obok
13-12-2012, 14:06
Witam, mam problem z mechanizmem lustra. aparat wyswietla error co kilka/ co drugie zdjęcie. zdjęłam obiektyw, uniesienie lustra działa normalnie, zrobiłam kilka zdjęć bez obiektywu - lustro co jakiś czas nie opada i wtedy pojawia się error. ponowne naciśnięcie spustu migawki pozwala na opuszczenie lustra i zrobienie zdjęcia. podczas zacięcia lustra migawka jest zamknięta więc wydaje mi się że problem dotyczy tylko mechanizmu lustra. aparat nie został uderzony, nie spadł, stał kilka dni w pokrowcu i kiedy go dziś wyjęłam miał errora - dlatego mam nadzieję, że to błąd systemu a nie sprzętu. resetowanie nie pomogło. zakładam że bez serwisu sie nie obejdzie ale ostatkiem nadziei postanowiłam spytać.
i pytanie: czy robienie zdjęć póki ma takie problemy może pogorszyć sprawe? mam kilka tematów do zrobienia i tak troszke zaczynam czuć nóż na gardle.
i pytanie: czy robienie zdjęć póki ma takie problemy może pogorszyć sprawe? mam kilka tematów do zrobienia i tak troszke zaczynam czuć nóż na gardle.