PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Alpejski kwadrat

krunz
15-11-2012, 19:55
Zapraszam na alpejski kwadrat :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img696.imageshack.us/img696/4140/dsc5662kwadrat1.jpg)

Adam Majchrzak
15-11-2012, 21:47
Pierwszy plan troszkę bym widział w większym kontraście, poza tym jest świetnie! :wink:
Pozdrawiam! =]

ostrytux
15-11-2012, 23:43
Interesujące :) również skłaniałbym się do większego kontrastu w dolnej części kadru, natomiast niebo troszkę mniej dramatycznie bym widział :)

Bartekkw
16-11-2012, 00:22
Jak dla mnie kwadrat niezasadny - zdecydowanie bardziej bym wolał w formacie 3:2 z przewagą dołu i gór

sprychu
16-11-2012, 01:08
Bardzo fajna fotografia, taka klasyczna i dziewięciostrefowa chciałoby się powiedzieć ;)
Dla mnie z kontrastem na dole wszystko ok, kwadrat też mi absolutnie nie przeszkadza.
I jak to fajnie w końcu zobaczyć w "Krajobrazie" coś nie landrynkowatego.

Pozdrawiam

Nemeth
16-11-2012, 11:36
(...) bym widział w większym kontraście(...)

(...)niebo troszkę mniej dramatycznie bym widział :)

(...) zdecydowanie bardziej bym wolał w formacie 3:2 z przewagą dołu i gór

:D A w kolorze nie masz? :D

Super zdjęcie.

Tommy
16-11-2012, 11:41
według mnie też kwadrat bezsensu - spłaszczył góry i wyszedł pstryk ze stacji benzynowej na trasie

PABLOOK
16-11-2012, 18:14
Niebo może i fajne, jednak przycięcie kadru do klasycznego poziomego formatu kosztem nieba daje focie kopa.
Kompozycja wtedy ulega diametralnej poprawie.
Do tego faktycznie trochę bardziej agresywna obróbka miejscami i jawi nam się bardzo ciekawa odsłona ;).

krunz
17-11-2012, 00:20
Pierwszy plan troszkę bym widział w większym kontraście, poza tym jest świetnie! :wink:
Pozdrawiam! =]

Racja, słuszna uwaga o pierwszym planie

Interesujące :) również skłaniałbym się do większego kontrastu w dolnej części kadru, natomiast niebo troszkę mniej dramatycznie bym widział :)

Ale mnie zawsze ciąnie do dramatycznego nieba i co mam zrobić ;)

Jak dla mnie kwadrat niezasadny - zdecydowanie bardziej bym wolał w formacie 3:2 z przewagą dołu i gór

3:2 było początkowo tylko, że góry sie kończą zaraz za wykadrowanym fragmentem...

Bardzo fajna fotografia, taka klasyczna i dziewięciostrefowa chciałoby się powiedzieć ;)
Dla mnie z kontrastem na dole wszystko ok, kwadrat też mi absolutnie nie przeszkadza.
I jak to fajnie w końcu zobaczyć w "Krajobrazie" coś nie landrynkowatego.

Pozdrawiam

Dzięki :)

:D A w kolorze nie masz? :D

Super zdjęcie.

Hehe :) W kolorze, z ramką i stereo a jak :)

Niebo może i fajne, jednak przycięcie kadru do klasycznego poziomego formatu kosztem nieba daje focie kopa.
Kompozycja wtedy ulega diametralnej poprawie.
Do tego faktycznie trochę bardziej agresywna obróbka miejscami i jawi nam się bardzo ciekawa odsłona ;).

Fakt, przycięcie nieba nie jest złe. Niestety jest to już crop cropa.
Dzięki temu zdjęciu już trochę inaczej patrzę na potencjalne kadry.
Wielkie dzięki za uwagi :)

krokus66
17-11-2012, 07:45
W kwadracie podoba mi się, chmury uzasadniają.
Przy takim niebie też wolę bardziej wyrazisty 1 plan.
Całość b. mi się podoba.