Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PIXEL ROOK - nie działa TTL

xaw79
08-12-2012, 20:45
Dzień dobry wieczór nowy początkujący :)

Szanowni koleżeństwo kupiłem wyzwalacze PIXEL ROOK ( odbiornik i nadajnik) i nie wiem czy już całkiem zgłupiałem czy coś źle robię. Mianowicie po podłączeniu nadajnika i odbiornika lampa NIE błyska tylko w trybie TTL ( lampa SB-910) tylko jedynie co się dzieje to gaśnie podświetlanie wyświetlacza lampy i miga dioda gotowości lampy do "strzału" tak jakby błysk nastąpił a wcale tak nie jest.
Może ktoś wie co ja źle robię bo wyzwalacze które kupiłem przesyłają TTL(http://www.optyczne.pl/4172-nowo%C5%9B%C4%87-Wyzwalacz_radiowy_lamp_b%C5%82yskowych_Pixel_Rook_ 5w1_.html )

PS: a może nadajnik TTL przesyła tylko na saneczki i do zamontowanej lampy na aparacie a nie do zdalnej lampy z odbiornikiem ?

Jak by ktoś był tak uprzejmy i mi odpowiedział bo przegrzebałem forum i oczywiście znalazłem opisy bardzo ciekawe ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie

Norbs
08-12-2012, 20:57
"Nadajniki wyposażone w innowacyjną gorącą stopkę TTL umożliwiają przesył ustawień TTL do lampy zamontowanej bezpośrednio na nadajniku." Cytat z linku który padałeś.

Murphy
08-12-2012, 21:01
Nawet w zamieszczonym przez Ciebie linku jest napisane: "Nadajniki wyposażone w innowacyjną gorącą stopkę TTL umożliwiają przesył ustawień TTL do lampy zamontowanej bezpośrednio na nadajniku."
To jak mają działać w TTL radiowo?

Ooo, Norbs był szybszy :)

xaw79
08-12-2012, 21:04
OK już chyba kumam. TTL przekazywany jest tylko na lampę umieszczoną na nadajniku, czyli aby TTL był przekazywany na inne lampy trzeba inny zestaw- już wszystko wiem proszę nie zawracać sobie już głowy moją błahostką.