Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sylwestrowy debiut
Pierwsza fotka na Forum i debiut nocny z okna
Mało wiem o obróbce, więc za dużo go nie "poprawiałem"
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Spodziewam się wyliczanki błędów, ale ktoś mnie musi uświadomić nad czym popracować
Troche ciasno i kadrowo moze nie bardzo, ale nie wiem czemu coś jest w tym zdjeciu co mi sie podoba. Faktycznie mogłes delikatnie podkrecic kolorki, Ale naswietlenie zdjecia jest prawidłowe. Ja pewnie użyłabym szerszego kąta, a przynajmniej patrzyła bardziej w góre, bo za duzo masz dołu na zdjeciu, co skutkuje obcietymi fajerwerkami w górnej partii zdjęcia.
Podsumowując. Widziałabym kadr z wiekszą ilościa góry i przesunęłabym aparat tak, aby ten srodkowy budynek był bardziej w lewej czesci zdjecia.
Kadrowe ograniczenie wynika z posiadanego obiektywu (18-105), patrzenie w gorę o tyle było kłopotliwe, że na razie za statyw służyła sterta książek na parapecie. Do następnego pokazu powinienem coś dozbierać
Tu udało sie trochę więcej złapać
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Jak na debiut i okoliczności bardzo dobre foty.
Dziękuję za dobre słowa
Faktycznie mogłes delikatnie podkrecic kolorki,
a która to gałka?
Mam Lightrooma, ale kręcenie nie za bardzo się udaje