PDA

Zobacz pełną wersję : Hania

CathyNoo
12-12-2012, 23:07
Witam :)
Przedstawiam sześciodniową Hanię :)

1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img855.imageshack.us/img855/6606/17631994.jpg)

2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img812.imageshack.us/img812/8278/17548399.jpg)

aboutalithium
13-12-2012, 12:22
Swietne.

pgaik
13-12-2012, 12:40
Cudnie, tak delikatnie i pastelowo... brawo.
Pozdrawiam

Pienia
13-12-2012, 14:22
1-ka świetna...

bryk77
13-12-2012, 16:51
Kasiu, ktoś Ci kiedyś zarzucił, że Twoje prace nie są kreatywne (te same dobrze znane schematy). Oparłaś, że robisz to co się sprzedaje. W tej kwestii nic się nie zmieniło, ale zdjęcia nadal są rewelacyjne. ;) Dla mnie dwójka.

CathyNoo
13-12-2012, 18:45
Zastanawia mnie,dlaczego np.fotografom ślubnym nikt nie zarzuca,że są schematyczni i trzaskają kotlet dla pieniędzy.Tak samo w dziale portret.Mnóstwo tam typowo komercyjnych sesji mających niewiele wspólnego z polotem i artyzmem.Ja jestem fotografem drugiej kategorii,mało kreatywnym i fotografującym packshoty,bo wybrałam fotografię dziecięcą... Niestety nie mam bogatego męża ani ojca milionera,muszę jakoś zarabiać na życie i staram się wykonywać swoją pracę najlepiej jak potrafię.
Jakiś czas temu postanowiłam zrobić coś innego niż do tej pory,portrety starszej nieco dziewczynki w nostalgicznym klimacie.Też się nie podobało,bo za smutno,bo kolory nie takie...
Cóż,być może nie ma dla mnie miejsca na tym forum wśród tylu wybitnych i kreatywnych fotografów.
Dziękuję za wszystkie wizyty.Miło,że jednak komuś przypadły do gustu moje prace :)
Pozdrawiam!

aikidudi
13-12-2012, 22:19
e tam nie dołuj się.
Zdjęcia bardzo fajne, a 2 mnie powaliła. Jakim obiektywem strzelane?
Sam robię komerche bo trzeba dorabiać, ot takie życie.
Oceniam zdjęcia pod kątem czasem technicznym, ale generalnie pod kątem estetyki i subiektywnego odbioru.
Mnie się tam Twoje zdjęcia podobają i nie przejmuj się komentarzami jak powyżej. Działaj dalej i ciesz się kolejnymi sesjami.

BsK1
13-12-2012, 22:20
Fajne, fajne. podoba sie

mariuszmilkowski
13-12-2012, 22:26
no wez Kaśka przestań :)
fotki spoko, wolę 2kę pozdrawiam :)

koral
13-12-2012, 22:31
Ja z przyjemnością oglądam zawsze Twoje zdjęcia. Są po prostu bardzo dobre.
W tym zestawie ja wybieram 1 - lubię fioletowy :)

Pozdrawiam

mrcll
13-12-2012, 23:02
jedynka mistrzostwo, bardzo mi się podoba. dawno nie widziałem tak dobrej foty maluszka

Travis6Strong
14-12-2012, 00:03
Bardzo ładne fotki :)

bryk77
14-12-2012, 05:21
Zastanawia mnie,dlaczego np.fotografom ślubnym nikt nie zarzuca,że są schematyczni i trzaskają kotlet dla pieniędzy.Tak samo w dziale portret.Mnóstwo tam typowo komercyjnych sesji mających niewiele wspólnego z polotem i artyzmem.Ja jestem fotografem drugiej kategorii,mało kreatywnym i fotografującym packshoty,bo wybrałam fotografię dziecięcą... Niestety nie mam bogatego męża ani ojca milionera,muszę jakoś zarabiać na życie i staram się wykonywać swoją pracę najlepiej jak potrafię.
Jakiś czas temu postanowiłam zrobić coś innego niż do tej pory,portrety starszej nieco dziewczynki w nostalgicznym klimacie.Też się nie podobało,bo za smutno,bo kolory nie takie...
Cóż,być może nie ma dla mnie miejsca na tym forum wśród tylu wybitnych i kreatywnych fotografów.
Dziękuję za wszystkie wizyty.Miło,że jednak komuś przypadły do gustu moje prace :)
Pozdrawiam!

Nie zrozumieliśmy się. To nie miało źle zabrzmieć. Zaznaczyłem, że zdjęcia są rewelacyjne. Nie odwracaj się od forum, bo jesteś jedną z tych bardziej rozpoznawalnych osób, które zawsze trzymają poziom. ;)

Archibald
15-12-2012, 01:15
CathyNoo - czy naprawdę Twoje samopoczucie, czy dalej idąc - Twoja fotografia, są zależne od komentarzy na jakimś tam forum?.. No bez przesady...

Od jakiegoś czasu jest faktycznie zalew ofert foto, chyba w każdej tematyce. Ludziska pokupowały sobie sprzętu, w mojej okolicy znam osobiści kilku takich co to nie wiedzą co to jest przysłona, no ale o dotację nie było specjalnie trudno... Jeszcze inni po prostu po zakupie swojej pierwszej lustrzanki nagle stali się znawcami tematu... i teraz każdy jest wielkim artystą - fotografem, i to takim przez bardzo wielkie "F". I na tym forum też ich nie brakuje, dostęp do netu przecież spowszechniał... natomiast prawie nikt nie potrafi pokazać czegoś wartościowego. Nie jesteś kreatorem, nie wymyśliłaś niczego nowego w świecie foto?.. No i co z tego?.. Ja też nie, i jakoś nie przeszkadza mi to spać spokojnie ;) Podobnie jak Ty staram się wykonywać swoją pracę (czyli fotografię) najlepiej jak umiem, angażuję się w to i zależy mi na efekcie jak najlepszym - w miarę moich możliwości. I dlatego nigdy nie zabiorę się za powyższą formę fotografii dziecięcej / niemowlęcej - bo nie potrafię, bo nie czuję tego. A Ty wręcz przeciwnie. Na powyższym przykładzie można tylko potwierdzić, że idzie Ci to bardzo dobrze. Zdjęcia są dopracowane, zadbałaś o to i dałaś radę. I co z tego, że już widziano podobne?.. I tak mało kto potrafi je wykonać ze smakiem, ponieważ to bardzo trudne zadanie. Chociaż wydawałoby się proste - ot nałożymy dziecku czapkę i położymy je na kocu... ech... A Ci najbardziej krzyczący z reguły sami potrafią najmniej...

Nie przejmuj się, tyko rób swoje, nie przestawaj też się angażować - jest dobrze, i będzie jeszcze lepiej :) Tak trzymać :)

Pzdr.

Amadeusz
15-12-2012, 14:28
Zastanawia mnie...

Wszystkie schematy są nudne w każdej dziedzinie i oglądanie ich bez końca prowadzi do wymiotów (no chyba, że akt :P ). Szczególnie w fotografii ślubnej czy dziecięcej. Ileż razy można oglądać obrączkę na palcu? albo dziecko w czapeczce?
Jeśli chodzi akurat o Twoje zdjęcia to one są bardzo dobre i nie męczysz ludzi co kilka dni tym samym schematem. Dlatego też na Twoje zdjęcia miło jest spojrzeć bo masz umiar, wyczucie i umiejętności.

slivus
15-12-2012, 14:52
Ludziska pokupowały sobie sprzętu, w mojej okolicy znam osobiści kilku takich co to nie wiedzą co to jest przysłona, no ale o dotację nie było specjalnie trudno...
Poczułem się wywołany do tablicy. Czymkolwiek jest przysłona mam tylko nadzieję że nie krzywdzi to zwierzątek i małych dzieci.

Archibald
15-12-2012, 17:15
Poczułem się wywołany do tablicy. Czymkolwiek jest przysłona mam tylko nadzieję że nie krzywdzi to zwierzątek i małych dzieci.

:mrgreen:

No akurat Ciebie to na bank nie dotyczyło :-P :-)

mjr
17-12-2012, 22:40
Zdjęcia są cudownie słodkie i będą wspaniałymi pamiątką dla rodziców.

Ja bardzo żałuję, że nie umiałem (i nie wiem czy bym umiał) wykonać podobnych prac swoim dzieciom.
Wale zdjęcia z życia, ale te "kotlety rodzinne" nikogo tu nie zachwycą.

Kiedyś, też taiłem na kilku "najlepszych na świecie fotografów",którzy teraz mają swoje forum, którego nikt nie ogląda.

Po prostu rób swoje, bo jesteś w Tym REWELACYJNA !!
I mówi Ci to ojciec trójki dzieci!!

CathyNoo
18-12-2012, 12:35
Serdeczne dzięki wszystkim!
Nie zamierzam się zniechęcać i dalej będę fotografować maluszki z wielką przyjemnością,bo uwielbiam to robić!Praca z noworodkami daje mi zawsze wiele satysfakcji :)
mjr,Tobie szczególnie dziękuję za tak miłe słowa!Po przeczytaniu tego komentarza dziś już nic nie zdoła popsuć mi dnia ;)
Pozdrawiam ciepło i życzę wszystkim forumowiczom pięknych i rodzinnych Świąt!!

Mavcio
18-12-2012, 12:47
Jak dla mnie jedynka - chciałbym mieć takie oko do fotek...

A możesz się z nami troszkę podzielić jak świecone, jakie szkło ? Na forum chyba nie ma dla Ciebie bezpośredniej konkurencji a ja jako świeżaczek chętnie bym się dowiedział warsztatu lepszych od siebie :)

nathaniel
18-12-2012, 21:03
Bardzo dobre zdjęcia, dawno nie widziałem tak dobrych fotografii maluchów :)

mascar
21-12-2012, 12:10
Rewelacja! 1 przepiękna.

sea21
22-12-2012, 00:44
1 świetna!
Mam pytanko od strony technicznej. Czy zdjęcia są doświetlane czy 100% zastanego światła?

marcogk
22-12-2012, 01:26
Jak zwykle rewelacja :)

CathyNoo
22-12-2012, 12:33
Jeszcze raz bardzo dziękuję! :)
Od strony technicznej: obiektyw Nikkor 50 1.4 ,światełko 100% zastane

Marek
22-12-2012, 12:58
Jak dla mnie jedynka bardzo ok, ale nie mój klimat (kolor i przepaska), natomiast dwójka super. Światło, mina dziecka, śliczne kolory i czerwona czapa. No jak tak mają wyglądać schematy to Ty się ich trzymaj ;)

morszula
23-12-2012, 22:13
Super!

Strus
26-12-2012, 19:42
Dla mnie bomba. Od razu sobie zapisałem Twoją stronkę i będę uważnie przeglądał bo w marcu rodzi sie nasza córeczka więc tatuś musi podpatrywac tych doswiadczonych w kwestii fotografowania dzieciaczków.

marcogk
01-06-2013, 11:59
Jeszcze raz bardzo dziękuję! :)
Od strony technicznej: obiektyw Nikkor 50 1.4 ,światełko 100% zastane

Bardzo dobry zestaw ;)

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2