PDA

Zobacz pełną wersję : Ie 9

Robert_P
17-11-2012, 17:20
Witam,
I o co chodzi... powy|szy tekst mówi wszystko, nie mog poprawnie nic napisa , polskie trzcionki znikBy :
(cholera mnie ju| bierze, kombinowaBem na ró|ne sposoby i nic.
Wklei mog ale pisa ju| nie , Koledzy pomó|cie, plis !!!

I o co chodzi ,,, powyższy tekst mówi wszystko, nie mogę poprawnie nic napisać, polskie trzcionki znikły :( cholera mnie już bierze , kombinowałem na różne sposoby i nic .
Wkleić mogę ale pisac już nie , Koledzy pomóżcie, plis!!!

Proszę nie pisać zmień przeglądarkę , temat dotyczy tylko IE9

shaolin
17-11-2012, 17:54
Masz zainstalowane dodatkowe jezyki (uklady klawiatur) w Windowsie? Sprawdz czy Ci IE nie zmienia z automatu na cos co nie jest polska klawiatura.

I czcionki, a nie trzcionki ;)

GonzoG
17-11-2012, 18:07
SprawdĽ w ustawieniach przegl±darki jakie jest domy¶lne kodowanie znaków - powinno być Windows-1250 lub UTF-8

Edit:
no właśnie sam na zmieniałem i taki efekt...

Miało być:
Sprawdź w ustawieniach przeglądarki jakie jest ustawione kodowanie znaków - powinno być Windows-1250 lub UTF-8

Robert_P
17-11-2012, 18:13
Nie mam innych jezykow jest tylko polski, nie mam Windows-1250 a na UTF-8 jest jeszcze wiekszy kibel :(

ps. sorki za orta :(

Robert_P
17-11-2012, 18:18
Tutaj mial koles podobny problem http://forum.gazeta.pl/forum/w,34,27928946,,B_zamiast_l_zamiast_s_co_mam_zmieni c_.html?v=2
tylko ja nie mam Google Toolabr :(

Robert_P
17-11-2012, 18:22
łłłłłżżżśśććććęęęę

Panowie dzięki za chęć pomocy , ale już rozwiązałem problem :)
Problem był w dodatku , jeszcze nie wiem jakim bo wyłączyłem trzy :)

Robert_P
17-11-2012, 18:24
Już wiem !
Dodatek "Logitech Flow Scroll" to ścierwo bruździło w IE9

Jeszcze raz dzięki :)

GonzoG
17-11-2012, 18:24
Nie mam innych jezykow jest tylko polski (...)
Klawiatura nie ma znaczenia... tylko ustawienia przeglądarki

nie mam Windows-1250 a na UTF-8 jest jeszcze wiekszy kibel :(

... jak zwykle MS musiał sobie inaczej ponazywać... Kodowanie: Środkowoeuropejski (Windows), choć najlepiej mieć ustawione na automat.
Jeśli zmiana kodowania nie pomoże, to znam świetne rozwiązanie - w IE 9 u góry po prawej jest taka ikonka z "x" - chyba jedyna, która działa (choć pamiętam, że i z tym miałem kiedyś problemy)...