Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Alpejski kwadrat
Zapraszam na alpejski kwadrat :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img696.imageshack.us/img696/4140/dsc5662kwadrat1.jpg)
Adam Majchrzak
15-11-2012, 21:47
Pierwszy plan troszkę bym widział w większym kontraście, poza tym jest świetnie! :wink:
Pozdrawiam! =]
ostrytux
15-11-2012, 23:43
Interesujące :) również skłaniałbym się do większego kontrastu w dolnej części kadru, natomiast niebo troszkę mniej dramatycznie bym widział :)
Bartekkw
16-11-2012, 00:22
Jak dla mnie kwadrat niezasadny - zdecydowanie bardziej bym wolał w formacie 3:2 z przewagą dołu i gór
Bardzo fajna fotografia, taka klasyczna i dziewięciostrefowa chciałoby się powiedzieć ;)
Dla mnie z kontrastem na dole wszystko ok, kwadrat też mi absolutnie nie przeszkadza.
I jak to fajnie w końcu zobaczyć w "Krajobrazie" coś nie landrynkowatego.
Pozdrawiam
(...) bym widział w większym kontraście(...)
(...)niebo troszkę mniej dramatycznie bym widział :)
(...) zdecydowanie bardziej bym wolał w formacie 3:2 z przewagą dołu i gór
:D A w kolorze nie masz? :D
Super zdjęcie.
według mnie też kwadrat bezsensu - spłaszczył góry i wyszedł pstryk ze stacji benzynowej na trasie
Niebo może i fajne, jednak przycięcie kadru do klasycznego poziomego formatu kosztem nieba daje focie kopa.
Kompozycja wtedy ulega diametralnej poprawie.
Do tego faktycznie trochę bardziej agresywna obróbka miejscami i jawi nam się bardzo ciekawa odsłona ;).
Pierwszy plan troszkę bym widział w większym kontraście, poza tym jest świetnie! :wink:
Pozdrawiam! =]
Racja, słuszna uwaga o pierwszym planie
Interesujące :) również skłaniałbym się do większego kontrastu w dolnej części kadru, natomiast niebo troszkę mniej dramatycznie bym widział :)
Ale mnie zawsze ciąnie do dramatycznego nieba i co mam zrobić ;)
Jak dla mnie kwadrat niezasadny - zdecydowanie bardziej bym wolał w formacie 3:2 z przewagą dołu i gór
3:2 było początkowo tylko, że góry sie kończą zaraz za wykadrowanym fragmentem...
Bardzo fajna fotografia, taka klasyczna i dziewięciostrefowa chciałoby się powiedzieć ;)
Dla mnie z kontrastem na dole wszystko ok, kwadrat też mi absolutnie nie przeszkadza.
I jak to fajnie w końcu zobaczyć w "Krajobrazie" coś nie landrynkowatego.
Pozdrawiam
Dzięki :)
:D A w kolorze nie masz? :D
Super zdjęcie.
Hehe :) W kolorze, z ramką i stereo a jak :)
Niebo może i fajne, jednak przycięcie kadru do klasycznego poziomego formatu kosztem nieba daje focie kopa.
Kompozycja wtedy ulega diametralnej poprawie.
Do tego faktycznie trochę bardziej agresywna obróbka miejscami i jawi nam się bardzo ciekawa odsłona ;).
Fakt, przycięcie nieba nie jest złe. Niestety jest to już crop cropa.
Dzięki temu zdjęciu już trochę inaczej patrzę na potencjalne kadry.
Wielkie dzięki za uwagi :)
krokus66
17-11-2012, 07:45
W kwadracie podoba mi się, chmury uzasadniają.
Przy takim niebie też wolę bardziej wyrazisty 1 plan.
Całość b. mi się podoba.