Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: HD player jaki?

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie HD player jaki?

Witam serdecznie po ostatnim niepowodzeniu z moim odtwarzaczem DVD Ferguson http://www.ferguson-digital.eu/pl/od...-d-880-hx.html przy pomocy którego nie mogę odtworzyc AVI MPEG 4 SP 1080p, 720p ani MPEG-4 H264 1080p, 720p postanowiłem dokupić "plejera" no i wstępnie padło na Goclever Odtwarzacz multimedialny Cineo 100. Może ktoś jest użytkownikiem tego cuda. Głownie chcialbym to ustrojstwo wykorzystac do pokazu slajdów z ProShowP jakiś film i takie tam. Za cenne uwagi serdecznie dziękuję

Domyślnie

Z informacji w internecie wynika, że nie obsługuje niektórych formatów - np. Matroska, który jest teraz bardzo popularny.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

To jaki kombajn jest teraz na topie? Szukam po necie ale bieda sie na tym wyznać. A ta Matroska to nie czasem Mkv?
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 12-11-2012 o 13:14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    To jaki kombajn jest teraz na topie? Szukam po necie ale bieda sie na tym wyznać. A ta Matroska to nie czasem Mkv?
    Tak. MKV, to matroska.

Co do kombajnu, to ja w tym celu wykorzystuję tablet z androidem, albo BD który stoi nad telewizorem...
    Natomiast odradzam GoClever - bardzo nie miło wspominam posiadanie ich tabletu i ich serwis...

Urządzenia tego typy od Manty ponoć - nie miałem do czynienia - się dobrze sprawdzają.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Porobiłem sobie krótkie prezentacje i wybiorę się jutro do sklepu w celu przetestowania.

Domyślnie

Też jakiś czas temu nad tym się zastanawiałem.
    U mnie póki co daje radę BR Philipsa z podpiętym dyskiem, ale zdarza się, że czegoś nie odtworzy.
    Najbardziej spodobał mi się Xtreamer Prodigy ale ten kosztuje 800zł w tańszej wersji i 950 z wifi. do tego trzeba doliczyć koszt zakupu dysku, który można w niego wsadzić.
    Cena jednak mnie skutecznie odstraszyła, i dalej co sie da leci przez BR, a co nie albo przez xperię S albo poprzez tablet i chyba tak zostanie
    nic...

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Mając LCD bez MPEG 4 bo kto tam patrzył na te ich numeracje chyba skuszę sie na OVERMAX MEDIA HOMEBOX DVB-T ANDROID USB WIFI MKV. Gdybym rozwód wziął z enką będzie jak znalazł.

Domyślnie

Też zacząłem interesować się OVERMAX MEDIA HOMEBOX. Okazuje się, że przez wyjście coaxial nie przekazuje sygnału cyfrowego Dolby Digital (nie mówiąc nawet o 5.1), tylko zwykły sygnał analogowy stereo PCM 48kHz. Szkoda, bo to wg mnie dyskwalifikuje urządzenie na dzień dobry.
    Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Tak to prawda ale coś za coś. Ja jeszcze nie spotkałem urządzenia które by wszystko oferowało w jakieś tam przystepnej cenie.
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 21-11-2012 o 12:46

Domyślnie

czytam teraz to, co sam napisałem, a wziąłem to stąd: http://forum.android.com.pl/f346/hom...18/index3.html

Przecież jak można przesyłać sygnał analogowy w stereo kablem 2-żyłowym, bo właśnie takim kablem jest coaxial...
    Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów