PDA

Zobacz pełną wersję : Samsung EX2F

yanoo
01-11-2012, 12:28
Dyskusja na temat EX2F rozpoczęła się w wątku EX1, dlatego proponuję nowy wątek.
I mam pytanie.

Czy EX2F daje jakąś możliwość robienia timelapsów?
Ja nie znalazłem żadnej możliwości robienia zdjęć z interwalometrem.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?

deep
01-11-2012, 16:47
To jak już jest nowy temat dotyczący EX2 to link do testu i dużej ilości zdjęć łącznie z rawami:
http://www.wapy.com/entiz/read.php?num=5877

zdyboo
02-11-2012, 15:32
To ja powtórzę pytanie z wątku o EX1

Czy ktoś miał doświadczenia własnooczne z wizjerem OVF1? Z tego co widzę na zdjęciach w sieci napisane jest tam 24 mm, czyli mam rozumieć, że ma tylko jedną ogniskową?
Co z pozostałymi wartościami ogniskowych, ramki jakieś czy na czuja?

Przy okazji "przetestowałem" aplikację umożliwiającą bezprzewodowe robienie zdjęć EX2 przy pomocy telefonu lub tabletu, czyli Remote Viewfinder. Konkretnie tabletu Sony S, działać działa, ale bardzo wolno, z tym, że nie instalowałem jeszcze nowego firmware, który poprawia pracę wifi. Ponadto nie mogę uzyskać obrazu na całym ekranie, tylko ma na środku wycinek pi*drzwi odpowiadający wielkości ekranu. Czyli apka bardziej na telefony jest.

12-11-2012, 21:12
w tym tygodniu będę miał tego kompakta( specjalnie dla zony wybrany) no i oczywiscie dla mnie po cichu ;-)
jak będę miał chwile to przedstawię porządny test. mam nadzieje ze sie nie zawiodę. testów w sieci jak na lekarstwo i opinii uzytkowników więc sam postaram sie cos naszkrobac.

Cosnek
25-11-2012, 22:32
www.pocket-lint.com/news/46354/samsung-exf2-high-end-compact-camera-with-f14-lens-and-wi-fi (http://www.pocket-lint.com/news/46354/samsung-exf2-high-end-compact-camera-with-f14-lens-and-wi-fi)

Specyfikacja: www.bhphotovideo.com/indepth/samsung/news/samsungs-ex2f-combines-full-manual-control-compact-form

niedrogi: http://www.simplyelectronics.net/mainproduct.php?pid=20722&setcurrency=gbp&gclid=CP-359b76rMCFcrItAodpGkAgQ

moze sie skusze?

zdyboo
03-12-2012, 20:43
Może tak fotosy?
Przypadkowe ISO 1600 i filtr ND

http://tomzych.com/pictures/forum/cyfra/SAM_0301.jpg
źródło (http://tomzych.com/pictures/forum/cyfra/SAM_0301.jpg)

Tu już normalnie.

http://tomzych.com/pictures/forum/cyfra/SAM_0343.jpg
źródło (http://tomzych.com/pictures/forum/cyfra/SAM_0343.jpg)

Cosnek
08-12-2012, 17:58
Kolorki jakies takie wyprane i ostrosc nie powala. Dawaj więcej.

ShoRtie
09-12-2012, 10:53
Kolorki mi się akurat podobają ale czemu iso 1600 w dzień ?

zdyboo
09-12-2012, 11:28
Kolory mam ustawione już w aparacie (robię w JPG), saturacja na -1 a kontrast na +1, a to i tak jeszcze dłubane w LR.
ISO 1600, było jak napisałem przypadkowo, zwykle mam ustawione auto iso, które działa w zakresie 80-400, ale że wieczór wcześniej robiłem fotosy siostrzeńcowi, to zostało.

Tu jeszcze zmaganie ze słońcem.

http://tomzych.com/pictures/forum/cyfra/SAM_0304.jpg
źródło (http://tomzych.com/pictures/forum/cyfra/SAM_0304.jpg)

http://tomzych.com/pictures/forum/cyfra/SAM_0311.jpg
źródło (http://tomzych.com/pictures/forum/cyfra/SAM_0311.jpg)

Cosnek
09-12-2012, 13:51
Pod slonce jest bardzo dobrze. Nawet flara jest ładna:) A jak się sprawdza w pomieszczeniach przy sztucznym świetle? A dokładniej czy jpeg prosto z aparatu jest ok czy może trzeba nad nim trochę popracować?

zdyboo
09-12-2012, 14:05
Moim zdaniem jest jest OK. Nie mam przykładów, które mógłbym publicznie pokazać, ale fotosy siostrzeńca wyszły zaskakująco dobrze.

Cosnek
09-12-2012, 14:25
Jeszcze się waham bo zniechęca mnie mala matryca... chociaż za ta cene?... wpadne jutro do sklepu pomacać, to zwykle pomaga w wyborze.

Z wyglądu jest bardzo ładny a estetyka jest dla mnie ważna, lubię ładne przedmioty.

Futerał można tanio kupic z Chin: http://www.ebay.co.uk/itm/Leather-Case-bag-for-Samsung-EX2-EX2F-Camera-C-Style-/281015205695?pt=UK_Camera_Cases_Bags_Covers&hash=item416dcfbf3f

zdyboo
09-12-2012, 15:11
Mała matryca nie daje możliwości zabawy GO, poza tym jest OK, jak się nie szaleje z czułością.
Oryginalny, skórzany futerał dostałem jako gratis przy zakupie aparatu.

Cosnek
09-12-2012, 15:16
Miałeś może okazje porównać S EX2F z Fuji x10? Ten drugi mogę kupić taniej (£319 w UK) i ma trochę większą matryce.

zdyboo
09-12-2012, 15:17
Nie miałem, ale dla mnie X10 za duże jest. Potrzebowałem aparat, który zmieszczę do kieszeni.

Cosnek
09-12-2012, 15:19
O tym nie pomyślałem. Porównam jutro w sklepie.

Cosnek
11-12-2012, 00:46
No i obejrzałem sobie dzisiaj Fuji x10. Mały. Za mały niestety, a może mam za duże ręce?

11-12-2012, 22:02
koledzy w czym obrabiacie rawy z ex2f ?
mój Lr nie obsługuje a szajsungowski jest do bani pomóżcie

zdyboo
11-12-2012, 22:36
Ja robie w JPEGach. Próbowałem konwersji do DNG, ale wtedy nie ma automatycznej korekcji wad obiektywu, najnowszy LR, to dla mnie wydatek na nowy Windows, zatem za duży.

22-12-2012, 11:23
Aktualizacja LR pomogla na rawy.
Test na optycznych oglosil swiatu,;ze aparat ten robi zdjecia jak lepsze smartfony-bardzo negatywnie ten aparat wyszedl w tej recenzji
Mam lekko inne odczucia w praktyce co do jakosci . Co prawda denerwuje mnie kilka rzeczy ale generalnie ostrosc na pelnej dIurze jest zachwycajaca i i af daje wieczorem rade ze wspomaganiem. Aparat uzywa malzowinka wiec ja sie tylko czasami przyklej i bawi. To bardzo dobra alternatywa na wycieczki wakacje wypady imprezy urodziny wyjazdy aby cos uwiecznic z zadowalajaca jakoscia. Odbitki z iso 400 w formacie 20/30 wychodza bardzo dobrzenie mam uwag wiekszych. Cena moim zdaniem nie jest adekwatna do tej polki aparatu.

Antonioo
22-12-2012, 14:51
Ja uważam, że pod słońce jest DRAMATYCZNIE. . .

To mój przykład z poczciwiny X10 - aparat technologicznie rok starszy od młodzieńca EX2 ;).

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/11/8222417992_604ed9a073_z-1.jpg
źródło (http://farm9.staticflickr.com/8202/8222417992_604ed9a073_z.jpg)

LINKI

http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2981125&postcount=526

http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2982253&postcount=537

.

FX1900
30-12-2012, 21:39
Tak tylko ze X10 do dzisiaj kosztuje więcej niż nowy EX2 :D
Jeśli chodzi o test Optycznych który ogłosił światu że EX2 robi zdjęcia jak dobry telefon to przypominam sobie że w ich testach EX1 nie wypadł wcale lepiej a robiłem nim z powodzeniem zdjęcia 1,5 roku teraz robię zdjecia EX2 i mam testy gdzieś ;D

ShoRtie
06-01-2013, 17:38
Kolejny test EX2 http://www.fotopolis.pl/index.php?n=16237&samsung-ex2f-test i kolejna opinia, że największa zmiana to dodanie WiFi.

06-01-2013, 17:39
ee no i filmiki też sa lepsze.

ShoRtie
06-01-2013, 18:46
W sumie to przy kupnie EX1 ubolewałem nad filmikami ale teraz jakoś uświadomiłem sobie, że ani razu i tak żadnego nie nagrałem i nie nagrał bym. Teraz jak bym miał kupić EX2 to wolałbym wybrać jakiegoś bezlusterkowca np NEX'a 3.

06-01-2013, 20:09
abyś był zadowolonym z bezlusterkowca to musiałbyś wydać ciut więcej niż na samego nex-a należało by kupić porządne jasne szkło zeby ci się to na prawdę podobało.
ex2 ma ta przewagę że na starcie masz światło 1.4 a do nexa musisz dołożyć sporo aby mieć lepsze światło niż tylko z kita.
miałem samsunga NX11 oraz potem Panasonica GH1 i zamieniliśmy je na EX2F. bez dokupowania szkieł, kombinacji mamy na starcie akceptowalna jakość i jasność dla amatora.Nie wspominamy o dobrych filmikach i poręczności jaki ten aparat oferuje.W dalszym ciągu uważam, ze cena tego aparatu jest przesadzona.

ShoRtie filmiki lubią kręcić małpkami głownie kobiety i dlatego nasz EX2F spisuje sie w tej roli bardzo dobrze w rekach żony

zdyboo
14-02-2013, 15:35
Jakby kto się zastanawiał jak wgrać nowe firmware do EX2F, to uprzejmie donoszę co następuje:
1. Naładować aku pod korek.
2. Zassać paczkę ze strony Samsunga.
3. Rozpakować paczkę.
4. Pliki z paczki nagrać do głównego katalogu karty.
5. Kartę zapodać do aparatu.
6. Włączyć aparat.
7. Poczekać do pojawienia się komunikatu i wdusić spust migawki.
8. Poczekać, aż się dzieło dokona.
9. Włączyć aparat i się cieszyć nowym firmware.
9a. Jeżeli po włączeniu się nic nie dzieje, to należy się cieszyć przyciskiem do papieru z odchylanym ekranem.

U mnie instalacja nowego softu pomogła na kilka usterek, na przykład CwaneFiltry miałem dostępne tylko dla filmu, a dla zdjęć już nie. Po wgraniu trzeba tylko od nowa wszystko ustawić, bo aparat wraca do ustawień fabrycznych.

19-02-2013, 11:35
witajcie , mam problem a mianowicie chodzi o nagrania filmów w full hd
podczas kręcenia widac takie uskoki podczas odtwarzania również.
Na kompie też takie uskokowe zacinanie w niektórych momentach.
Kupiłem najlepsza karte class 10 z sandisca i sprawdzałem na innych tez ten problem wystepuje.
mozecie sprawdzić jak wam aparat nagrywa filmiki-u mnie nie chodza płynie czasami sa takie skoki(zacięcia) niwe wiem jak to nazwać. podczas odtwarzania w aparacie, na kompie itp. za każdym razem to samo.

Antonioo
19-02-2013, 12:36
obstawiam stabilizację.

19-02-2013, 13:11
czyli ze co niby stabilizacja przeszkadza i powoduje lekkie przeskoki klatki?
obadam jak z wyłączoną

deep
19-02-2013, 14:03
Może tak być, w kamerach panasonica tak właśnie się działo że przy zaczęciu panoramowania kamera zanim się kapnęła to na siłę próbowała stabilizować po czym właśnie zrywała obraz. W sony tego nie ma. Potestuj bez stabilizacji.

mrbox
21-02-2013, 13:18
Ja uważam, że pod słońce jest DRAMATYCZNIE. . .

Zgadzam się, pod słońce nie jest najlepiej niestety.
Poza tym daje radę.

24-02-2013, 12:02
chłopaki po wyłączeniu stabilizacji nadal przeskakuje filmik.
jakieś dalsze rady?

FX1900
13-03-2013, 14:28
Wlacz full HD i nie panikuj.

13-03-2013, 23:53
jakby to było takieproste to bym nie było tematu.
dalej nagrywany materiał ma lekkie przeskoki... echh

Lucas1981r
14-03-2013, 01:05
HMmm Panowie a jak EX2 wypada na tle LX7 czy XZ2??
Musze kobiecie kupic aparat - pewnie bedzie strzelac same jpg :P chyba ze jeszcze inny?

Michał M
14-03-2013, 11:51
Jak jpegi to chyba lepiej lx7 albo xz2.

Lucas1981r
14-03-2013, 18:31
EX2 ma gorsze jpgi??
a ja wypada z nim RX100? moze Sigma jeszcze?

danz1ger
17-05-2013, 23:55
Jakby kto się zastanawiał jak wgrać nowe firmware do EX2F, to uprzejmie donoszę co następuje:
1. Naładować aku pod korek.
2. Zassać paczkę ze strony Samsunga.
3. Rozpakować paczkę.
4. Pliki z paczki nagrać do głównego katalogu karty.
5. Kartę zapodać do aparatu.
6. Włączyć aparat.
7. Poczekać do pojawienia się komunikatu i wdusić spust migawki.
8. Poczekać, aż się dzieło dokona.
9. Włączyć aparat i się cieszyć nowym firmware.
9a. Jeżeli po włączeniu się nic nie dzieje, to należy się cieszyć przyciskiem do papieru z odchylanym ekranem.

U mnie instalacja nowego softu pomogła na kilka usterek, na przykład CwaneFiltry miałem dostępne tylko dla filmu, a dla zdjęć już nie. Po wgraniu trzeba tylko od nowa wszystko ustawić, bo aparat wraca do ustawień fabrycznych.

1. Udało się.
2. Nie da rady, bo na stronie Samsunga poza manualami nic więcej nie ma. Znalazłem na internecie stronę,
ktora oferuje wersję 301144 i 7-zip.
3.
.
.
.
9. Też się udało.
9a. Klapa. Na przycisk do papieru z odchylanym ekranem muszę jeszcze poczekać.

Załączony na cd iLauncher chce instalować wersję 303194 ale po ok. 80 % instalacji zawiadamia, że: "An error
ocured while unzipping and copying firmware."

danz1ger
26-05-2013, 18:12
P.S.

Wczoraj iLauncher oznajmił, że chce się uaktualnić, na co łaskawie zezwoliłem. Spróbowałem zainstalować firmware i poszło.

danz1ger
04-06-2013, 04:49
Podoba mi się możliwość przesyłania zdjęć do komputera przy pomocy Wi-Fi. Nie podoba mi się, że po każdym ponownym uruchomieniu tegoż, muszę ponownie połączyć aparat z kompem kablem USB, żeby obydwa ustrojstwa się znowu "widziały", i potem bez kabla jest ok., ale tylko jpg'i, raw'ów nie da rady. Czy macie tak samo?

koniecpolska
04-06-2013, 10:56
EX2 ma gorsze jpgi??
a ja wypada z nim RX100? moze Sigma jeszcze?Testerzy twierdzą, że najlepsze jpegi ma XZ i Fuji x10/20. Nie wiem jak jest w LX7, ale LX5 ma kiepskie jpegi, ja przepuszczam RAWy z LX5 przez LR4 i nawet bez żadnych dodatkowych poprawek (głównie WB, bo jak dla mnie LX5 jest za zimny) jest dużo lepiej niż jpeg wprost z puszki.

Co do EX, LX, RX100, ZX, X10/20 to każdy ma swoje wady i zalety - jakość obrazka będzie na podobnym poziomie.

Sigmy to inna bajka, one mają matrycę APS-C i stałoogniskowe obiektywy. Mają też oczywiście swoje "za" i "przeciw". Lada moment pojawi się też bardzo ciekawy Ricoh GR, a jest już też ciekawy Fuji x100/x100s.

Słowem: dla każdego coś miłego.

danz1ger
05-06-2013, 03:00
Podoba mi się możliwość przesyłania zdjęć do komputera przy pomocy Wi-Fi. Nie podoba mi się, że po każdym ponownym uruchomieniu tegoż, muszę ponownie połączyć aparat z kompem kablem USB, żeby obydwa ustrojstwa się znowu "widziały", i potem bez kabla jest ok., ale tylko jpg'i, raw'ów nie da rady. Czy macie tak samo?

Ja cofam ten sęk,... znaqczy czasem robię coś nie tak. Dzisiaj zadziałało tak jak powinno czyli czasem robię coś żle I potem się czepiam - no wiadomo: nietoperz aus Danzig! I dziękuję wszyskim zainteresowanym za cenne wskazówki.

FX1900
18-01-2014, 18:13
Czy do EX2 dziala kazdy wyzwalacz lamp czy to ze ma centralny punkt na goracej stopce wystarczy? U mnie moj wyzwalacz z EX2 nie dziala chociaz dziala na wszystkich innych aparatach. O co chodzi?

Aras
21-02-2014, 18:21
Przesiadał się ktoś z EX1 na EX2? Warto?
Stoję właśnie przed takim wyborem i zastawiam się czy zmiana warta jest poświęcenia około 500 zł...

FX1900
22-02-2014, 23:12
Przesiadał się ktoś z EX1 na EX2? Warto?
Stoję właśnie przed takim wyborem i zastawiam się czy zmiana warta jest poświęcenia około 500 zł...

Jeśli nie zależy Ci na video full HD, szybkich zdjęciach seryjnych, wifi, lepszym menu, większej ilości filtrów artystycznych, panoramach, lepszym wykonaniu, lżejszej obudowie to nie warto.
Jakość zdjęć praktycznie bez różnicy.
Ja zmieniłem EX1 na EX2 bo wkurzał mnie zawieszający się soft, brak HD i słaba szybkość zdjęć.

pyetya
24-02-2014, 16:06
mam EX1 i będę przesiadał się raczej na RX100/RX100mk2

puch24
24-02-2014, 16:29
@FX1900,
We wczesnych Samsungach NX (10, 11) też jest problem z wyzwalaniem niefirmowych lamp błyskowych. Wygląda na to, że aparat, aby wyzwolić błysk lampy, wymaga od niej sygnału gotowości do błysku - czyli dokonuje się to tylko z lampami firmowymi, dedykowanymi. Ale w NX100 już to zmienili, aparat wyzwala różne lampy.

Aras
25-02-2014, 15:13
Przesiadłem się na EX2, a właściwie na razie mam oba. Warto było. Aparat jest mniejszy i lżejszy, lepiej wykonany (mimo że EX1 jest Made in Korea, a EX2 Made in China), super wyświetlacz i menu, filmy po prostu bajka, no i wreszcie ma zwykły kabel microusb a nie jakiś samsungowy wynalazek nie pasujący do niczego innego. Z wad póki co widzę: sztywny pasek (aczkolwiek ma lepsze mocowanie do korpusu) i brak sznureczka do dekielka (luźne nieuwiązane dekielki lubią ginąć), ale przełożyłem sobie stary z EX1 :)

zdyboo
25-02-2014, 15:40
Naprawdę do tak małego aparatu używacie pasków na szyję? Przecież taki pasek w torbie zajmuje tyle samo miejsca co aparat. Ja mam krótką smycz nadgarstkową i chwatit.
Sznureczek do dekielka miałem w komplecie. Był chyba nawet wymieniony w instrukcji obsługi, tyle że ja swoje EX2 kupowałem w Seulu.
Aparat jak na kompakt jest naprawdę fajny. Przez cały poprzedni rok woziłem go jako drugi aparat do analoga byłem pod wielkim wrażeniem co ten maluch potrafi. Z wad to gigantyczne RAWy, których nie da się wywołać niczym oprócz dołączonego oprogramowania, które jest straszliwie wolne.

Aras
26-02-2014, 13:39
EX1 używałem głównie na rowerze. Często woziłem go przewieszonego przez ramię, żeby co chwilę nie wyciągać z sakwy. Pasek na szyję i sznureczek do dekielka jak dla mnie są niezbędne. Jeszcze wcześniej woziłem lustro z dwoma szkłami w sakwie na kierownicy. Nigdy więcej! Niech żyje EX2 :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/z308/3080164/big/1.jpg?screen)

cointreau
18-04-2014, 23:27
Koledzy uświadomcie mnie odnośnie jednej kwestii...Czy w EX2F jest potrzebny przy mocnym słońcu dodatkowy filtr szary? Podobno w tym modelu jest już on wbudowany, wiec rozumiem, że jest...wystarczający razem z migawką 1/2000 ?

zdyboo
19-04-2014, 06:32
Ze względu na minimatrycę używałem i tak trybu P do fotografowania i nie miałem potrzeby włączania wbudowanego filtra, ani tym bardziej nakręcania zewnętrznego.
Migawka jest 1/4000 s, ale czas 1/4000 s jest dostępny dopiero po przymknięciu obiektywu.

cointreau
19-04-2014, 18:32
Zmierzałem do tego, że w EX1 nawet gdy korzystałem z trybu P, to musiałem zakładać filtr szary zewnętrzny, bo pojawiały się problemy, gdy byłem gdzieś, gdzie 40'C w pełnym słońcu to była norma. U nas w kraju nie spotkałem się z koniecznością zakładania ND, ale właśnie na wakacjach mnie to trochę...wkurzało. Rozumiem, że nawet w takich skrajnych warunkach pogodowych w EX2F nie będzie już tego problemu.

cointreau
19-04-2014, 18:53
Już wiem....na fotopolis piszą przecież o o tym wyraźnie: "...Warto także wspomnieć o wbudowanym filtrze szarym, który umożliwi nam wykonanie na zdjęcia na f/1.4 nawet w pełnym słońcus..."

cointreau
19-04-2014, 19:13
Kolejna sprawa...tak właśnie porównuje EX1 do EX2F i okazuje się, że nowszy model wypada gorzej do swojego poprzednika pod względem odblasków. Korzystając z EX1 jakoś nie zwróciłem uwagi na ten problem, podobnie fotopolis w recenzji o tym nie pisze, natomiast tutaj już jest...Zatem ta rzecz się pogorszyła. Zgadza się?

zdyboo
20-04-2014, 10:08
Robiłem zdjęcie EX2F na Krecie czy Malcie i nie było problemu, że się zakres kończył i musiałem włączać filtr ND. Czy umożliwi wykonanie zdjęcia na f/1.4, to nie wiem, wszystko zależy od sceny, ale warto pamiętać, że na f/1.4 najkrótszy czas to 1/2000 s.
Co do pracy pod słońce, to jest rzeczywiście problem, należy się z tym pogodzić i unikać takich zdjęć lub twórczo to wykorzystać. Wrzucałem do tego wątku zdjęcia z EX2F pod słońce.

cointreau
22-04-2014, 12:38
Byłbyś tak miły :) i sprawdził "na sucho-w mieszkaniu" jak uruchamia się ten filtr? Chodzi mi o to, że ktoś na necie sugerował, iż jest to bardzo czasochłonne, ponieważ filtr włącza się jedynie po wejściu głęboko w menu. Dodatkowo nie można go włączyć na dłużej (przypisać do programu-do czasu jego zmiany), tylko trzeba go włączać po każdym zrobieniu zdjęcia...Nie wiem ile jest w tym prawdy.

zdyboo
22-04-2014, 20:58
To chyba ten ktoś w necie nie miał tego aparatu w ogóle w rękach lub miał z menu w języku, którego kompletnie nie rozumiał.
Na obudowie jest przycisk Fn, po jego naciśnięciu włącza się podręczne menu, filtr ND jest jedną z pozycji tego menu. Włączyć i wyłączyć filtr można bardzo szybko zatem.
Raz włączony filtr wyłącza dopiero jego przestawienie w menu, zwykłym lub podręcznym. Nawet wyłączenie aparatu nie wyłącza filtru ND.
Menu EX2F nie jest jakieś przesadnie rozbudowane, to dotyczące robienia zdjęć ma 17 opcji na trzech ekranach.

cointreau
24-04-2014, 10:50
O tym ND pisał ktoś na forum optycznych, ale tak jak widzisz...informacje lepiej zweryfikować, bo ludzie różne głupoty piszą.

Ty robisz fotki w RAW, czy JPEG?

Nie brałeś czasami pod uwagę Olympusa XZ-2? Tak się właśnie zastanawiam nad obydwoma modelami. Jakość zdjęć będzie chyba podobna, jeśli będzie się robiło fotki do 400 ISO ?

zdyboo
24-04-2014, 18:18
JPEGi, pisałem już dlaczego, choć obecnie robię głównie NEXem.
Nie brałem, trochę przypadkowo trafiłem do głównego salonu firmowego Samsunga i zostałem na tyle profesjonalnie obsłużony, że w ramach prezentu od miłej pani dostałem jeszcze oryginalne, dedykowane, skórzane etui.

cointreau
25-04-2014, 08:58
Domyślam się, że akcesoria z EX-1 (automatyczny dekielek oraz ładowarka z baterią) będą pasować do EX2F ?

cointreau
26-05-2014, 12:53
Minął miesiąc od mojego pytania...Wątek chyba zamarł, ale może jeszcze jakiś dobry człowiek mnie uświadomi :)

FX1900
09-08-2014, 21:49
dekielek i tulejka bedzie pasowac ale bateria juz nie jak na ironie bateria w EX2 jest taka sama jak w WB 500 jesli dobrze pamietam.