PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Grand Canyon

wizja
21-03-2007, 17:53
Witam, i co myślicie? Dzięki za komentarze :-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.strzelecki.org/tmp/nikon/grandcanyon.jpg)

AMI
21-03-2007, 18:12
Ehh ale kolorki ehhh ;)

Witam,

Wiec dal bym wiecej nieba, bardziej na prawo ( objac cien ) i ciutke zmienił perspectywe.

A tak to codowne miejscie i codowne kolory ech ;). Fajne :)

Pozdrawiam:
AMI

Sebastiann
21-03-2007, 23:24
szarówa w szczecinie i jak sie widzi takie kolorki to nic tylko sie zdolowac:/

swiatlo
21-03-2007, 23:58
Coś jest nie tak w tym zdjęciu. To znaczy świetne zdjęcie do albumu i aby pokazywać rodzinie i znajomym "zobacz, byliśmy nad Kanionem!". Jednak technicznie jakoś nie leży. Rozumiem że GO musi być na nieskończoność bo przecież musi być widać że to Grand Canyon a nie Zakłady Tekstylne w Skierniewicach, ale zdjęcie nie ma trójwymiarowej perspektywy. Odnoszę wrażenie że ten kanion jest na wyciągnięcie ręki od tej dziewczyny. Tak jakby on był namalowany, albo był jakąś atrapą, a ona może w każdej chwili się podeprzeć ręką o przeciwległą stronę, albo postawić tam szklankę z herbatą.
A może to o czym pisałem to zaleta, bo ten kanion to taki niesamowity że nawet nie ma wrażenia wielkości.
Ale tak mi się wydaje że lepsze ujęcie byłoby jakby fotograf przykucnął albo zrobił zdjęcie z niższej perspektywy.
A może tylko się czepiam bo mi się nudzi.... :)

ArtX
22-03-2007, 00:16
a mi sie wlasnie podoba to, ze kanion wyglada jak namalowany, na wyciagniecie reki i mysle, ze dokladnie o to chodzilo : ) super fotka!

temporalis
22-03-2007, 00:38
Dziewczyna piękna ale ... zasłania kanion ;)

ekonet
22-03-2007, 00:56
Fototapeta. Ale ładniejsza od ludzi trzaśniętych lampą na tle zachodu słońca nad morzem.

Dyziek
22-03-2007, 01:57
Super zdjęcie.

Megazordon
22-03-2007, 02:14
Zgadzam się ze swiatlem. Pierwsze moje wrażenie było takie, że Pani jest wklejona na tło Wielkiego Kanionu a odczucie spotęgowały jeszcze cienie w kanionie, bo pomyślałem że jeden z nich należy do Pani. Też dałbym więcej góry.

wizja
22-03-2007, 08:15
Dzięki za uwagi. Faktycznie trochę jak wklejone jak tak się przypatrzę. Ale to chyba dlatego, że - wstyd się przyznać - kanion wyszedł mi nieostry (za mała głębia jednak). Próbowałem to lekko uratować ostrzeniem, ale chyba faktycznie nie do końca wyszło. Więcej góry? A ja chciałem to niebo w ogóle wywalić :-)

Dzięki i pozdrawiam

jakubs
22-03-2007, 09:05
jak dałbyś więcej góry, kiedy dziewczyna patrzy w dół...

dziewczyna jest za mała w skali zdjęcia... albo za duża...
ja odciąłem prawą stronę włącznie z plecakiem i górę, aż do czerwonych warstw... wg mnie fajniej

dziewczyny przybyło i plan się oczyścił :)

AMI
22-03-2007, 10:16
....Odnoszę wrażenie że ten kanion jest na wyciągnięcie ręki od tej dziewczyny. Tak jakby on był namalowany, albo był jakąś atrapą, a ona może w każdej chwili się podeprzeć ręką o przeciwległą stronę, albo postawić tam szklankę z herbatą...

Dokładnie, zgadzam sie z przedmowcami .. jak by przyklejona ...czy może szanowny kolega nie robil to jednak jakims tele ? Albo conajmiej 50 mm lub > ??:) wtedy wiadomo skad te splaszczenie no i ze brak czasow bylo to i przeslona poszla moze w dol ;)?

witwdo
22-03-2007, 10:40
Super kolory, aż się nie chce patrzeć za okno....
i do albumu jak znalazł.

nin
22-03-2007, 11:27
hej

nie wiem co Ci tam inni pisali ale mogles zrobic zdjecie zpozycji kostek twoich : )
z lekka go i byla by naprawde swietna fota
mam nadzieje ze to powtorzysz :D
no i zazdroszcze takich wypadow : )

pozdrawiam

Kacper_84
22-03-2007, 11:54
dziewczyna jest za mała w skali zdjęcia... albo za duża...

jak dla mnie za duża.. i może ekran mam zle ustawiony ale przy tych kontrastach widze twarz, dlonie, łydki i plecak a reszta wtopiona w tło..
Wy proponujecie wiecej nieba a ja wycialem je calkiem i mi sie bardziej bez nieba podoba. i rozjasnil bym ciutke..

a tak ogolnie zdjecie przyjemne kolorystycznie ale nie czuje w nim wielkosci kanionu kompletnie. wyglada jak o poranku albo wieczorem choc cienie na to nie wskazuja...

janeek
22-03-2007, 22:17
Na Pewno Wspaniałe Miejsce

wizja
24-03-2007, 16:55
bardzo dziękuję za Wasze zdanie :-)

jchyra
31-03-2007, 23:00
jak na Indianinkę to bardzo nowocześnie ubrana ;-)