Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Singapur nocą
Po całym dniu chodzenia z tripodem w ręku, tylko po to by wieczorem wjechać na dach hotelu w centrum miasta, który ma taras widokowy na miasto usłyszałem od pana z ochrony, że niestety używanie statywu w tym miejscu nie jest dozwolone ze względów bezpieczenstwa... Mogli chociaż mi o tym powiedzieć zanim zapłaciłem za wejście na taras...
W każdym razie będąc na górze próbowałem sobie poradzić jakoś bez statywu, posiłkując się wysokim ISO i opierając aparat o barierki. Myślę, że ogólnie pomimo niesprzyjających warunków udało mi się jako tako pokazać co można z tamej miejscówki zobaczyć:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/11/20121110_singapore_marina_bay_sands_02_s-1.jpg
źródło (http://tomasz.cc/photos/singapore/2012-11-10_singapore_marina_bay_sands_02_sharpen1000px.jpg )
Mozna by wyciagnac troche z cienia i dalbym odrobinke wiecej gory (tak do gwiazdek :D). Reszta, jak na warunki, calkiem przyjemna. Masz cos jeszcze?
Mozna by wyciagnac troche z cienia i dalbym odrobinke wiecej gory (tak do gwiazdek :D). Reszta, jak na warunki, calkiem przyjemna. Masz cos jeszcze?
Niestety prostowanie budynków po UWA trochę pożarło kadru i nic więcej już się nie udało zostawić przy brzegach. A więcej fotek na pewno wrzucę :)
ja powiem tak, że nie ma sie tu czego czepiac, wszystko jest tak jak powinno dla mnie super
fotopstryczek
12-11-2012, 15:45
dla mnie boomba jeśli chodzi o widoki.
Technicznie również poprawnie, nie mam się do czego przyczepić, ale ja się nie znam :)
Ładnie i czysto. Kiedy fociłeś? Ostatnio więcej pada i powietrze jest bardziej przejrzyste, większa szansa na takie strzały.
A`propos - miałeś czas na wystawę "Outside in" w Artscience Museum?
charlie_kr
13-11-2012, 20:22
Super, pięknie pokazane. Byłeś prywatnie czy służbowo?
coach_lodz
13-11-2012, 20:22
mnie też się bardzo podoba i nie przyczepiłbym się do niczego
Super, ale ja się przyczepię ;) Przygasiłbym trochę ten niebieski na dole. Trochę razi po oczach, odciągając wzrok od głównego motywu, czyli pięknie oświetlonego miasta i wieżowców. Nawet pokusiłbym się o przycięcie dołu do tego "tulipana" w PD. Z przyjemnością obejrzę pozostałe foty z tego miejsca.
Ładnie i czysto. Kiedy fociłeś? Ostatnio więcej pada i powietrze jest bardziej przejrzyste, większa szansa na takie strzały.
A`propos - miałeś czas na wystawę "Outside in" w Artscience Museum?
Ogólnie czasu miałem malutko, jedynie chwilkę wieczorami po pracy, więc tylko kilka najciekawszych miejsc udało mi się zobaczyć. Byłem tam cały zeszły tydzień, od niedzieli do piątku.
Super, pięknie pokazane. Byłeś prywatnie czy służbowo?
Służbowo, więc w zasadzie zwiedziłem tylko Singapur nocą :)
Super, ale ja się przyczepię ;) Przygasiłbym trochę ten niebieski na dole. Trochę razi po oczach, odciągając wzrok od głównego motywu, czyli pięknie oświetlonego miasta i wieżowców. Nawet pokusiłbym się o przycięcie dołu do tego "tulipana" w PD. Z przyjemnością obejrzę pozostałe foty z tego miejsca.
Samo miasto i wieżowce są jako osobny temat i postaram się niedługo dorzucić :)
Dzieki za odzew i dobre słowa!
Kolejna klatka, tym razem nieco bardziej wyizolowane wieżowce:
*** 2 ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/11/20121110_singapore_marina_bay_sands_04_s-1.jpg
źródło (http://tomasz.cc/photos/singapore/2012-11-10_singapore_marina_bay_sands_04_sharpen1000px.jpg )
Bardzo ładny kadr, fajne światła na wodzie, podoba mi się. Kompozycyjnie bardziej odpoowiada mi ta odsłona, na pierwszym zdjęciu miałem wrażenie nieco zbytniego przytłoczenia pierwszym planem. Pzdr.
fotopstryczek
19-11-2012, 17:57
szczerze? świetne widoki, zazdroszczę :)
fotka nr 2 bardzo fajna ja bym tylko trochę przyciął prawą stronę i dół, ten pomarańcz jakoś dziwnie jest przyciąty/sie ucina.
Świetne obie foty. Kolorystyka tego zakątka ( raju na ziemi podobno ) przyciąga niemiłosiernie. Dwójkę też przyciąłbym z lekka z prawej tuż za ostatnią małą białą latarenką ...
misiekhel
20-11-2012, 21:50
super zdjęcie, ale niebieski za ostry
super zdjęcie, ale niebieski za ostry
Cóż, tak to wyglądało w rzeczywistości :) Bardzo mocne i intensywne oświetlenie mostu zrobiło swoje.
Ale spróbuję się trochę pobawić i zobaczyć jak wyjdzie po lekkim przygaszeniu tych świateł.
Dopiero teraz zauwazylem, ze wrzuciles dwojke ;)
Chcialbym odrobine jasniejsze niebo bo te swiatla daja po galach :D ale kadrowo jest ok, kolorki mile, jestem na tak ;)
photojeremy
03-12-2012, 10:31
ogólnie nie ma co zarzucić, jedynie według mnie kadr podniósł bym troszkę do góry ponieważ w tym szaleństwie świateł dół troszkę przytłacza jednolitością, ale to też może być na plus;)