Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Meandry
maniak666
15-11-2012, 23:47
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam
ostrytux
15-11-2012, 23:54
Nie znam terenu ale napisze co bym proponował ;)
Krok w lewo, delikatne prze-kadrowanie w prawo by pozbyć się tej kępki trawy w PD, jednocześnie ten zabieg sprawiłby że dopływ z prawej wchodziłby z rogu kadru. U ciachałbym trochę lewej/prawej i góry zwiększając bardzo delikatnie ogniskową :)
Reszta dla mnie gitara :)
Bartekkw
16-11-2012, 00:20
Super miejscówka. Fot dla mnie OK, ale tam tkwi jeszcze potencjał ;)
Wydaje mi się, że Michał dobrze prawi :-) miejscówka świetna :-)
krokus66
16-11-2012, 11:24
Świetnie zrobiłeś. Temat, śliczne światełko i chmury łącznie z niebem.
Jeśli mnie już coś odrobinkę przeszkadza, to w PD jasna plama nad kępką trawy. Trawa jest ciemna i mi nie przeszkadza. Zdjęcie cacy, ale po uwzględnieniu sugestii Michała byłoby chyba mocniejsze.
Kruca bomba :evil::evil::evil:!!!
I jak tu prosto do domu wrócić :shock:;).
Fajny temat, fajnie pokazany.
Kolorki i klimacik bijący z tego "zawiniętego" kadru powodują, że bardzo sympatycznie spoziera się na ten obrazek :).
Świetne, czy to gdzieś w Polsce?
krokus66
16-11-2012, 18:24
Świetne, czy to gdzieś w Polsce?
Jest tam tak wielu naszych rodaków, iż pewnie niedługo założą Republikę Polską.
Nikonozaur
16-11-2012, 19:18
Niebo masz miodzik, a dół taki trochę przygaszony. Może i można by pokombinować coś z kadrem, jednak tak podany zawijas też do mnie trafia.
maniak666
16-11-2012, 21:28
Nie znam terenu ale napisze co bym proponował ;)
Krok w lewo, delikatne prze-kadrowanie w prawo by pozbyć się tej kępki trawy w PD, jednocześnie ten zabieg sprawiłby że dopływ z prawej wchodziłby z rogu kadru. U ciachałbym trochę lewej/prawej i góry zwiększając bardzo delikatnie ogniskową :)
Reszta dla mnie gitara :)
To staroć jest, i nie pamiętam zbyt dobrze,ale zabieg o którym wspominasz spowodowałby załapanie się w kadr wielu przeszkadzajek. Tam są chyba jakieś zabudowania raczej niemieszczące się w kategorii dobrze pojętej architektury:smile:
Możemy tylko Mirkavampirka, bądż innych forumowiczów londyńczyków poprosić o tę wersję. Jak wspomniałem pamięć ma ulotna więc mogę się mylic.
Super miejscówka. Fot dla mnie OK, ale tam tkwi jeszcze potencjał ;)
Jak w każdej chyba focie. No ale przecież nie chodzi o to by złapać króliczka, tylko gonić go;-)
Jeśli mnie już coś odrobinkę przeszkadza, to w PD jasna plama nad kępką trawy. Trawa jest ciemna i mi nie przeszkadza.
Ta plama to woda z jakiegoś dopływu-kanału.
Niebo masz miodzik, a dół taki trochę przygaszony. Może i można by pokombinować coś z kadrem, jednak tak podany zawijas też do mnie trafia.
Dół i tak już ciągnięty dość mocno. Może przedobrzyłem???
Dzięki za poświęcony czas.
Adam Majchrzak
16-11-2012, 22:04
Jeśli dobrze pamiętam to przy Seven Sisters jest, prawda? Jednym z większych mankamentów tego miejsca jest brak w okolicy konkretnego wzgórza, aż dziw, że tubylcy czegoś takiego jeszcze nie usypali :mrgreen:
Pozdrawiam! =]
świetnie świeci ta rzeka. Bardzo dobre foto
piotrm100
17-11-2012, 22:39
Znowu myslalem ze cos nowego, a tu znowu szuflandia..... Chociaz musze powiedziec, ze szuflade to masz gleboka i baaaardzo bogata :) Na ile latek Ci jeszcze wystarczy?
Świetnie, jest przestrzeń.Pozdrawiam
jacekz40
19-11-2012, 11:29
Na mnie robi bardzo pozytywne wrażenie, jest coś w tym zdjęciu co zatrzymuje :)