Zobacz pełną wersję : Muzycy-Fotograficy
Travis6Strong
20-11-2012, 21:59
Czy są tu jacyś wirtuozi "fotomuzyki"?? tzn 2in1 jak w temacie.
Jeśli tak to na czym gracie?(granie na nerwach też się wlicza - bo też to robie)
Zaczne od siebie..
Wiosła:
-Epiphone(elektryczna)
-Ibanez(akustyk)
-Yamaha 4 strunówka (basia) - niestety już nie długo oddaje w inne ręce :(
Organy (zwłaszcza kościelne :))
militarius
20-11-2012, 22:23
perkusja ;)
Travis6Strong
20-11-2012, 22:27
Czyli jednak są ;D.. a może troche rozpisać wypowiedź ,jaki sprzęcior itp :)?
militarius
20-11-2012, 22:36
no więc, skromnie:
-bębny premier olympic standard
-werbel mapex black panther 13x6
-blaszki - turkish moderate 16" 18" 20", amedia VRS 8" 10", anatolian diamond trinity hh 13", istanbul samatya hh 14", stagg dh china 17"
-stopka podwójna yamaha jakaś stara
do tego majk shure beta 52 na stopkę ;)
Travis6Strong
20-11-2012, 22:40
militarius rozumiem, że masz to w jakiejś kanciapie? bo jak miałem kiedyś perke to na zime do hacjendy znosiłem bo kanciapa bez ogrzewania... perka dawała rade ale sąsiedzi przeciwnie..;D
chyba był już taki temat :)
są są
Gitara Klasyczna :D
militarius
20-11-2012, 22:46
militarius rozumiem, że masz to w jakiejś kanciapie?
w salce w miejscowym pałacu kultury ;) na szczęście nie ma żadnych problemów z ogrzewaniem itp., w dodatku nie płacimy nic :)
pozwolę sobie wstawić i się pochwalić klipem, który nam kiedyś zrobiono :D
4Qu-wKnbvM0
Travis6Strong
20-11-2012, 22:47
Jeżeli był taki temat to sorry.. jakoś nie mogłem znaleźć ;/
militarius patrząc na klip nie przypomina to przygotowań do barbórki ..... a od siebie dodam że ładnie hałasujecie !
To ja od siebie...
Elektryczny Squier Stratocaster :-)
Akustyczny Epiphone
Pozdrawiam
Napiszę i ja :)
Aktualnie cort m520 + line 6 pod xt + crate gt15r
hackermuz
21-11-2012, 00:16
to i ja się dorzucę
elektroakustyk yamahy APX500 i piano p70 firmy tej samej. Kiedyś Mayones Setius GTM6 ehh to było wiosło :)
Sendilkelm
21-11-2012, 00:29
Klarnet
Fortepian
... ale ostatnio to już rzaaadko i tylko dla siebie.
Kiedyś gitara (elektryczna i akustyczna, teraz został już sam akustyk), obecnie bas. No i cały czas jakoś tak sympatyzuję z garami. :) Swoich nie mam, ale przy każdej nadarzającej się okazji gram.
Teraz nie ma tyle czasu na grę, niemniej jednak co jakiś czas schodzimy się ze znajomymi żeby trochę pojamować. Tak się składa, że mam w swoim gronie sporo gitarzystów i garowych, jest nawet jeden saksofonista jazzowy, więc jak tylko jest okazja to coś tam kombinujemy. :)
Coraz mniej czasu, ale ją lubię. Epiphone Goth Les Paul.
MusicMan StingRay4. Kultowe wiosło - pierwszym właścicielem był Leszek Biolik z Republiki, drugim Kielich z LP, ja trzeci. ;)
A poszliby reszta w ślady kolegi militarius i wrzucali linki do swoich filmików (nawet tych amatorskich) :)
militarius - wow!
Robert_P
21-11-2012, 10:22
Ja skromnie pobrzękuję na elektroakustyku Fenderku, który też czasami pojawia się na plenerowych spotkaniach :)
Bieszczady 2011
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/600/aczhzmidnkdgio146x.jpg/)
ps.
Militarius fajna muza, taką lubię , choć teledysk taki sobie :)
Ja skromnie pobrzękuję na elektroakustyku Fenderku, który też czasami pojawia się na plenerowych spotkaniach :) ...
Co do fenderów akustycznych. Miałem kiedyś fendera dg22s i do tej pory żałuję, że sprzedałem.
może zróbmy coś takiego jak Cezik, każdy zgara po kawałku utworu,nagra się i sklei się w całość :D?
militarius
21-11-2012, 13:19
jestem za :)
teraz Pearl zorganizował taką akcję, że każdy bębniarz nagrywa 4 takty w tempie 108 i potem będą to łączyć :D
kwestia teraz dobrania utworu :)
Bez fajerwerków, ale gada to u mnie całkiem calkiem:
Epiphone Flying V '67 z SD SH-13 Dimebucker'em na pokładzie, do tego kwaka Morley Bad Horsie, chorus i Tube Screamer i na końcu stoi lampowy Kisel Fifty z paka 4x12. No i tyle. A filmik z koncertu wrzuce innym razem :]
KaleidoStar
22-11-2012, 20:51
Ja sobie właśnie katuje palce na akustycznym Fenderze i Epiphone, jak już trochę bardziej go opanuje, to czeka Stratocaster..ale to jeszcze sporo ćwiczenia przede mną.. ;)
Travis6Strong
22-11-2012, 22:32
A śmigał ktoś na Ukulele lub Banjo ? to jest dopiero hard core :D
maniak666
22-11-2012, 23:53
No to jak już skompletujecie załogę;) i pierwsze próby się odbędą, a potem trasa to mogę za heblami posiedziec i ponagłaśniać te koncerty:lol: Choć przypuszczam ( a może się mylę?) że Ekonet też by się mógł w tej materii poudzielać.;)
Ibanez RGA 42 TFMZ ze zmienionymi pick-upami (DiMarzio LiquiFire + CrunchLab) podpięty pod Rolanda Cube 20 XL
akustyk Washburn
MusicMan StingRay4. Kultowe wiosło - pierwszym właścicielem był Leszek Biolik z Republiki, drugim Kielich z LP, ja trzeci. ;)
Podobnie, tylko z jedną struną więcej i bez takiej historii :)
militarius
23-11-2012, 12:59
to może jakiś Zlot Muzyków Forum Nikoniarzy? :D
A śmigał ktoś na Ukulele lub Banjo ? to jest dopiero hard core :D
ja mam Ukulele, ale potrafię zagrać tylko kilka podstawowych akordów ( do dobrej zabawy wystarcza :)
http://www.flickr.com/photos/kubasikorski/6674676051/in/photostream/lightbox/
Akustycznie: Framus, Takamine i Hohner (klasyczny), elektryczne: Epi LesPaul Standard '97 (Korea) i Taglewood Stratocaster '93 (GB). Elektryki nieco przerobione, Tangle nawet bardzo.
Hobbystycznie zajmuję się lutnictwem, głównie naprawa i przeróbki gitar i ogólnie lubię instrumenty. W domu są też: pianino Roland, koncertina Hohner, skrzypce lutnicze, dwie trąbki, flażolety i kot (ten ostatni sam dla siebie jest instrumentem :) ).
Travis6Strong
23-11-2012, 23:03
to może jakiś Zlot Muzyków Forum Nikoniarzy? :D
Już widze jak każdy bierze sprzęt fotograficzny i muzyczny jednocześnie,[wiosła ok, a bębniarze wezmą bongosy albo po werblu ;)] :D choć pomysł dobry i byłby niezły "FUN"
ja mam Ukulele, ale potrafię zagrać tylko kilka podstawowych akordów ( do dobrej zabawy wystarcza :)
http://www.flickr.com/photos/kubasikorski/6674676051/in/photostream/lightbox/
No i gitara :D , poza tym większość znanych piosenek..tzn ogólnie sporo piosenek składa się tylko z kilku akordów ;)
znając 4 akordy możesz zagrać kilkanaście różnych piosenek ;) .. jak nie kilkadziesiąt
grzegorzant
26-11-2012, 14:56
U mnie Strat od lat :)
od niedawna Gibson LP
do tego Johnsom Millenim 150 lampa
a teraz pytanie : czy ktoś z Was ma w eakustyka słowackiej marki Dowina ?
Dużo się nasłuchałem, że w stosunku do ceny daje kopa.
U mnie leży i się "kurzy" elektryczny Washburn WI15 + Peavey Blazer 158
Pozostałość po marzeniach by nauczyć grać ale na razie brak czasu i samozaparcia...
Może kiedyś :)
militarius
26-11-2012, 16:13
sami gitarzyści... :D a nie ma żadnych wokalistów albo perkusistów? :)
sami gitarzyści... :D a nie ma żadnych wokalistów albo perkusistów? :)
No toć:
cały czas jakoś tak sympatyzuję z garami. :) Swoich nie mam, ale przy każdej nadarzającej się okazji gram.
Ja też się tłukę, regularnie, w kapeli jakiejś piwnicznej. Mam czarną perkusję i tyle o niej wiem. Ma większe i mniejsze bębny i talerze też ma. Nie znam się na tym i wymieniam tylko sprężynę w tym od tego stojącego bębna. Mam cały karton sprężyn, bo mam manię wymieniania, ciągle mi się zdaje, że już nie działa tak szybko. Może ktoś grający mi powie, ile taka sprężyna wytrzymuje? Tak orientacyjnie.
To ja dorzucę swoje trzy ziarenka...
- Spector Legend Custom 4 Bubinga
- Hartke HA4000 - już nie montowane, bardzo przyzwoicie gadające tranzystorowe diabelstwo, po liftingu u elektronika
- paka Warwicka 4x10"
- klasyk do pobrzdękania przy ognisku
- odnowiony bas Defila Orlik - trochę oldschoolu musi być :)
czasu bardzo mało na granie ostatnimi czasy i może być czasem, że część z tych gratów będę sprzedawał. Szkoda bo trochę, ale co zrobić. Lepiej, żeby kto inny mógł częściej wykorzystywać sprzęt niż ja. No chyba, że coś nagle się ruszy z czasem wolnym :)
Sebastianito
26-11-2012, 21:56
Chip Philips - klarnecista :)
No to ja dołączam również do gitarzystów: Ibanez RG 2228 (ośmiodrut).
flat.eric
27-11-2012, 17:51
Fender Stratocaster '92 Plus made in USA
Tracer kopia LP
Akustyk Fender DG
Defil Rumba czy Samba ;-P
do tego Marshall Valvestate VS100
No to ja dołączam również do gitarzystów: Ibanez RG 2228 (ośmiodrut).
Zacne wiosło!!! Customowany jakoś? Zmieniałeś pickupy? Te 808, które tam są nie zawsze pasują wystkim ;]
Można powiedzieć, że Misha z Periphery to Twój bliski kolega. Mishka ma kilka polskich produkcji Mayonesa, bo chłopaki z Gdańska lubią robić takie ciekawe "wynalazki" :)
Periphery na wieczór.
ilBOMbvICuc
militarius
06-12-2012, 22:13
z cyklu "chwalę się" :D
tutaj trailer, a za niedługo na pewno podrzucę całą płytę jak wyjdzie na światło dzienne ;)
cięższe klimaty, ale też trochę progresywne (:
oKpLZCcqtAE
z cyklu "chwalę się" :D
tutaj trailer, a za niedługo na pewno podrzucę całą płytę jak wyjdzie na światło dzienne ;)
cięższe klimaty, ale też trochę progresywne (:
oKpLZCcqtAE
Gites...dobre zgranie!
Zacne wiosło!!! Customowany jakoś? Zmieniałeś pickupy? Te 808, które tam są nie zawsze pasują wystkim ;]
Można powiedzieć, że Misha z Periphery to Twój bliski kolega. Mishka ma kilka polskich produkcji Mayonesa, bo chłopaki z Gdańska lubią robić takie ciekawe "wynalazki" :)
A periphery znam i ogólnie tego typu klimaty ;-) A gitara nic nie modyfikowana, do 808 się przywyczaiłem i udało mi się ukręcić zadowalające brzmienie. A jak brzmi można posłuchać na moim albumie:
http://deely.bandcamp.com/album/unframed
:)
zielonek430
06-12-2012, 23:50
A ja łamię stereotypy na akordeonie :) Mam guzikowy Pigini Chamber.
grzegorzant
10-12-2012, 16:54
Jeszcze ja cz ktoś z Was używa do gry Guitar Rig'a firmy Native Instrument ?
grzegorzant
10-12-2012, 17:02
Jeszcze jedno czy macie może na pokładzie kartę muz. E-mu 1212 ? Chodzi o sterowniki asio i problem z nimi. Może ktoś pomoże ? :)