.
Sądzę, że wyglądałby interesująco jako mały obrazeczek w drewnianej ramce, jak i duży obraz w ozdobnej ramie.
Podoba mi się ta fotografia.
Bartekkw
27-01-2013, 11:17
Fajnie to się prezentuje. Niby zwykła kepa drzew ale jednak coś w sobie ma. Kupuje
Kwadrat jak najbardziej. Fajnie sie ogląda. Zastanawiałem się tylko jak wyglądał by w czerni i bieli.
element07
27-01-2013, 12:54
Zdjęcie proste , ale jak dla mnie za proste, nic w nim mnie nie przyciąga i nie przytrzymuje mojej uwagi, może jak byś trafił na inne warunki to kto wie:)
Piotrek 77
27-01-2013, 13:23
zdjęcie proste ale w tej prostocie tkwi magia.
element07
27-01-2013, 13:25
nom dla jednych tak dla innych nie:)
Adam Majchrzak
29-01-2013, 11:44
Dziękuję Wam za miłe przyjęcie tej foteczki ;)
Jeśli ktoś czytał Kubusia Puchatka, to zna takie miejsce "przy sześciu sosnach". Tych sosen tutaj jakby ciut więcej, ale tak sobie to wyobrażałem przy wspomnianej lekturze. Pewnie zamysłem autora nie było odnalezienie miejsc puchatkowych :) nie mniej robiąc te doskonałe moim zdaniem zdjęcie, osiągnął dodatkowy cel, którego z pewnością nie oczekiwał :) Pozdrawiam
Zaskoczyłeś mnie tymi sześcioma sosnami, ale ja już niebawem (mam nadzieję) też zaskoczę Ciebie... :smile:
Zapewne wialo bardzo z prawej...
Tego dnia pomimo otwartej przestrzeni na jakiej się znajdowałem, było bardzo spokojnie, wręcz bezwietrznie.
Dałeś też przykład, że mało ciekawe niebo też można fajnie i ciekawie wykorzystać.
Dzięki, jakoś tak ostatnio mam, że właśnie najbardziej atrakcyjne niebo dla mnie jest przy pełnym zachmurzeniu. :lol: Tutaj lepszych warunków sobie nie mogłem wymarzyć. =D
Proste, nieprzekombinowane.
Taki był zamysł, najoszczędniej jak się da.
prosto, czysto...
Otóż to! ;)
Skromy w elementy, prosty w układzie, ubogi w kolory.
Ale za to bogaty w ciszę, spokój, przestrzeń.
Jak to powiedział pewien mądry człek... "mniej znaczy więcej" 8-)
Kupuje
No w końcu znalazł się ktoś kto da zarobić!!! :razz:
Zastanawiałem się tylko jak wyglądał by w czerni i bieli.
Wersja B&W już wkrótce ;)
Zdjęcie proste , ale jak dla mnie za proste, nic w nim mnie nie przyciąga i nie przytrzymuje mojej uwagi, może jak byś trafił na inne warunki to kto wie:)
A jakież to inne warunki przyciągnęłyby Ciebie i przytrzymały Twoją uwagę bardziej niż już to zrobiły?
Powtórzę zatem, warunki były wymarzone i lepiej nie mogło być, no może poza czasem trwania tej "zimy".
zdjęcie proste ale w tej prostocie tkwi magia.
Magią bym tego nie nazwał, ale kto wie, każdy ma prawo do własnej interpretacji. Dziękuję serdecznie! :D
Pozdrawiam odwiedzających!
ostrytux
30-01-2013, 00:06
Świetna, kompletna praca!
Nikonozaur
30-01-2013, 00:11
Światła za dużo nie miałeś, ale to co dostałeś zagospodarowałeś bardzo dobrze. U mnie bez pytań.
Światła za dużo nie miałeś, ale to co dostałeś zagospodarowałeś bardzo dobrze. U mnie bez pytań.
Właściwie podepnę się pod andrzejową wypowiedź, bo jakoś mi tak po drodze z nią ;).
Adam Majchrzak
30-01-2013, 11:57
Raz jeszcze dzięki za zainteresowanie. ;)
Postanowiłem wrzucić wersję B&W, oceńcie sami jak Wam smakuje.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/tnfbw-1.jpg
źródło (http://img703.imageshack.us/img703/6324/tnfbw.jpg)
Pozdrawiam serdecznie!
jarekf34
30-01-2013, 15:23
Niby zwykła kepa drzew ale jednak coś w sobie ma.
Podpiszę się pod tą wypowiedzią.
W B&W również ciekawie się prezentuje.
krzysztofz24
30-01-2013, 16:28
BW spoko, ale wole kolor.
Cisza spokoj, lekko w strone minimalu...
Odbieram pozytywnie:-).