Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Meandry

maniak666
    Gość

Domyślnie Meandry

Zapraszam

Domyślnie

Nie znam terenu ale napisze co bym proponował
    Krok w lewo, delikatne prze-kadrowanie w prawo by pozbyć się tej kępki trawy w PD, jednocześnie ten zabieg sprawiłby że dopływ z prawej wchodziłby z rogu kadru. U ciachałbym trochę lewej/prawej i góry zwiększając bardzo delikatnie ogniskową
    Reszta dla mnie gitara
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Super miejscówka. Fot dla mnie OK, ale tam tkwi jeszcze potencjał
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Wydaje mi się, że Michał dobrze prawi miejscówka świetna
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Świetnie zrobiłeś. Temat, śliczne światełko i chmury łącznie z niebem.
    Jeśli mnie już coś odrobinkę przeszkadza, to w PD jasna plama nad kępką trawy. Trawa jest ciemna i mi nie przeszkadza. Zdjęcie cacy, ale po uwzględnieniu sugestii Michała byłoby chyba mocniejsze.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Kruca bomba !!!
    I jak tu prosto do domu wrócić .
    Fajny temat, fajnie pokazany.
    Kolorki i klimacik bijący z tego "zawiniętego" kadru powodują, że bardzo sympatycznie spoziera się na ten obrazek .

Domyślnie

Świetne, czy to gdzieś w Polsce?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pabloo Zobacz posta
    Świetne, czy to gdzieś w Polsce?
    Jest tam tak wielu naszych rodaków, iż pewnie niedługo założą Republikę Polską.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Niebo masz miodzik, a dół taki trochę przygaszony. Może i można by pokombinować coś z kadrem, jednak tak podany zawijas też do mnie trafia.
    LED ZEPPELIN

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Nie znam terenu ale napisze co bym proponował
    Krok w lewo, delikatne prze-kadrowanie w prawo by pozbyć się tej kępki trawy w PD, jednocześnie ten zabieg sprawiłby że dopływ z prawej wchodziłby z rogu kadru. U ciachałbym trochę lewej/prawej i góry zwiększając bardzo delikatnie ogniskową
    Reszta dla mnie gitara
    To staroć jest, i nie pamiętam zbyt dobrze,ale zabieg o którym wspominasz spowodowałby załapanie się w kadr wielu przeszkadzajek. Tam są chyba jakieś zabudowania raczej niemieszczące się w kategorii dobrze pojętej architektury
    Możemy tylko Mirkavampirka, bądż innych forumowiczów londyńczyków poprosić o tę wersję. Jak wspomniałem pamięć ma ulotna więc mogę się mylic.

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Super miejscówka. Fot dla mnie OK, ale tam tkwi jeszcze potencjał
    Jak w każdej chyba focie. No ale przecież nie chodzi o to by złapać króliczka, tylko gonić go

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Jeśli mnie już coś odrobinkę przeszkadza, to w PD jasna plama nad kępką trawy. Trawa jest ciemna i mi nie przeszkadza.
    Ta plama to woda z jakiegoś dopływu-kanału.

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Niebo masz miodzik, a dół taki trochę przygaszony. Może i można by pokombinować coś z kadrem, jednak tak podany zawijas też do mnie trafia.
    Dół i tak już ciągnięty dość mocno. Może przedobrzyłem???

Dzięki za poświęcony czas.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów