PDA

Zobacz pełną wersję : 17 grudnia 2012

admin
17-12-2012, 20:55
Jest wieczór 17 grudnia 2012 roku. Minęło 8,5 roku do dnia w którym zarejestrowałem domenę nikon.org.pl Takim adresem nasze forum przez wiele lat się posługiwało. Jak napisałem minęło wiele lat działania pod moją ręką. Różne to były dni. Czasem wzloty, czasem upadki. Przez forum przewinęły się tysiące ludzi spod znaku Nikona i innych marek. Ludzi związanych z fotografią zawodowo i amatorsko. Zawsze jednak mimo różnych prób psucia nastroju znacznej mniejszości wyróżniało nas jedno. Świetna atmosfera. Nigdy tej dobrej atmosfery tutaj nie brakowało. Jesteśmy w przededniu Świąt Bożego Narodzenia. Mamy takich świąt za sobą dużo. Te jednak różnią się dla mnie bardziej od poprzednich. Od kilu dni "stałem się jednym z Was". Nie mam koloru czerwonego w profilu. Nic jednak się nie zmieniło jeśli chodzi o mnie. Dla Was jednak zmiany są fundamentalne.
Miło mi przywitać na forum nowego właściciela, firmę "Fomag" z Gdańska. Chwilę trwało wzajemne zapoznanie, ogarnięcie kilku spraw które wymagały dopracowania ale w końcu stało się. Od dzisiaj, od chwili opublikowania tej wiadomości pisać będę na forum jako Piotr Milecki.

Witam serdecznie nowego właściciela i oddaję to miejsce w dobre ręce, w nadziei że przyniesie to forum same pozytywy a duch tego miejsca nigdy nie wygaśnie.

Żegnam się i po raz ostatni piszę do Was jako admin...

Ps. Pisząc na konto PW, wiadomości nie trafiają już do mnie a do nowego właściciela. Jeśli coś dotyczy mnie prywatnie kierujcie sprawy \na moje PW żeby nie zaśmiecać skrzynki.

Rafał_Sz
17-12-2012, 21:01
Dziękuję za wszystko Piotrze! :) I witam nowego "szefu". ;)

Włóczykij
17-12-2012, 21:08
Dziękujemy za przeszłość! Witamy "po naszej stronie mocy" i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ;)

Czy to oznacza początek "Wielkiej Koalicji" miłośników sprzętu na "N" i na "C"?

Marek
17-12-2012, 21:17
Dzięki Piotrze za wszystko. Mam nadzieję, że przyjaźnie i znajomości zawarte dzięki forum i dzięki Tobie przetrwają.
Dużo zdrowia.

Piotr Milecki
17-12-2012, 21:18
Mam nadzieję, że przyjaźnie i znajomości zawarte dzięki forum i dzięki Tobie przetrwają.
Dużo zdrowia.

Tego akurat jestem absolutnie pewien.

Budziko
17-12-2012, 21:26
Dziękuję Piotrek za prowadzenie forum, cieszę sie, że mogłem być u Ciebie na warsztatach - ********* gość z Ciebie.

Sapphiron
17-12-2012, 21:26
Piotrze, Trzymaj się ciepło i w zdrowiu! Forumowicze są za Tobą całym swym jestestwem :)

Witaj w naszym gronie :) nie zmieniasz strony Mocy, a tylko koszulkę i plakietkę :) Jesteśmy cały czas po tej samej stronie Mocy i barykady :)

Jachuu
17-12-2012, 21:27
Dziękuję za wszystko. Dzięki temu forum jeszcze bardziej pokochałem moje żółte N :)

emet_b
17-12-2012, 21:28
Jakby nie patrzeć Piotrze, jesteś teraz "Nowy"/"Świeżak" na forum ;)

Witam zatem:mrgreen:

mirek
17-12-2012, 21:32
Dzięki PIOTRZE !!!

Innervoice
17-12-2012, 21:32
Witaj po naszej stornie mocy Piotrze :)

coach_lodz
17-12-2012, 21:33
Dzięki Piotrek! W końcu gdyby nie to forum to pewnie bym nie miał Nikona...

stock
17-12-2012, 21:35
dzięki wielkie.

krzysztof jot
17-12-2012, 21:36
Piotrze - również ja dziękuję za ogrom pracy tu włożonej, za przetrwanie wielu trudnych chwil o jakich tylko najstarsi forumowicze pamiętają, a które kosztowały Cię niezły kawałek zdrowia i życia. Więc dużo zdrowia - i nie zapominaj o forum.

aikidudi
17-12-2012, 21:37
powodzenia życzę nowemu właścicielowi,a Ciebie Piotrze wypada powitać wśród śmiertelników więc Witaj

mswilk
17-12-2012, 21:37
8 lat, fakt kawał czasu.
Patrząc na rok zarejestrowania się na forum - 2004, to jesteśmy "oldboyami" ;-)

hubi12349
17-12-2012, 21:41
Jestem tu od niedawna, ale również chciałem podziękować za stworzenie takiego miejsca, gdzie można spotkać innych o podobnych zainteresowaniach :)

piter670
17-12-2012, 21:41
Piotrze,

Wielkie podziękowanie za wszystko. Tu po raz drugi w życiu zacząłem przygodę z fotografią. W przeciwieństwie do pierwszego razu nałóg pozostał. Głownie dzięki forum i masie wiedzy, którą tu zdobyłem.

spongo
17-12-2012, 21:43
Dzięki Piotrze zaszczytem było dla mnie być na forum którego byłeś Adminem. Powodzenia.

mike555
17-12-2012, 21:43
No to teraz dwa miejsca w sieci: www.canon-board.info oraz www.forum.nikoniarze.pl należa do jednego organizmu ;)

darkmajin
17-12-2012, 21:45
dzięki za stworzenie forum, dziwnie pożegnalnie ten wątek brzmi, a "admin" przecież dalej z nami..

propos, jako jedyny który kontakt z nowym właścicielem zapytuje :
co dalej z forum? ..jakiś komunikacik będzie? będą zmiany czy zostaje po staremu? będą się udzielać czy tylko modzić i zgarniać kaskę za reklame ;) ...będą jakieś słowa wstępu itp?

c-man
17-12-2012, 21:51
Dzięki Piotrze i wszystkiego dobrego!

stock
17-12-2012, 21:53
dzięki za stworzenie forum, dziwnie pożegnalnie ten wątek brzmi, a "admin" przecież dalej z nami..

co dalej z forum? ..jakiś komunikacik będzie? będą zmiany czy zostaje po staremu? będą się udzielać czy tylko modzić i zgarniać kaskę za reklame ;) ...będą jakieś słowa wstępu itp?

tez jestem ciekaw. Bo w sumie wypadałoby. Choć zrozumiem jesli firma która to kupi bedzie chciała tylko z tego kosić kasę i uzna przywitanie się za zupełnie zbędne. Wszak kupili to dla kasy a nie dla nas

b202
17-12-2012, 21:53
Piotrze, cieszę się, że będziesz miał mniej stresów z tym tematem i będziesz mógł spokojniej żyć :) zdrowiej ;) ale mam niewielkie obawy na temat zmiany forum, bo to zawsze wiąże się z pieniążkami, więc i komercjalizacją forum. Mam nadzieję, że tak nie będzie. Nie będę pisał jak niektórzy poprzednicy, że w końcu jesteś po naszej stronie czy wśród nas bo byłeś caly czas. Pamiętam jak to było na warsztatach, plenerach, na wspólnym wyjeździe do Londka ;) hihi itp., te rodzinnie i przyjacielskie klimaty. Było naprawdę świetnie i brakuje mi tego baaardzo. Ale zdrowie najważniejsze, więc odpoczywaj chłopie teraz i mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy ;)
Forum niech będzie nadal elementem codzienności każdego z nas, bo zaglądamy tu codziennie po kilka razy, więc oby nie było wielkich zmian, ewentualnie na plusy ;)

Jeger
17-12-2012, 21:56
Dziękuję...

oper
17-12-2012, 21:58
Również przyłączam się do podziękowań, w moim przypadku za chwile minie tutaj 4 lata. I choć może zbyt aktywnie się nie udzielam to jestem praktycznie codziennie. Miło mi było również poznać ciebie osobiście, mam nadzieję że będzie jeszcze niejedna okazja do takiego spotkania. Dużo zdrowia! Oby teraz bez forumowych obowiązków a z samymi przyjemnościami ;-) było o nie łatwiej!

zdyboo
17-12-2012, 22:00
Piotrze, dziękuję za te kilka ładnych lat. Nieco ponad 7 lat temu zarejestrowałem się na tym forum. Szmat czasu. Dzięki temu forum poznałem wielu naprawdę fajnych ludków.
Zdrowia i spokoju Ci życzę. Mam nadzieję, że to tylko zmiana koszulki i mimo wszystko zaglądał tu nadal będziesz.

credka
17-12-2012, 22:01
Dziękuję i najlepszego życzę, Piotrze...
Coś się kończy, coś się zaczyna...

Pabloo
17-12-2012, 22:02
A nie dało się już po 21.XII? Można by powiedzieć, że dotrwałeś do końca świata ;)
Dzięki wielkie za to forum, działajmy dalej. Będziesz umieszczał ewentualne informacje o swoich warsztatach dalej tutaj?

Czornyj
17-12-2012, 22:02
Przyłączam się do podziękowań za stworzenie tego miejsca - świetni ludzie, kawał historii ;)

Co do obaw - zmiany na forum Canon-board były wyłącznie pozytywne, co mz. stanowi dobry prognostyk.

6868
17-12-2012, 22:03
Dziekuje i pozdrawiam ...

arturs
17-12-2012, 22:06
też potwierdzę.. tu siedzę jak wiadomo gościnnie bo z nikona mam tylko różową małpkę córki - już parę lat, wiadomo, różnie na forum bywało ale szacun dla Piotra za stworzenie tego miejsca... na cb zmiana właściciela przyniosła same pozytywy więc tu też pewnie coś się na lepsze zmieni..

Piotr Milecki
17-12-2012, 22:06
Będziesz umieszczał ewentualne informacje o swoich warsztatach dalej tutaj?

Tak. Nie mogę sobie odmówić tej przyjemności jaką daje mi kontakt z Wami oko w oko.

Dziękuję Wam za te miłe słowa. Upewniłem się ŻE BYŁO WARTO!!!

Jacek_Z
17-12-2012, 22:23
A nie dało się już po 21.XII? Można by powiedzieć, że dotrwałeś do końca świata ;)Znajduj pozytywy. :) Co by było gdyby to zrobił 13.XII, w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego? ;)

fomag
17-12-2012, 22:24

Wywołany piszę na szybko, bo czytać posty i pisać odpowiedzi trudno jednocześnie.

1. Forum jest jakie jest, nie będzie nie wiadomo jakiej rewolucji czy końca świata. Zmiany przyjdą, ale powoli, rozważnie i po wysłuchaniu co powinno się poprawić/ulepszyć w pierwszej kolejności. Na razie po staremu, musimy ogarnąć to co jest.

2. Komunikat jakiś formalny uważam za zbędny, ale prawda, zbiorę wszystkie informacje w jeden post, łatwiej się z tym zapoznać niż wyłuskiwać z poszczególnych wypowiedzi. Podtrzymajmy dobrą atmosferę, bez formalności :)

3. Pierwsza zmiana, jeszcze w tym roku zapewne, to przenosiny na nowy serwer. Niestety obecny usługodawca nie był w stanie zmienić płatnika faktury... kazał zmienić serwer. Chcą to mają, trochę roboty a maszyna będzie szybsza choć obecna ma zapas.

Druga zmiana to modernizacja silnika forum. Ten jest sprzed 5 lat, nowy oferuje kilka ciekawych możliwości dla użytkowników i ułatwień dla moderacji. Ponadto trzeba go w 100% spolszczyć i dostosować do obecnych trendów typu logowanie przez Facebook'a itp.

4. Będą się udzielać. Na pewno nie kilkanaście godzin na dobę, ale będą. Z naszej strony tzn. ze strony 'Fomag sp. z o.o.' ze 3 osoby będą się udzielać, osobne nicki aby każdy odpowiadał za to co pisze :). Oczywiście mamy inną robotę na etacie (z czegoś trzeba żyć), ale poświęcimy dużo czasu na forum.

5. Co do komercji, pieniędzy itd. Ten zarzut czy obawa pada często. Dla rozjaśnienia - forum nie jest maszynką do zarabiania pieniędzy. Gdyby chodziło o pieniądze to na prawdę wiem jak lepiej zainwestować je dla uzyskania lepszego zwrotu z inwestycji... Jestem szalony? Nie, raczej chcę zrobić coś takiego abyście za 5 czy więcej lat także i mnie dziękowali za rozwój forum jak stwierdzę, że nie daję rady i wydeleguję kogoś do odpowiadania z nick'a 'fomag'... czy coś w tym rodzaju.

Ciężko sensowne pieniądze wyciągnąć z forum, żeby nie powiedzieć "nie da się". Te kwoty które można uzyskać pozwolą co najwyżej na bieżące koszty (serwer, czas ludzi, wynagrodzenie ludzi modernizujących/rozwijających stronę forum/silnik forum, reklamę forum itd.)

To prawda, moim celem jest odrobienie ceny zakupu, czyli wyjście na prostą. Mam nadzieję, że to w ogóle będzie możliwe... i nie łudzę się że to nastąpi szybko - to zajmie lata.
Jednak przez ten czas będziemy inwestować w forum. Aby walczyć z odpływem użytkowników do Facebooka to musimy pokazywać fajne treści i narzędzia (silnik forum, nowoczesny wygląd itp.).

Jak już wyjdzie się na prostą, to chętnie znaczną część zysku przeznaczę na promowanie użytkowników forum jako fotografów czyli organizując wystawy ich prac, współfinansowanie albumów itp.
(Ale o tych pomysłach to za dłuższą chwilę.)

Tak, pojawi się kilka reklam, pewnie po prostu Google Adsense, ale rozsądnie z ilością. Tylko klikajcie proszę :-) a szybciej jakiś % wrzucimy do wspólnej świnki :)

mini21
17-12-2012, 22:24
Ehh, tyle lat już minęło odkąd pierwszy raz tu zajrzałem...
Stałem wtedy przed trudnym wyborem - jaką lustrzankę kupić.
I właśnie to forum przyczyniło się do wyboru Żółtej strony mocy.
Od samego początku Admin nie tylko pilnował porządku, ale zawsze służył pomocą.

Sporo się po zmieniło od tamtego czasu, a teraz nadchodzą jeszcze większe zmiany, które napawają mnie lekką obawą.

Tak czy owak, dziękuję Adminie za to forum, za ludzi których tu poznałem (osobiście czy nie) i za całą okazaną pomoc i poświęcony
nam czas.

A więc teraz już mniej oficjalnie - witaj Piotrze już jako (nie)zwykły user :)

Kolekcjoner
17-12-2012, 22:25
tez jestem ciekaw. Bo w sumie wypadałoby. Choć zrozumiem jesli firma która to kupi bedzie chciała tylko z tego kosić kasę i uzna przywitanie się za zupełnie zbędne. Wszak kupili to dla kasy a nie dla nas

Myślę że bardzo dalece i niesprawiedliwie spłycasz sprawę. Dzięki Jarkowi CanonBoard to zupełnie inne miejsce niż dawniej :).

drhardware
17-12-2012, 22:31
Piotrze, dziękuje za wszystko i powodzenia !

stock
17-12-2012, 22:32
Myślę że bardzo dalece i niesprawiedliwie spłycasz sprawę. Dzięki Jarkowi CanonBoard to zupełnie inne miejsce niż dawniej :).

skądże znowu. Po prostu nie wiem kto kupił. Strona www kupującego jakby sprawy nie wyjaśnia. Na CB mnie nie ma bo tak :) Żeby nie tłumaczyć zbyt wiele. Ale jak widze po poście wyżej - coś zostało napisane :)

PS - teks napisany jedynie dla wyjaśnienia "spłycania sprawy" przed przeczytaniem postu fomag

andko
17-12-2012, 22:33
Dzięki wielkie,Piotrze:-)

Pyra001
17-12-2012, 22:35
To i ja się przyłącze do podziękowań za stworzenie miejsca gdzie można rozwijać swoje pasje, gdzie można spotkac fajnych, ciekawych ludzi i gdzie cały czas szukam wiedzy. Dziękuję Adminie.

pit.
17-12-2012, 22:36
No ja również chciałbym podziękować, bo to miejsce było i jest moim startem. Może mało aktywny jestem (mało pisemny), ale przebrnąłem na wskroś i wszerz to forum. Dziękuje że tyle mogłem się nauczyć, bardzo to doceniam.

sokolnik
17-12-2012, 22:37
Dziękuje Piotrze ! Idzie NOWE, zobaczymy czy LEPSZE :) oby się nie okazało że LEPSZE już było :)

Witam, nowego właściciela :P

PABLOOK
17-12-2012, 22:39
Wielkie dzięki Piotrze :).

Michal_C
17-12-2012, 22:41
Piotr,
dzieki!
było fajnie,
zdrowia życzę bo to ono zdecydowało,
i jeszcze raz zdrowia Piotr

Pozdrawiam
Michał

MariuszJ
17-12-2012, 22:44
I ja dziękuję Piotrze za gościnę, wpraszając się bezczelnie do nowego właściciela "przez zasiedzenie" :)

Na Canon-Boardzie nie doczekałem przemian własnościowych, tu tak, co jest mocno pokrętnym dowodem na to, że zmiana właściciela to nie koniec świata.

W końcu forum, to - jak to się mówi - content, content to my, a do grona zwykłych jego budowniczych doszedł po prostu niejaki Piotr Milecki i tyle zmian na 17 grudnia ;)

Sendilkelm
17-12-2012, 22:45
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

krzysztofz24
17-12-2012, 22:48
Rowniez przylacze sie do podziekowan Piotrze.
Przede wszystkim za atmosfere na forum.

MARTINK
17-12-2012, 22:50
Piotr.
Dziekuje za kawal wiedzy ktory, dzieki Tobie, tu zdobylem.

Czacha
17-12-2012, 22:52
Ale wiecie że teraz nie bedzie mozna zle pisac o Canonie? ;)

grzegorzps
17-12-2012, 22:53
I ja się dokładam, wielkie dzięki za wszystko...

Jacek_Z
17-12-2012, 22:55
Ale wiecie że teraz nie bedzie mozna zle pisac o Canonie? ;)I na CB o nikonie :)

My zawsze piszemy tylko prawdę ;)

A na poważnie - to ze zbliżenia ja sie tylko cieszę.

ksviper
17-12-2012, 22:56
Piotrze - dzięki :)

arturs
17-12-2012, 22:57
I na CB o nikonie :)

My zawsze piszemy tylko prawdę ;)

.
to tak jak my :)

no właśnie.. a jak podpadniecie to Vitez zostanie tu adminem ;)

Kolekcjoner
17-12-2012, 23:01
no właśnie.. a jak podpadniecie to Vitez zostanie tu adminem ;)

Nie chciałem tego powiedzieć pierwszy :mrgreen:.

Jacek_Z
17-12-2012, 23:03
Hm, kim by tu postraszyć CB :) (bo może admin od nas - tam ?)
U nas nie ma nikogo groźnego :( ;)

doktor
17-12-2012, 23:04
Dzięki Piotrze.

Ja też, choć nie jestem pewien, czy to samo mamy na myśli...

BOSS
17-12-2012, 23:15
Piotrze - Wielkie dzięki za wszystko i szacun ogronmy!!!

Nemeth
17-12-2012, 23:17
(...)

Wypada podziękować za stworzenie miejsca, na którym spędziłem tyle czasu :) i od którego rozpocząłem rozwijać swoją pasję oraz poznałem sporą grupę nie mniej zakręconych ludzi :)
Witam jako "zwykłego" usera :D i życzę zdrowia!

(...)

1. Forum jest jakie jest,(...)

I oby było jak najdłużej! :) Czego sobie i Tobie życzę. Powodzenia!

fotograf58
17-12-2012, 23:24
Dzięki Piotrze :) :)

Greg77
17-12-2012, 23:26
Dziekuje, to moje miejsce w sieci od kilku dobrych lat....mam nadzieje, ze tak pozostanie.
ZDROWIA PIOTRZE!

Do nowego wlasciciela: zmiany tak, ale czarno zolty musi pozostac!:P;)

hubik
17-12-2012, 23:28
Dziękuję Panie Piotrze za stworzenie miejsce, z którego mogłem tyle czerpać, gdzie poznałem tylu pomocnych ludzi.
Powodzenia "na nowej drodze życia" i zdrowia dużo!

jarmer
17-12-2012, 23:30
Dzięki Piotrze... za...... to... że nasz "ogarniałeś" jako admin przez lata na forum.

Take6
17-12-2012, 23:45
Dziękuję!

bart1
17-12-2012, 23:45
Też przyłączę się do podziękowań za to miejsce, tą bazę, tych ludzi w jednym miejscu!

pinio
17-12-2012, 23:46
Piotrze, wielkie dzięki za lata nałogu - wiem, że to niezdrowe, ale jakże przyjemne ....

Nowej "władzy" udzielam kredyt zaufania. Mam nadzieję, że nie zostanę wyleczony z nałogu .....

fotopstryczek
17-12-2012, 23:52
przez kilka lat bardzo dużo nauczyłem się z tego forum, jeszcze przed założeniem tego konta.

Ile ja straciłem tu cennych godzin, nocy, tygodni mojego życia ehh i to wszystko przez Ciebie... wielkie dzięki :)

Antonioo
18-12-2012, 00:02
Do nowego wlasciciela: zmiany tak, ale czarno zolty musi pozostac!:P;)

oooo to to to :)

Dziękuję Piotrze i ja. . .
.

foto4deg
18-12-2012, 00:14
Piotrze, gdyby nie to forum, byłbym uboższym człowiekiem. Jestem tu tylko ponad rok, ale bardzo wiele zyskałem. Jestem również wdzięczny za to, że udało mi się gościć u Ciebie na warsztatach. Za cały wysiłek, który włożyłeś w to forum, za kawałek twojego życia, bardzo, ale to bardzo dziękuję.
Jednocześnie wierzę, że nowy właściciel przy pewnej pomocy Piotra wszystko szybko ogarnie. Życzę powodzenia!
P.s Mała sugestia, jeśli można - forum mogłoby pozostać w pewnym % żółte :D

Kurcze, uprzedzili mnie z tym czarno-żółtym :P

storman
18-12-2012, 00:33
Dzięki, Piotrze.

kulama
18-12-2012, 00:37
Dzieki wielkie Piotrze

miron19j
18-12-2012, 00:40
Dzięki Piotrze, za wszystko.

Cosnek
18-12-2012, 00:57
heh pamiętam ze odnalazłem forum żeby doinformować się z zakresu używania lustrzanki cyfrowej. Kupiłem wtedy nowy D70s z Sigma 12-24 za ponad £1000! 1 Gb CF za £60...To było ponad 6 lat temu, po przesiadce z kliszy nie wiedziałem co zrobić z materiałem:) nie rozróżniałem Jpega od Rawa. Przyznaje ze gro mojej wiedzy na temat fotografii wyniosłem z tego forum.

Dziękuje Ci Piotrze za czas i cierpliwość.

przemo_k
18-12-2012, 01:04
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Z ust mi to wyjąłeś :)
Dzięki Piotrze M. za dotychczasowe forum.

RobertMiernik
18-12-2012, 01:07
No i co to się porobiło.
A spróbuj się nie odzywać na forum to ja już wiem gdzie Cię szukać! ;>

Trzymaj się, zdrowiej w spokoju i pamiętaj, że 'jakby co' to masz tu paru znajomych, na których można liczyć.

Do niedalekiego i niedługiego!

P.S.

Znajduj pozytywy. :) Co by było gdyby to zrobił 13.XII, w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego ? ;)
Jakieś wonty!?
"Niektórzy" się wtedy urodzili.... ;P

kazwita
18-12-2012, 01:19
Dziękuję Panie Piotrze za stworzenie tego wyjątkowego miejsca w sieci.
Forum uczy, Forum bawi, Forum snu mnie znów pozbawi. ;)

analic
18-12-2012, 02:18
Panie Piotrze, dziękuję za wieloletni dostęp do wiedzy.

Domis
18-12-2012, 02:38
Dzięki Piotrze za ogrom włożonej pracy w Nasze Forum! Życzę dużo zdrowia i wszystkiego dobrego :)

LordRamzes
18-12-2012, 06:25
Bardzo dziękuję i doceniam wszystkie starania jednocześnie dużo zdrowia życzę .

Piotr Milecki
18-12-2012, 07:30
Kochani, nie spodziewałem się tak długiego wątku. Aż ściska mi gardło. Tym bardziej się cieszę i czuję tą więź która nas łączy. Jednego jestem pewien patrząc na Wasze wpisy. Klimat tego forum nie zmieni się na pewno. Z perspektywy użytkownika forum wygląda dla mnie tak samo. Ci sami ludzie, ten sam layout. Nic się nie zmieniło.

Serdecznie Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa. Nikt nie napisał "nareszcie odchodzi" albo w innych pejoratywach co dla mnie wydaje się być osobistym sukcesem. Życzę Wam i sobie żeby forum się rozwijało, rosło w siłę i dzięki nam wszystkim wciąż było miło tutaj przebywać. Spędziłem w tym miejscu blisko 1/5 swojego życia. WARTO BYŁO!!!

Forumowicze, Panie Jarosławie, powodzenia!

dmilewski
18-12-2012, 08:34
Wielkie podziękowania za czas, wkład i wogóle za wszystko ...

jahu4
18-12-2012, 09:02
panta rhei

gregory_21
18-12-2012, 09:12
Dzięki Piotrze :)
Dużo zdrowia życzę oraz spokojnych i radosnych świąt ;)

krispike
18-12-2012, 09:28
Dołączam się podziękowań.
Miło było poznać na kursie. Same pozytywne wspomnienia, zarówno te z wizyty w Łodzi jak i te wyniesione tu z forum.
Mam nadzieję, że na emeryturze tym bardziej będziesz tu do nas zaglądał.
Pozdrawiam

malibu
18-12-2012, 09:38
Od siedmiu lat moje ulubione forum, mnóstwo czasu tutaj spędziłem, poznałem kilkanaście osób już w realu, dziękuje. Piotrze dla mnie i dla wielu zawsze będziesz adminem tego miejsca. Dziękuje

!AGresT
18-12-2012, 10:33
Co więcej napisać - dziękuję.

Przy okazji - mam nadzieję, że wykorzystasz odzyskany czas na podreperowanie zdrowia.
No i chyba możesz sobie teraz pozwolić na dokupienie do D70 jakiegoś towarzysza ;)

Majek
18-12-2012, 11:04
panta rhei
Wszystko płynie, jak powiedział Pan Tarei... ;-)

Ja również dziękuję Tobie, Piotrze, za stworzenie tego miejsca. Życzę dużo zdrowia i spokoju.
To forum jest dla mnie bardzo ważnym miejscem w sieci i mam nadzieję, że pozostanie z grubsza takim, jakim jest teraz, choć nie ukrywam, że kilka drobnych, kosmetycznych zmian by się przydało. Pożyjemy, zobaczymy.
A nowemu właścicielowi życzę powodzenia.

darko
18-12-2012, 11:30
Piotrze dzięki za to miejsce bo w sumie przez to forum Nikon zagościł w moim plecaku.
Sporo czasu minęło, sporo się tu nauczyłem i poznałem fajnych ludzi.
Zdrowia życzę i mam nadzieję do zobaczenia na kolejnych plenerach.

Rial
18-12-2012, 13:20
I ja dziękuję Piotrze, życzę dużo zdrowia!

Desperados
18-12-2012, 15:43
Wielkie dzięki Piotrze ! To dzięki Tobie i twojemu pomysłowi na to forum mamy co robić w zimne wieczory ( i nie tylko) ;) Gdyby nie to forum pewnie nawet bym się nie zainteresował fotografią :D
Życzę Ci duuużo zdrowia bo jest najważniejsze :)
Pozdrawiam

rooner
18-12-2012, 16:11
Dziękuję za wszystko i zdrowych, pogodnych Świąt:)
Pozdrawiam

Gio
18-12-2012, 16:25
Jest wieczór 17 grudnia 2012 roku. Minęło 8,5 roku do dnia w którym zarejestrowałem domenę nikon.org.pl Takim adresem nasze forum przez wiele lat się posługiwało. Jak napisałem minęło wiele lat działania pod moją ręką. Różne to były dni. Czasem wzloty, czasem upadki. Przez forum przewinęły się tysiące ludzi spod znaku Nikona i innych marek. Ludzi związanych z fotografią zawodowo i amatorsko. Zawsze jednak mimo różnych prób psucia nastroju znacznej mniejszości wyróżniało nas jedno. Świetna atmosfera. Nigdy tej dobrej atmosfery tutaj nie brakowało. Jesteśmy w przededniu Świąt Bożego Narodzenia. Mamy takich świąt za sobą dużo. Te jednak różnią się dla mnie bardziej od poprzednich. Od kilu dni "stałem się jednym z Was". Nie mam koloru czerwonego w profilu. Nic jednak się nie zmieniło jeśli chodzi o mnie. Dla Was jednak zmiany są fundamentalne.
Miło mi przywitać na forum nowego właściciela, firmę "Fomag" z Gdańska. Chwilę trwało wzajemne zapoznanie, ogarnięcie kilku spraw które wymagały dopracowania ale w końcu stało się. Od dzisiaj, od chwili opublikowania tej wiadomości pisać będę na forum jako Piotr Milecki.

Witam serdecznie nowego właściciela i oddaję to miejsce w dobre ręce, w nadziei że przyniesie to forum same pozytywy a duch tego miejsca nigdy nie wygaśnie.

Ps. Pisząc na konto PW, wiadomości nie trafiają już do mnie a do nowego właściciela. Jeśli coś dotyczy mnie prywatnie kierujcie sprawy \na moje PW żeby nie zaśmiecać skrzynki.

Szacunek Piotr. Jesteś Gość.

Greg77
18-12-2012, 16:26
Nikt nie napisał "nareszcie odchodzi"

U nas panie to wszystko mozna zalatwic.....

Mowisz i masz;)

NARESZCIE ODCHODZI!!!:P

Zartuje oczywiscie;)

anghan
18-12-2012, 18:09
Dziękuję bardzo, jestem tu świeżak, ale już wiem, że jest fajnie. Osobiście liczę na to, że będzie mi dane jeszcze Cię poznać. Pozdrawiam i życzę najlepszego nowemu właścicielowi.

katons77
18-12-2012, 18:28
Dzięki Piotrze za wspaniałe Forum bez niego dzień był by stracony.Dzięki Tobie poznałem wspaniałych ludzi i Ciebie !!!!:grin:

Szuwar
18-12-2012, 20:44
Jakby nie patrzeć - kawał życia razem. Bywało godzinami dziennie.

Dziękuję

amirez
18-12-2012, 20:54
Nie miałem okazji osobiście, ale było bardzo sympatycznie.

devilcape
18-12-2012, 20:59
Bardzo dziękuję.

willy_fil_
18-12-2012, 22:21
Piotr - dziękuję za forum... właściwie to jest początek wszystkiego i mojego głębokiego zainteresowania fotografią i początek zarabiania na zdjęciach... Dziękuję raz jeszcze.. Witam nowego właściciela i życzę sukcesów...

Demonek
18-12-2012, 23:24
Dzięki Piotrze :)

wpkx
19-12-2012, 00:42
Piotrze, Jarku, współforumowicze... Piszę jako właściciel sporej ilości postów i jeden z potencjalnych nabywców, któremu się odechciało... ;)
Forum kosztowało mnie kawałek życia.
Wszystkiego najlepszego Wam wszystkim.

rychu_cmg
19-12-2012, 00:52
Pożegnania pożegnaniami, ale wypadałoby żeby nowy właściciel przedstawił się i zdradził jakie zmiany nas czekają i czego możemy się spodziewać w najbliższych miesiącach.

sokolnik
19-12-2012, 00:54
Pożegnania pożegnaniami, ale wypadałoby żeby nowy właściciel przedstawił się i zdradził jakie zmiany nas czekają i czego możemy się spodziewać w najbliższych miesiącach.

nie znam forum CB, ale pewnie, możemy się spodziewać podobnych działań jak na CB :)

ksviper
19-12-2012, 00:55

http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2998099&postcount=35

Mamrot
19-12-2012, 01:45
Dzięki Piotrze za bezinteresowność, to takie niemodne w dzisiejszych czasach.

6868
19-12-2012, 09:37
Tak,no wlasnie

fomag
19-12-2012, 10:37
Piotrze, Jarku, współforumowicze... Piszę jako właściciel sporej ilości postów i jeden z potencjalnych nabywców, któremu się odechciało...
Forum kosztowało mnie kawałek życia.
Wszystkiego najlepszego Wam wszystkim.

Czy to znaczy że "odechciało się" Tobie zakupić forum czy odechciało być dalej na forum? Z powodu? Chyba nie z niechęci do 'fomag' bo nie wiem skąd miałaby się pojawić :).

Zapraszam do współtworzenia zmian na forum, tak aby było jeszcze fajniej i wygodniej.

fomag
19-12-2012, 10:40
nie znam forum CB, ale pewnie, możemy się spodziewać podobnych działań jak na CB :)

Część na pewno tak, silnik forum wymaga aktualizacji przez co będzie kilka ciekawych opcji dostępnych i będzie doganiał trendy na rynku internetowym.

Ale poza tym to absolutnie fora nie mogą być takie same, koniecznie muszą się różnić. Liczę na użytkowników którzy napiszą jakie zmiany chcą bardziej a jakie mniej. Fora już się różnią i niech tak będzie.

eristoff
19-12-2012, 10:49
Liczę na użytkowników którzy napiszą jakie zmiany chcą bardziej ........

To może ja zacznę, na początek proszę się przyjrzeć pracy modów. Jest nieoceniona, ale według nie tylko mnie przeginają. Proponuję przeczytać wątek:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=220176

RobertMiernik
19-12-2012, 11:25
To może ja zacznę, na początek proszę się przyjrzeć pracy modów. Jest nieoceniona, ale według nie tylko mnie przeginają. Proponuję przeczytać wątek:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=220176

Matko, dajcie już sobie spokój, wątek pożegnalny, wigilia życzenia i przytulanie a tu ciągle jakieś smęty.

Marek
19-12-2012, 11:43
Matko, dajcie już sobie spokój, wątek pożegnalny, wigilia życzenia i przytulanie a tu ciągle jakieś smęty.

Dokładnie tak. To wątek Piotra.

Jeżeli fomag ma wolę i ochotę wysłuchać naszych sugestii to nie widzę przeszkód aby stworzył odpowiedni wątek.

wpkx
19-12-2012, 12:03
Czy to znaczy że "odechciało się" Tobie zakupić forum czy odechciało być dalej na forum? Z powodu? Chyba nie z niechęci do 'fomag' bo nie wiem skąd miałaby się pojawić :).

Zapraszam do współtworzenia zmian na forum, tak aby było jeszcze fajniej i wygodniej.

Odechciało mi się "tylko" kupić - głos rozsądku podpowiedział, że jestem na to zbyt leniwy.
Do Ciebie nie mam absolutnie żadnych "ale", wręcz przeciwnie - zza kulis (choćby od strony CB) dochodzą same pozytywy.
Za zaproszenie dziękuję, jednak nie miałbyś ze mnie pożytku - straszny ze mnie warchoł i moja forumowa działalność ogranicza się w zasadzie do pisania bzdur i wrzucania zdjęć nie tam gdzie trzeba.
Co nie przeszkadza duchowo popierać dążenia do zmian na lepsze. ;)

Robert_P
19-12-2012, 12:32
16 luty 2005 roku rejestracja, czerwiec 2005 pierwsze niezapomniane warsztaty na Piotrkowskiej gdzie uczciliśmy roczek forum (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=2073) ...

Kolejne dni , miesiące , lata.... to masa fotograficznej wiedzy zaczerpniętej z forum , realne warsztaty, plenery , nowi Znajomi, Przyjaciele ...
Piękne wspomnienia , sentyment do tego miejsca będzie w sercu zawsze, mam nadzieję że jeszcze sporo niezwykłych doznań przedemną a to wszystko dzięki przynależności do wielkiej Forumowej Rodziny !

Powyższe to zasługa Twoja Piotrze , napisze tylko skromnie: Dziękuję ...

PiotrPJ
19-12-2012, 13:50
dzięki Piotrze za wkład, podtrzymanie i tchnięcie w to przedsięwzięcie
Kawał dobrej roboty...

docxxx
19-12-2012, 14:25
Moim zdaniem powinna zebrac sie komisja wyjasniajaca przyczyny, skutki oraz powod odejscia Piotra...

;)

wpkx
19-12-2012, 14:28
Z Piotrem jako skarbnikiem. ;)

Sławomir
19-12-2012, 16:21
Piotrze,
Ja również dziękuję za to i za poprzednie forum. Uczestniczłem czynnie w pl.foto.rec później przyszło następne i po zamieszaniu to obecne, choć już więcej czytam niż piszę. Dziękuję Ci za zaangażowanie pro publico bono.

gule_k
19-12-2012, 23:48
dziękuję i ja.
Sporo można tu się nauczyć, podpatrzeć i dowiedzieć

GeparD
20-12-2012, 00:09
nie znam cie Piotrze osobiscie ale dziekuje za mozliwosc czerpania wiedzy...

fomag
20-12-2012, 00:43
Jeżeli fomag ma wolę i ochotę wysłuchać naszych sugestii to nie widzę przeszkód aby stworzył odpowiedni wątek.

Tak, jeszcze chwila i już sklecę wątek z listą propozycji, które trzeba poddać dyskusji...

hesja
20-12-2012, 10:18
Hmmmm ze 100 razy chciałem coś napisać w wątkach tego "typu" i nie raz nawet pisałem, ale za każdym razem na koniec kasowałem wpis i wracałem na swoje podwórko. Na to moje nowe, bo kiedyś moim podwórkiem było to forum. Po co tu komu teraz moje przemyślenia...
Przemyślenia dotyczące tego, że sukces forum nie jest sukcesem jednej osoby a całej masy osób, które działają lub kiedyś działały by było pięknie. I działały. I było. I zrobiły z tego forum miejsce wyjątkowe. Roberta wklejka z warsztatów 2005 roku fajnie pokazuje tych ludzi... sailor, kaleid, holka i wielu wielu innych, którzy zostawili tu kawałek siebie. Duży kawałek...

Czy to forum jest nadal takim miejscem? Nie wiem bo mnie tu już prawie nie ma a na bazie tego co słyszę od bywalców nie chcę sobie budować zdania bo nigdy nie jest dobrze mieć zdanie na podstawie tego co "ludzie mówią".

Jedno jest pewne. Ta zmiana admina będzie pewnym ułatwieniem dla wielu osób do "powrotu" na forum. Piszę o powrocie w "" "" gdyż drugi raz do tej samej rzeki nie da rady wskoczyć. Za duzo się wydarzyło w tzw. międzyczasie.

Staremu adminowi gratuluję transakcji.
Nowemu życzę sukcesów a przede wszystkim dobrego doboru osób do współpracy.
Pozdro dla wszystkich, którzy pamiętają dawne czasy :)

Piotr Milecki
20-12-2012, 12:28
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, za uznanie, za docenienie że gdybym nie kliknął w porę i zatwierdził pomysłu to wcale byśmy się nie spotkali. Tutaj, czy gdzie indziej. Ludzie budują to forum, admini stawiają fundamenty. Tak było, jest i będzie.

Jeszcze raz serdeczne dzięki za wszystko co dla mnie i dla forum zrobiliście.
Mam nadzieję że choć trochę się odwdzięczyłem.

Staremu adminowi gratuluję transakcji.

Jak to w życiu bywa, zawsze znajdzie się ktoś kto sprowadzi sprawę do w tej materii.

Mimo wszystko dziękuję.

tomko
20-12-2012, 14:00
I ja się przyłącze do podziękowań za pracę włożoną w stworzenie i utrzymanie tego forum.
Miałem tą przyjemność poznać Cię osobiście.
Życzę Ci wszystkiego najlepszego na "nowej drodze życia".
Mogę tylko przypuszczać jak ciężko będzie śledzić życie forum ,nie mając na niego juz takiego wpływu.

p.s. zamiast Forumowy "admin" emeryt proponuje Ojciec założyciel :D

Pozdrawiam
Tomek

razza
20-12-2012, 21:01
Wielkie dzięki i szacun z to co stworzyłeś Piotrze - wiele zdrówka, pogodnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenie i Nowego Roku i witamy nowego/starego usera :)

DonMaliniacco
20-12-2012, 21:33
Pamietam swoje poczatki tutaj... To wlasnie dzieki temu forum kupilem swojego pierwszego N. Byly wzloty i upadki ;) poznalem tutaj naprawde wspanialych ludzi, z ktorymi do dzisiaj (w miare mozliwosci) utrzymuje osobisty kontakt. Jezeli przeliczylbym czas spedzony na tym forum (w roli czytelnika) na zlotowki, to dzisiaj jezdzilbym jakims Maserati ;) Byly wzloty i upadki, tak czy siak to miejsce zawsze bedzie wiazalo sie dla mnie z czyms wyjatkowym... moim zdaniem tutaj nalezy sie wielki szacunek Piotrowi, jako zalozycielowi i dotychczasowemu wlascicielowi za to, ze mial sile ogarnac to wszystko. Szacunek nalezy sie tez drugiej osobie, ktora miala nie mniejszy wplyw na rozwoj tego forum. Powiedzialbym wiecej: dzialala jak bendiks. W moim prywatnym kalendarzu tamte lata sa oznaczone jako GOLDEN AGE - wlasnie za to szacun nalezy sie takze Tobie Hesja (przynajmniej ze strony mojej skromnej osoby)

puchbeary
20-12-2012, 22:37
Podziękowania należą się wielu ludziom, część z nich wymienił hesja, innych już mało kto poza forumowymi starcami pamięta. Może nie byłem od początku ale załapałem się na pełną gębą na "złote lata" więc ode mnie też podziękowania popłyną - za tamto forum i tamten czas. Do sailora za wszystkie opady szczeny na widok jego prac, do bombla za wiedzę którą się dzielił, do pebeesa za to że był takim marudą i upierdliwcem a po bliższym poznaniu okazał się bardzo porządnym gościem, do kaleida za pomoc w różnych sytuacjach, do autografa za zaangażowanie i entuzjazm oraz do wielu, wielu innych których już tu nie ma. Może faktycznie - jak pisze hesja - części z nich teraz wróci, choć obawiam się, że to mało prawdopodobne - życie nie znosi próżni i każdy znalazł sobie już jakieś inne miejsce.
Adminowi też podziękuje - a co - w końcu czas wiele zmienia i pozwala nabrać dystansu. Piotrze - dziękuję Ci za 2005 rok kiedy się tu zalogowałem pierwszy raz i kiedy wsiąkłem w to miejsce. Za czas kiedy faktycznie na forum najważniejsza była fotografia. Dzięki za plac budowy na którym my - użytkownicy żółtych i nie tylko zabawek foto - wybudowaliśmy wieżę do nieba. A na koniec podziękowanie dla ogółu który był tej wieży architektem i budowniczym. Mam nadzieję, że pod nowymi rządami budowa będzie posuwać się dalej w dobrej atmosferze.

stock
20-12-2012, 23:21
na wspominki wzięło. No ja również wielkie dzięki dla Sailora za świetne foty, długaśne multicytatowe wątki i niezmordowaną cierpliwość dla zapytań "jak swiecić biżuterię 1 lampą i styropianem", dla Bombla (który notabene wciąż tu jest) za wiedze, złotoustego Czornego za całokształt, Autografa, Peebesa za miłe piwne spotkanie we Wrocławiu i wielu wielu innych. Z takimi ludźmi to forum ma sens. Szkoda że większość odeszła. No ale cóż, taka karma jak to mawiają.

fomag
20-12-2012, 23:37
Hmmm... miło posłuchać o "Złotym Wieku" na forum. Nie wiem czym dokładnie się charakteryzował oraz czemu i kiedy się skończył ale będę musiał znaleźć okazję na jakimś forumowym spotkaniu aby przy piwku ktoś ze starej gwardii mi conieco opowiedział :).
Mnie się marzy taki "Platynowy Wiek" ale nie wiem czy z Facebookiem i innymi czasozapychaczami jest to możliwe. Zobaczymy. W każdym razie próby będą, nie wiem tylko czy pieniędzy wystarczy na to i czy użytkownicy to podchwycą. :)

Pabloo
20-12-2012, 23:52
Chyba utwierdzam się od niedawna w przekonaniu, że Ekonet przeżywa głębokie rozterki i zadaje sobie pytanie ,,jak żyć?" :D :D

hesja
21-12-2012, 00:29
Hmmm... miło posłuchać o "Złotym Wieku" na forum. Nie wiem czym dokładnie się charakteryzował oraz czemu i kiedy się skończył ale będę musiał znaleźć okazję na jakimś forumowym spotkaniu aby przy piwku ktoś ze starej gwardii mi conieco opowiedział :).

Kiedyś zabrałem się nawet za spisywanie tego wszystkiego co się u nas tu działo. Tak obiektywnie jak się tylko dało - pisząc TYLKO o faktach, bez oceniania kogokolwiek i bez emocjonalnych opisów. Gdzieś tam leży na dysku, rozpoczęte tylko - czasu brak. Trzeba to będzie skończyć bo to dla wielu z nas ważny kawałek historii przecież. Co się działo na forum, co poza nim. Jak powstawały NKP, SUN i potem ponownie NKP. Nasze zloty... Działo się :)

Login dobrze gada - każdy poszedł w swoją stronę ale... przeszłości tak od razu się nie da wymazać. Na jej bazie budujemy przecież nasze tu i teraz...

kaleid
21-12-2012, 09:41
I czego ja się dowiaduję - ktoś wspomniał tu o mnie. Dziekuje tym wszystkim osobom które dały mi znać :) Dzięki Sławek i login za pamięć, oraz przypomnienie starych czasów. Pierwsze desiedemdziesiątki, spotkania w Łodzi, noce na materacach, wypady foto i pogaduchy przy piwie do samego rana :) Coż mam tu więcej napisać? To tez kiedyś było i moje miejsce - dosłownie i w przenośni bo jako admin sporo nocy przedłubałem ( z początku jeszcze z dużą pomocą pebeesa i cache - dzięki!) nad tym bym forum działało sprawnie (niektórzy pewnie pamiętają jak to chodziło wcześniej..). I jak widać działa to sprawnie do dziś bo od tego czasu nikt nawet nie zmienił wersji skryptu :) Potem wyszło jak wyszło - fala wydarzeń w "międzyczasie" dzięki którym rownież nie jest to juz moje miejsce. Dużo by na ten temat można napisać - ale w sumie po co ? :) Zaczęło się od rozmowy z Piotrem na GG na temat D70 i fanklubu i tak wspólnie wpadliśmy na pomysł forum... no i zaczęło się :) Serdecznie pozdrawiam wszystkich którzy pamiętali, także tych którzy nie pamiętali oraz całą gdańską foto-grupę Neptun która również jest moim dzieckiem :)

Piotr Milecki
21-12-2012, 10:59
Jak to zwykle bywa, ojców sukcesu jest wielu. Cieszę się z jednego. Wszyscy przypisują sobie pozytywy, co zatem idzie musiało być dobrze. I było, jest i będzie. Ja ze swojej strony dołożę wszelkich starań żeby nawet jako użytkownik mieć wciąż wpływ na charakter tego miejsca. Przewinęły się różne postaci na forum. Jedne zagrzały tu dłużej inne krócej. Taka jest kolej rzeczy i nie ma w tym nic złego. Jedno jest pewne, to podwórko jest znakomicie wybetonowane w pozytywnym znaczeniu i doskonale utrzymywane. Jak pisałem, ojców sukcesu jest wielu, matka jest tylko jedna ;)

wpkx
21-12-2012, 11:40
Ja ze swojej strony dołożę wszelkich starań żeby nawet jako użytkownik mieć wciąż wpływ na charakter tego miejsca.

Piotrze, wszyscy zapewne wiedzą, co chciałeś tym przekazać.
Ale czy, partząc z pozycji nowego właściciela, taka deklaracja nie brzmi nieco, hmmm..., dwuznacznie? ;)

fomag
21-12-2012, 14:11
Panowie,
przede wszystkim proszę nie dryfować do ew. jakiś uszczypliwości wobec siebie, idą Święta, przetrwaliśmy Koniec Świata :).

Ja jestem człowiek z zewnątrz, ale związany z fotografią. Mam czyste "konto" nie obciążone historią i osobistymi animozjami.
Chętnie poznam kontekst i historię forum z ust wszystkich którzy chętnie o tym opowiedzą, ale nie w tej chwili, nie ten wątek. Lepiej chyba spotkanie na jakimś zlocie.

Moje działania mają na celu niesienie kaganka sztuki fotografii, zachęcanie do tego coraz większej liczby osób, stwarzanie możliwości i miejsc do doskonalenia swojego kunsztu i rozwijania hobby. Forum ma być lepszym miejscem niż Facebook, tu mają być najlepsze możliwości (organizacyjne, techniczno-informatyczne) do dzielenia się fotografiami i wiedzą (o sprzecie, o fotografowaniu, o wydarzeniach związanych z fotografią itd). Ja chcę stworzyć warunki, ale to użytkownicy "ulepią" to miejsce tak jak będą chcieli.

Każdy użytkownik respektujący zasad forum i regulamin jest mile widziany. Dla "ojców założycieli" myślę, że znalazłoby się odpowiednie wyróżnienie na forum, jeśli będą chcieli.

Jednocześnie nie życzę sobie aby od momentu kiedy forum jest pod moją opieką odbywały się na nim walki wynikające ze starych czasów i mające destruktywny wpływ na atmosferę czy rozwój forum, szczególnie pomiędzy zasłużonymi użytkownikami.

Z kolei użytkowników, którzy z jakiś względów opuścili forum, zapraszam do powrotu, a przynajmniej do obserwowania zmian jakie mam zamiar wprowadzać. Może kiedyś będą one na tyle atrakcyjne, że zechcą szerzej się tutaj udzielać.

manski
21-12-2012, 15:21
witam,
fajne to miejsce
jakiś czas temu tu trafiłem, najpierw jako czytelnik, a z czasem staram się coś sensownego napisać od siebie
nie wiem o czym pisze hesja (i nie chcę wiedzieć bo i po co, pewnie jakieś stare dzieje...)
wprawdzie wtedy robiłem już zdjęcia, ale forów nie czytałem/uczestniczyłem w nich...

pisząc jednak z perspektywy 2-3 lat -> to miejsce mi bardzo odpowiada
spotkałem tu dużo fajnych ludzi, dowiedziałem się sporo
to w jakiejś sporej pewnie części zasługa admina -> dlatego też czuję się w obowiązku po prostu podziękować
jest za co

forum jak i życie nie jest proste
jest to jakiś dziwny zbiór zasad, czynników, technologii, ludzi....
wszystko to się jakoś uzupełnia, przenika i kotłuje w niewyobrażalny sposób
nie ma prostej recepty na to żeby było dobrze i żeby np. nie wpaść w szpony mamony...
a z tego co wiem piotr jest w dziwnej sytuacji - z jednej strony mamona jest mu potrzebna na leczenie i normalnie do życia jak każdemu z nas
ale z drugiej strony, jak znam to uczycie, oddałby ją całą i wszystko co tylko ma łącznie z tymi swoimi nikonami nawet za darmo, aby tylko być zdrowym
taki paradoks choroby
wielu ludzi na świecie tego nie rozumie (jeszcze) i nie zrozumie, dopóki nie poczuje pewnych rzeczy na własnej skórze
tacy jesteśmy, niestety
sorry za taki OT

hesja, też zanim to napisałem kilka razy poprawiałem i kasowałem - inni też tak mają :-)

piotrze - ja jeszcze raz po prostu dziękuję

a nowej władzy jak to ktoś już napisał - udzielam kredytu zaufania

puchbeary
21-12-2012, 22:34
Adminie nowy nasz - to nie uszczypliwości tylko naturalna kolej rzeczy. Kończy się jakaś epoka forum i jak napisał kolega stock ludziom zbiera się wtedy na wspominki. W tym wątku padają podziękowania dla Piotra bo odchodzi on na emeryturę. Nasze wpisy są wyłącznie uzupełnieniem - podziękowaniem dla pozostałych - tych którzy tworzyli to forum w chwili gdy powstawały jego najcenniejsze skarby - podwaliny skarbnicy wiedzy jaką jest dziś, pierwsze struktury grup i budował się szkielet tej społeczności która jest dziś. Oni też zasługują na pamięć i podziękowanie bo choć ich z różnych powodów już tu nie ma, to ich wiedza została, ich posty wciąż tu są, na nich wychowały się całe szeregi forumowiczów. Bieżąca ekipa raczej o nich nie wspomni a znaczna część wypowiadających się może ich zwyczajnie nie pamiętać, więc ci którzy pamiętają wywołali ich do tablicy i tyle. Taki trochę apel poległych tego forum :)
Wypowiedź moja, Sławka i tych pamiętających stare czasy to oddanie sprawiedliwości bo co by sobie Piotr nie przypisał - nie stworzył tego forum sam. Szacunek dla niego za to co było na początku a o tym co było później już nie warto rozmawiać. To bagaż nasz i jego, nie Twój i lepiej niech tak zostanie. Bardzo bym chciał aby pod Twoim miłościwym panowaniem forum zachowało to co dobre a udało się wyeliminować to co złe - dzieckiem nie jesteś - pożyjesz tu trochę i wyciągniesz wnioski sam. To miejsce kiedyś było dla mnie domem i nie ma w tym wiele przesady bo gdyby zsumować czas który tu spędziłem to mógłbym już ubiegać się o zameldowanie przez zasiedzenie. Może z nowym gospodarzem "było" zmieni się na "jest".

arturs
21-12-2012, 23:17
zapweniam Cię że nowy Admin doskonale wie o czym pisze i właśnie chyba nie do końca właściwie odczytałeś jego post..
ja to forum czytam już od wielu lat, sporo przed datą rejestracji w moim profilu i jako canoniarz obserwowałem to wszystko z boku nieco.. to forum zawsze traktowałem bardziej jako fotograficzne a CB bardziej sprzętowe..

i właśnie ze względu na to co tak eufemistycznie okresliłeś:

Wypowiedź moja, Sławka i tych pamiętających stare czasy to oddanie sprawiedliwości bo co by sobie Piotr nie przypisał - nie stworzył tego forum sam. Szacunek dla niego za to co było na początku a o tym co było później już nie warto rozmawiać. To bagaż nasz i jego, nie Twój i lepiej niech tak zostanie.".

Fomag poprosił żeby powstrzymać się od uszczypliwości.. w obie strony..

Bardzo bym chciał aby pod Twoim miłościwym panowaniem forum zachowało to co dobre a udało się wyeliminować to co złe - dzieckiem nie jesteś - pożyjesz tu trochę i wyciągniesz wnioski sam. To miejsce kiedyś było dla mnie domem i nie ma w tym wiele przesady bo gdyby zsumować czas który tu spędziłem to mógłbym już ubiegać się o zameldowanie przez zasiedzenie. Może z nowym gospodarzem "było" zmieni się na "jest".

znam juz ze zmian na CB admina i dokładnie taka była intencja: zaprosić do powrotu wszystkich którzy tworzyli to forum, a to co było i o czym teraz, jak piszesz, nie warto rozmawiać należy oddzielić gruba kreską i nie przenosić tego na przyszłość.. oczywiście niektórych rzeczy nie da się wymazać i nikt nie oczekuje powrotu dawnej miłości pomiędzy niektórymi ale ludzie którzy właśnie jak Hesja, Sailor, Ty, Autograf czy inni niewymienieni tu przez nas jakoś rozeszli się z forum są zapraszani do powrotu bo "w mieście jest nowy szeryf" ;) który w dodatku jest z zewnątrz i nie jest powiązany z żadną z lokalnych "rodzin" że tak to ujmę.. na cb było tak samo.. i tylko na dobre wyszło

pozdrawiam

i jako stały czytelnik chętnie bym poczytał porady niektórych "starych" o foceniu samolotów albo ostrą ale celną krtytykę świecenia czy jak cośtam w fotoszopie podmalować..

Gio
22-12-2012, 11:44
jako forumowicz z całkiem długim rekordem odnoszę wrażenie, że ten wątek dryfuje niebezpiecznie w stronę bardzo typowych dla naszej nacji zachowań... nie idźcie tą drogą jak powiedział klasyk.

Wesołych Świąt wszystkim!

Psychotrop
22-12-2012, 13:06
jako forumowicz z całkiem długim rekordem odnoszę wrażenie, że ten wątek dryfuje niebezpiecznie w stronę bardzo typowych dla naszej nacji zachowań... nie idźcie tą drogą jak powiedział klasyk.

Wesołych Świąt wszystkim!

koledze Gio należy się flaszka pierwszorzędnej śliwowicy za powyższe słowa :)

Wesołych i spokojnych!

Gio
22-12-2012, 16:58
koledze Gio należy się flaszka pierwszorzędnej śliwowicy za powyższe słowa :)

Wesołych i spokojnych!

Chętnie przyjmę:-p Najlepszego!

Strus
23-12-2012, 17:23
Ktos sliweczki z procentami rozdaje ?? :) :)

pprofanum
27-12-2012, 22:29
Ja także dziękuję Panu Piotrowi, a także wszystkim, którzy przyczynili się, i nadal przyczyniają do funkcjonowania tego miejsca.

ropusz
28-12-2012, 00:06
Czy ja dobrze rozumiem, ze swój czas inwestowało wielu a profity zgarnia jeden?

robsonwroc
28-12-2012, 00:09
Profity zgarniają wszyscy - przecież to otwarte forum!

ropusz
28-12-2012, 00:21
Są profity i PROFITY ;) Ale w sumie co mi do tego? Dobrze, że jest miejsce gdzie można podyskutować o foto.

Sapphiron
01-01-2013, 12:58
Ale w sumie co mi do tego?

i na tym poprzestańmy jeśli chodzi o wszelkie wywody w kierunku profitów, kosztów itp itd...

jchyra
01-01-2013, 15:14
Wszystkiego - najszczerzej jak potrafię - dobrego w Nowym Roku i w Nowej Odsłonie życzę nam wszystkim.

Dziękuję Piotrowi i całej ekipie Dobrych Dusz za cierpliwe budowanie pozytywnej atmosfery Forum Nikona. To jedyne wirtualne miejsce na świecie… gdzie nie darto z ludzi łacha. Obiecuję bywać tu częściej. Bo to jest dobre miejsce i czuję, że będzie się rozwijać właśnie dzięki bezcennej atmosferze życzliwości. Kilka lat temu pokochałem te forum, a stara miłość nie rdzewieje.

sailor
09-01-2013, 13:21
Roberta wklejka z warsztatów 2005 roku fajnie pokazuje tych ludzi... sailor, kaleid, holka i wielu wielu innych, którzy zostawili tu kawałek siebie. Duży kawałek...

Do sailora za wszystkie opady szczeny na widok jego prac

dla Sailora za świetne foty, długaśne multicytatowe wątki i niezmordowaną cierpliwość dla zapytań "jak swiecić biżuterię 1 lampą i styropianem"

fajnie sie zalogowac po blisko 3 latach nieobecnosci :) ktos tesnil? :D

szczerze mowiac nie myslalem ze ktokolwiek jeszcze pamieta te czasy dinozaurow. byc moze wolnej chwili odkopie zdjecia z pierwszego zlotu, ktory odbyl sie po jakis 3-4 miesiacach. hesja co prawda juz nie mial wlosow, sailor byl 10 kilo mlodszy a admin przystojniejszy ale da sie ich rozpoznac.

Piotrowi zycze w nowym roku wszystkiego co najlepsze, nowemu adminowi dziekuje za umozliwienie powrotu.
Tak jak napisal hesja - nie da sie wrocic do starych czasow ale mysle ze nic nie stoi na przeszkodzie by zbudowac nowe lepsze. I tym optymistycznym stweirdzeniem witam sie z Wami serdecznie i ide wklejac foty

Robert_P
09-01-2013, 13:24
Ja Sailor nie raz wspominalem Ciebie i wizytę na Piotrkowskiej z Wściekłymi Psami w tle ...pamiętasz ? :)

hesja
09-01-2013, 13:40
Ja Sailor nie raz wspominalem Ciebie i wizytę na Piotrkowskiej z Wściekłymi Psami w tle ...pamiętasz ? :)

nie wiem czy sailor Cie kojarzy z tą "nową" ksywką forumową :D

Robert_P
09-01-2013, 13:46
Masz rację Sławku , a więc dla przypomnienia: robren się zwałem wtedy :)

cheyenne
09-01-2013, 13:57
Piotrze - dziękuję

Jacek_Z
09-01-2013, 14:02
...
szczerze mowiac nie myslalem ze ktokolwiek jeszcze pamieta Pamięta, pamięta :)

..ale mysle ze nic nie stoi na przeszkodzie by zbudowac nowe lepsze. I tym optymistycznym stweirdzeniem witam sie z Wami serdecznie i ide wklejac fotyWitamy ponownie :)

Wspominałem ciebie na forum moderatoskim, kiedyś omawialiśmy sprawy stref na forum.
Wrócę do tematu pod nowym adminem:)

stock
09-01-2013, 15:06
powrót hesji i wrzucanie zdjęć. Powrót sailora i zapowiedź zdjęć. fiu fiu - można by rzec ze z momentem pojawienia się nowego admina się stara gwardia zleciała :) Albo z odejściem starego jak kto woli :)

jchyra
09-01-2013, 15:14
f
szczerze mowiac nie myslalem ze ktokolwiek jeszcze pamieta

Pamiętamy. Pamiętamy… jak przystało na starych zgredów. Parafrazując Piłsudskiego "Forum, które traci pamięć przestaje być Forum – staje się jedynie zbiorem ludzi, czasowo zajmujących dane terytorium."

sailor
09-01-2013, 15:15

stosownym pytaniem byloby "nie pamietasz?" :D
sa rzeczy ktorych sie nie zapomina

Pamiętamy. Pamiętamy… jak przystało na starych zgredów.
:)

Pamięta, pamięta :)

Witamy ponownie :)
:)

Wspominałem ciebie na forum moderatoskim, kiedyś omawialiśmy sprawy stref na forum.
Wrócę do tematu pod nowym adminem:)

w miare mzliwosci czasowych - choc coraz ich mniej niestety - chetnie pomoge.

marszull
09-01-2013, 15:21

hehe, wiedzialem, ze Cie tu jeszcze zobacze ;)

sea21
09-01-2013, 15:21
Już czekam na nowe produkcje :D
W "tamtych" czasach to ja jeszcze szczawik byłem i w zasadzie tylko czytałem ;)
Zatem witam ponownie i mam nadzieję że ostatecznie :D

BOSS
09-01-2013, 16:00
powrót hesji i wrzucanie zdjęć. Powrót sailora i zapowiedź zdjęć. fiu fiu - można by rzec ze z momentem pojawienia się nowego admina się stara gwardia zleciała :) Albo z odejściem starego jak kto woli :)

Tylko się cieszyć należy :-)

stock
09-01-2013, 17:43
Tylko się cieszyć należy :-)

zgadza się, bo jest szansa na kilka dobrych zdjęć.

coach_lodz
10-01-2013, 12:20
zgadza się, bo jest szansa na kilka dobrych zdjęć.

ale i tak zaraz znajdą się rzesze narzekaczy, co w połączeniu z często wyniosłym tonem producenta zacnych fotek doprowadzi do pyskówek itp...

PS tfu, tfu... odpukać itp... po prostu jakoś tak pesymistycznie to widzę... ja tam wolę popatrzeć i uczyć się na pracach ludzi którzy te fotografie robią a nie czytać bzdety które piszą zazdrośni... choć przesadne zadufanie niektórych autorów po prostu sprawia, że atmosfera gęstnieje...

sailor
10-01-2013, 12:44
co w połączeniu z często wyniosłym tonem producenta zacnych fotek doprowadzi do pyskówek itp...

.. choć przesadne zadufanie niektórych autorów po prostu sprawia, że atmosfera gęstnieje...

czy to juz ten moment w ktorym nalezy zaczac zalowac powrotu? :)

coach_lodz
10-01-2013, 13:27
czy to juz ten moment w ktorym nalezy zaczac zalowac powrotu? :)

nie, absolutnie! nie to było moją intencją... jak pisałem ja chcę oglądać m.in. Twoje prace bo uważam, że są świetne... ot życzę tylko cierpliwości ;) i luzu !

sailor
10-01-2013, 13:55
ot życzę tylko cierpliwości ;) i luzu !

dlatego byl :) na koncu :D
cierpliwosci mam nadzieje nie zabraknie :P

stock
10-01-2013, 14:03
hehe - tego akurat mozna być prawie pewnym bo chyba jako jedyny z uporem maniaka tłumaczyłes podstawowe rzeczy laikom chcacym focic bizuterię przy pomocy D40 i lamp z castoramy :)

!AGresT
10-01-2013, 14:04
cierpliwosci mam nadzieje nie zabraknie :P

Człowiek uczy się całe życie :)
Jeżeli liczysz na to, że jakoś zdecydowanie się tu zmieniło, to naprawdę uzbrój się w duże zapasy cierpliwości.

sailor
10-01-2013, 18:50
hehe - tego akurat mozna być prawie pewnym bo chyba jako jedyny z uporem maniaka tłumaczyłes podstawowe rzeczy laikom chcacym focic bizuterię przy pomocy D40 i lamp z castoramy :)

zmadrzalem. teraz skonczylbym po 2 poscie :)

Jeżeli liczysz na to, że jakoś zdecydowanie się tu zmieniło, to naprawdę uzbrój się w duże zapasy cierpliwości.
az tak naiwny to nie jestem :D:D:D ale zawsze mozna miec nadzieje :)

hesja
10-01-2013, 18:58
sailor - jaja co nie? :)
brakuje tylko spoiwa w postaci... ddMONa - pamiętasz? ;D

nasz 1 zlot - nawet Wasia był szczuplejszy!!!!!

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/14039-1.jpg
źródło (http://www.hesja.pl/photos/14039.jpg)

sailor
10-01-2013, 21:16
sailor - jaja co nie? :)
uhmmmm :)

brakuje tylko spoiwa w postaci... ddMONa - pamiętasz? ;D

waszego lans sqadu nie da sie zapomniec ...

ile ja sie wtedy strachu najadlem jak to organizowalem .. :D
pierwszy zlot .. nikt nikogo jeszcze nie widzial ... srodek lasu .. czekam na ludzi a tu podjezdza najpierw beema z jakims italiano (admin :) ) a zaraz za nim z piskiem opon jakis wielki lysy gosciu (hesja) ... rachunek sumienia byl szybki .. .mysl czy zabiora sprzet jeszcze szybsza :D:D:D

a potem juz bylo doooooobrze :)

hesja
10-01-2013, 21:21
nie wiem czy Wiesz ale miejscowke na zloty wykorzystuję do dziś :) spoooro się tam zmieniło ale klimat został :)

Może... to dobre miejsce na pierwszy zlot nikoniarzy spod znaku nowego admina? :)

sailor
11-01-2013, 00:02
nie wiem czy Wiesz ale miejscowke na zloty wykorzystuję do dziś :) spoooro się tam zmieniło ale klimat został :)
musimy pogadac o jakims procencie przy jakims procencie :)
wiem ze sie sporo zmienilo..bywam czasem w okolicach - w koncu to moje rodzinne strony..

Może... to dobre miejsce na pierwszy zlot nikoniarzy spod znaku nowego admina? :)

uwazam ze znakomite :) zarowno miejsce jak i pomysl

fomag
12-01-2013, 11:07
Nie mówię nie takiemu pomyslowi. Można by zrobic taka wyprawe w przeszlosc, zrobic z tego motyw przewodni zlotu. Ale dumanie o tym proponuje w innym wątku, jest co obgadac organizacyjnego.

swider
12-01-2013, 21:24

Może podpiszecie ludzi na zdjęciach, dla potomności? Podejrzewam, że większość nie ma pojęcia kto jest kto. :)

hesja
12-01-2013, 22:19
hehe trudne zadanie :) wybaczcie jak poprzekręcam ksywy albo jak nie pamiętam :( to 8 lat temu
od lewej:
Bogdan
żona Bogdana
antonjo
Piotrek Milecki
Gosia
BartekIgnasiak (u góry)
(na dole) dido
nie pamietam ksywy :(
hesja
Saint
gmoszkow
wasia
nie pamietam ksywy :(
Marco?
sailor
droplet(?) no, dziewczyana sailora ówczesna
PrzeMoon
TrOn

swider
12-01-2013, 23:03
O widzisz! Dzięki Sławek.
Mało osób z tej listy udziela się dziś na forum -- szkoda wielka, ale to chyba taka kolej rzeczy.

hesja
12-01-2013, 23:16
na szczescie jestem w kontakcie, dobrym kontakcie z większością :)

sea21
12-01-2013, 23:53
Nawet nie wiedziałem że Bartek jest na forum :D

ekonet
12-01-2013, 23:55
Nawet nie wiedziałem że Bartek jest na forum :D
No jak nie: klik (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=46) ;)
Ale dawno nie zaglądał...

Psychotrop
12-01-2013, 23:56
łysego znam i się go boję %% :D
przemoona i wasie zna i kocha każdy, nawet jeśli ich nie zna :)

jasny gwint - zróbmy ten zlot :)
nie było mnie za początków waszych, ale chciałbym to odtworzyć choćby w 0,000001%

ekonet
13-01-2013, 00:00
E tam, Grześ, znienawidzone ZOMO nie powinno uprzykrzać userom zlotów. ;)

Psychotrop
13-01-2013, 00:07
p.s.
pozdrowienia od gliska dla wszystkich :)
właśnie skończyliśmy gadać na tel :)

hesja
13-01-2013, 00:11
a jemu net za co odłączyli? :P

wpkx
13-01-2013, 00:16
O widzisz! Dzięki Sławek.
Mało osób z tej listy udziela się dziś na forum -- szkoda wielka, ale to chyba taka kolej rzeczy.

Apel poległych? ;)

swider
13-01-2013, 00:21
:mrgreen:

Teraz żyją w tym lepszym, realnym świecie. ;)

sea21
13-01-2013, 00:22
No jak nie: klik (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=46) ;)
Ale dawno nie zaglądał...
No właśnie :/
Z tego co pamiętam to poznaliśmy się u Garego i Tkacza.
Jaki ten świat mały :)

Psychotrop
13-01-2013, 13:05
a jemu net za co odłączyli? :P

:mrgreen:

odpowiedź Wojtka pasuje idealnie do podejścia gliska ;)

FHR
13-01-2013, 17:15

A to jest jakiś inny świat niż ten w komputerze? :shock:

;)

**luk**
13-01-2013, 17:18
Dzięki Piotrze i wszystkiego dobrego!

wpkx
13-01-2013, 17:27
A to jest jakiś inny świat niż ten w komputerze? :shock:

Owszem, jest.
W innym komputerze. :mrgreen:

robin102
14-01-2013, 14:16
A jednak Majowie mnie oszukali z tym odwoływaniem :(
;)
Zdrowia Piotrze, zdrowia.

mOSAd
15-01-2013, 14:19
Ja również dziękuję za stworzenie i utrzymanie miejsca przyjaznego zdrowemu rozsądkowi, spokojowi (tu bywało różnie, ale admini od jakiegoś dłuższego już czasu spisują się na medal) i swobodnej wymianie nawet najbardziej szalonych zdań, opinii i pomysłów. Mam nadzieję, że podczas zawirowań nie poznikają starsze wiadomości, gdyż wiele z nich jest i długo będzie aktualnych.
Wszelkie integracje z facebookiem i innymi portalami społecznościowymi uważam za zbędne i być może nawet niekorzystne z powodu potencjalnego napływu "oszołomów". A tym samym zwiększenia ilości roboty dla moderatorów lub spadku poziomu forum. Z drugiej strony wzrost popularności może się przyczynić do pojawienia się na forum grupy bardziej zaawansowanych oraz zdolnych fotografów. Ostatnie perturbacje ze zmianą szaty i silnika maxmodels pokazały, że być może połączenie z tego typu serwisem okazałoby się o wiele bardziej korzystne, gdyż jest on potrzebny fotografom, wizażystkom, a nawet agencjom.
Mam nadzieję, że forum pozostanie jednak bardziej "tekstowe" niż "banerowe". Jest wiele serwisów, na których można oglądać zdjęcia, ale niewiele takich, na których można się czegoś dowiedzieć, poczytać o sprzęcie i różnych niuansach szeroko pojętego świata fotografii. Migracja w stronę "słitaśnych komci, ocen, gwiazdek i popularności" na forum się już dawno temu nie sprawdziła i celowo od tego administracja odeszła o ile dobrze pamiętam.
Jest jeszcze pewne ognisko zapalne w postaci giełdy. Aktualny model również wypracowany przez lata różnych eksperymentów, zdaje się być najlepszy dla wszystkich stron i szkoda by było znów wkraczać na wojenną ścieżkę w tym obszarze.
Zmiany witam zatem z ostrożną rezerwą i zainteresowaniem. Oby udało się pogodzić świat komercji i świat coraz bardziej popularnego hobby.

Imago
11-04-2013, 23:40
Tak mnie sentymentalnie z okazji urodzin naszło i zajrzałam, a tu taka zmiana mnie ominęła!
Przyznam szczerze, że jestem w głębokim szoku, bo myślałam, że admin (Piotr) adminem do końca życia zostanie nawet choćby miał być tylko figurantem. Sprzedaży forum się nie spodziewałam, ale może ta zmiana przyniesie coś dobrego? Kto wie... Muszę się z tym oswoić.
I ja pamiętam "złote czasy" forum i czasem mi ich bardzo brak, bo potem się popsuło i długo nie mogłam się pozbierać psychicznie. Od tamtej pory już nie bywałam tu często i chętnie. Może za panowania nowego admina to się zmieni? Kto wie...
Na koniec stara śpiewka warta przypomnienia... ONI ZAWSZE WRACAJĄ! :mrgreen:
Lans Squad, PrzeKsiężyc, Keyser_Soze (banding w d200 i Loża Szyderców - pamięta ktoś? xD)... wynoszenie Sailora z kanapą za palenie cygar w siedzibie xD, nocne oglądanie horrorów... SIĘ DZIAŁO!
Matko jedyna - ja na tym zdjęciu nawet Sainta widzę - do dziś pamiętam gwałtowne wymiany zdań pomiędzy nim a Kaleidem typu "Lepsze Tworki od Majorki" (mój tekst nawiasem mówiąc8)). Kiedy to było... :D
Mimo wszystko dziękuję ci Piotrek za to, że poznałam tu trochę wartościowych osób i spędziłam parę miłych lat oraz byłam na kilku świetnych zlotach. Może kiedyś znowu pogadamy przy herbacie z cytryną...