Zobacz pełną wersję : HD player jaki?
Witam serdecznie po ostatnim niepowodzeniu z moim odtwarzaczem DVD Ferguson http://www.ferguson-digital.eu/pl/odtwarzacze-dvd/127-ferguson-d-880-hx.html przy pomocy którego nie mogę odtworzyc AVI MPEG 4 SP 1080p, 720p ani MPEG-4 H264 1080p, 720p postanowiłem dokupić "plejera" no i wstępnie padło na Goclever Odtwarzacz multimedialny Cineo 100. Może ktoś jest użytkownikiem tego cuda. Głownie chcialbym to ustrojstwo wykorzystac do pokazu slajdów z ProShowP jakiś film i takie tam. Za cenne uwagi serdecznie dziękuję
Z informacji w internecie wynika, że nie obsługuje niektórych formatów - np. Matroska, który jest teraz bardzo popularny.
To jaki kombajn jest teraz na topie? Szukam po necie ale bieda sie na tym wyznać. A ta Matroska to nie czasem Mkv?
To jaki kombajn jest teraz na topie? Szukam po necie ale bieda sie na tym wyznać. A ta Matroska to nie czasem Mkv?
Tak. MKV, to matroska.
Co do kombajnu, to ja w tym celu wykorzystuję tablet z androidem, albo BD który stoi nad telewizorem...
Natomiast odradzam GoClever - bardzo nie miło wspominam posiadanie ich tabletu i ich serwis...
Urządzenia tego typy od Manty ponoć - nie miałem do czynienia - się dobrze sprawdzają.
Porobiłem sobie krótkie prezentacje i wybiorę się jutro do sklepu w celu przetestowania.
Też jakiś czas temu nad tym się zastanawiałem.
U mnie póki co daje radę BR Philipsa z podpiętym dyskiem, ale zdarza się, że czegoś nie odtworzy.
Najbardziej spodobał mi się Xtreamer Prodigy ale ten kosztuje 800zł w tańszej wersji i 950 z wifi. do tego trzeba doliczyć koszt zakupu dysku, który można w niego wsadzić.
Cena jednak mnie skutecznie odstraszyła, i dalej co sie da leci przez BR, a co nie albo przez xperię S albo poprzez tablet i chyba tak zostanie :)
Mając LCD bez MPEG 4 bo kto tam patrzył na te ich numeracje chyba skuszę sie na OVERMAX MEDIA HOMEBOX DVB-T ANDROID USB WIFI MKV. Gdybym rozwód wziął z enką będzie jak znalazł.
Też zacząłem interesować się OVERMAX MEDIA HOMEBOX. Okazuje się, że przez wyjście coaxial nie przekazuje sygnału cyfrowego Dolby Digital (nie mówiąc nawet o 5.1), tylko zwykły sygnał analogowy stereo PCM 48kHz. Szkoda, bo to wg mnie dyskwalifikuje urządzenie na dzień dobry.
Tak to prawda ale coś za coś. Ja jeszcze nie spotkałem urządzenia które by wszystko oferowało w jakieś tam przystepnej cenie.
czytam teraz to, co sam napisałem, a wziąłem to stąd: http://forum.android.com.pl/f346/homebox-mega-ciekawy-produkt-227818/index3.html
Przecież jak można przesyłać sygnał analogowy w stereo kablem 2-żyłowym, bo właśnie takim kablem jest coaxial...
Ale teraz to o co Ci chodzi?
O to, że sygnał analogowy stereo przesyła się kablem 3-żyłowym, a nie 2-żyłowym. Coaxial jest 2-żyłowy. Więc to mi się nie zgadza.
czytam teraz to, co sam napisałem, a wziąłem to stąd: http://forum.android.com.pl/f346/homebox-mega-ciekawy-produkt-227818/index3.html
Przecież jak można przesyłać sygnał analogowy w stereo kablem 2-żyłowym, bo właśnie takim kablem jest coaxial...
Cytując owe forum:
Mam amplituner Sony z dekoderami DTS i DD i wykrywa na wejściu zwykły sygnał PCM 48kHz stereo
Gdzie tu masz o analogu? PCM to nieskompresowany sygnał cyfrowy.
Ja jednak przerzuciłem sie na BR LG660. U mnie dodatkowo ten overmax miał jakieś problemy z dźwiękiem. Co chwile mi zrywał sygnał. Odesłałem do sprzedawcy.
Też zacząłem interesować się OVERMAX MEDIA HOMEBOX. Okazuje się, że przez wyjście coaxial nie przekazuje sygnału cyfrowego Dolby Digital (nie mówiąc nawet o 5.1), tylko zwykły sygnał analogowy stereo PCM 48kHz. Szkoda, bo to wg mnie dyskwalifikuje urządzenie na dzień dobry.
Cytując owe forum:
Gdzie tu masz o analogu? PCM to nieskompresowany sygnał cyfrowy.
Ale na naszym forum było napisane o sygnale analogowym.
Dopóki nie miałem TV z USB, to używałem WD HD Player i Seagate FreeAgent Theater +. Testowałem też jakiegoś taniego NetGeara. W żadnym nie było problemu z wyprowadzeniem dźwięku po HDMI lub SPDIF. Ale tylko Seagate miał coaxial. Bardzo fajne urządzenie.
Sorki za zamieszanie, ale jakiś błąd mnie się czepił... Macie rację, to sygnał cyfrowy stereo.