PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] U kresu...

PABLOOK
28-12-2012, 22:14
... .

*** Zapraszam ***

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/4c31f01766ef07f6-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)

*** Dziękuję ***

Katrina
28-12-2012, 22:40
Przepiękne kolory :) Ładniutkie :)

maniak666
28-12-2012, 23:45
Fajnie w kadrze i kolorach. Zagrywka z kontrastem pomiędzy rozmemłaną wodą i dramatycznym, dynamicznym niebem kapitalna. W końcu kontrast to jeden z elementów udanej fotografii( nie mam tu na myśli oczywiście kontrastu "suwakowego" z programów do edycji;)). Światło też zacne.
Jest jednak pewien drobny szczegół, który nieco psuje mi odbiór całości. W lewej częsci nad horyzontem( nieco po lewo od najmniejszego kamulca) jest ciemniejsza chmura(dotykająca horyzontu), która nie ma odbicia w rozświetlonej wodzie. A chyba winna tam być. Zresztą po prawej jest podobna sytuacja (klin jaśniejszego nieba) bez swego odpowiednika na wodzie.
Ale to tylko takie moje aptekarskie czepialstwo:smile:
Bo całość zasługuje na duży format i passe partout i na ścianę.
Pozdrawiam.

Bartekkw
29-12-2012, 01:22
Jakoś ostatnio kamor w wodzie + ND 400 przestał mnie ruszać ;)
Ładnie Pawle kolorystycznie, ale tym razem bez większych emocji.....

krzysztofz24
29-12-2012, 10:29
Swietna kolorystyka, niesmialo swiatelko wkrada sie w kadr. I podoba mi sie klimat zdjecia, dobrze dobrales tytul. Taki troche to skraj swiata...

Dune
29-12-2012, 11:34
Doskonałe, subtelne przejścia kolorystyczne, zwłaszcza po prawej stronie sceny z delikatnie zarysowanym horyzontem. Kamienie ładnie tworzą głebię.

Nemeth
29-12-2012, 12:23
Ładne, aczkolwiek mam wrażenie deja vu ;)

Romano H.
29-12-2012, 12:35
Podoba mi się świat w tych barwach. Najlepszego w Nowym Roku !

zaza67
29-12-2012, 18:25
Bedzie Pawle :-)

Greg77
29-12-2012, 20:22
W lewej częsci nad horyzontem( nieco po lewo od najmniejszego kamulca) jest ciemniejsza chmura(dotykająca horyzontu), która nie ma odbicia w rozświetlonej wodzie. A chyba winna tam być. Zresztą po prawej jest podobna sytuacja (klin jaśniejszego nieba) bez swego odpowiednika na wodzie.

Andrew, to jest chyba efekt rozmycia, jakies tam odbicie jest, ale po rozmyciu jest mniej widoczne, poza tym jak sie nie myle jest to sklejka z dwoch roznych ekspozycji, dlatego takie wrazenie;)

Ładne, aczkolwiek mam wrażenie deja vu ;)

Sie podpisze, ale i tak mi sie podoba!

maniak666
29-12-2012, 20:27
Andrew, to jest chyba efekt rozmycia, jakies tam odbicie jest, ale po rozmyciu jest mniej widoczne, poza tym jak sie nie myle jest to sklejka z dwoch roznych ekspozycji, dlatego takie wrazenie;)

Oczywiście zdaję sobię sprawę że to sklejka, niemniej jednak sądzę,że przy warsztacie Pawła, poprawki, o których wspomniałem nie stanowią dlań problemu, a myślę że efekt finalny byłby jeszcze lepszy.
Ale to tylko MSZ jak wspomniałem.

P.S Greg jak tam walka z marazmem?:wink:

jarekf34
30-12-2012, 19:28
Krótko, zwiężle i na temat... REWELKA :):)
Niebo jest mega.