Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie PIXEL ROOK - nie działa TTL

Dzień dobry wieczór nowy początkujący

Szanowni koleżeństwo kupiłem wyzwalacze PIXEL ROOK ( odbiornik i nadajnik) i nie wiem czy już całkiem zgłupiałem czy coś źle robię. Mianowicie po podłączeniu nadajnika i odbiornika lampa NIE błyska tylko w trybie TTL ( lampa SB-910) tylko jedynie co się dzieje to gaśnie podświetlanie wyświetlacza lampy i miga dioda gotowości lampy do "strzału" tak jakby błysk nastąpił a wcale tak nie jest.
    Może ktoś wie co ja źle robię bo wyzwalacze które kupiłem przesyłają TTL(http://www.optyczne.pl/4172-nowo%C5%...Rook_5w1_.html )

PS: a może nadajnik TTL przesyła tylko na saneczki i do zamontowanej lampy na aparacie a nie do zdalnej lampy z odbiornikiem ?

Jak by ktoś był tak uprzejmy i mi odpowiedział bo przegrzebałem forum i oczywiście znalazłem opisy bardzo ciekawe ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie

Domyślnie

"Nadajniki wyposażone w innowacyjną gorącą stopkę TTL umożliwiają przesył ustawień TTL do lampy zamontowanej bezpośrednio na nadajniku." Cytat z linku który padałeś.

Domyślnie

Nawet w zamieszczonym przez Ciebie linku jest napisane: "Nadajniki wyposażone w innowacyjną gorącą stopkę TTL umożliwiają przesył ustawień TTL do lampy zamontowanej bezpośrednio na nadajniku."
    To jak mają działać w TTL radiowo?

Ooo, Norbs był szybszy
    Ostatnio edytowane przez Murphy ; 08-12-2012 o 21:02 Powód: dopisek
    Na świecie ludzi coraz więcej, a człowieka coraz mniej.

http://marchewkowakuchnia.wordpress.com/

Domyślnie

OK już chyba kumam. TTL przekazywany jest tylko na lampę umieszczoną na nadajniku, czyli aby TTL był przekazywany na inne lampy trzeba inny zestaw- już wszystko wiem proszę nie zawracać sobie już głowy moją błahostką.

Uprawnienia umieszczania postów