Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Kruk we mgle
evilseed
19-10-2012, 13:45
Ciekaw jestem waszych opinii na temat tego kadru, szczyt Kasprowego, wiatr 20 m/s, 0 stopni celsiusza, no i wreszcie nikogo nie było prócz mnie :mrgreen:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img211/9808/aaj1552.jpg)
Pozdrawiam
dominikpl72
19-10-2012, 14:54
Mnie pasuje. Fajny strzał.
sympatyczne w odbiorze, troszkę kruk mógłby być wyraźniejszy, ale zdaje sobie sprawę, że nie miałeś na to wpływu
Mnie się podoba. Jestem na TAK :) trzy razy TAK :)
Widać walkę czy kruka wyciągać czy dól zdjęcia :-) Ja bym dodał jednak ciut kontrastu - minimalnie pojawiły by się szczegóły w kruku i saturacja na dole byłaby mocniejsza - ujęcie fajne :-)
Jakby nie patrzył bdb!!! U mnie nawet mgła nie jest tak przejrzysta jak to foto :) Choć blado...jest arcy ciekawie :)
evilseed
20-10-2012, 13:03
Nie walczyłem ani z krukiem ani z dołem. Walczyłem z całym zdjęciem i tylko podnosiłem kontrast krzywymi. Jeśli zdecydowałbym się podnieść jeszcze kontrast, musiałbym pogodzić się z utratą informacji w obrazku. A jak zacznę selektywnie, to mi żołna z tego wyjdzie :mrgreen:
katons77
20-10-2012, 18:53
Genialne !!!!!!!!!! piękny klimat.
Michał M
20-10-2012, 19:00
Ja bym dał b&w.
maniak666
20-10-2012, 19:23
Nie walczyłem ani z krukiem ani z dołem. Walczyłem z całym zdjęciem i tylko podnosiłem kontrast krzywymi. Jeśli zdecydowałbym się podnieść jeszcze kontrast, musiałbym pogodzić się z utratą informacji w obrazku. A jak zacznę selektywnie, to mi żołna z tego wyjdzie :mrgreen:
To pokombinuj co nieco jeszcze i dawaj żołne:wink:
A poważnie-kapitalne.
Zostawiłbym jak jest - ciekawe i tajemnicze
evilseed
21-10-2012, 05:09
To pokombinuj co nieco jeszcze i dawaj żołne:wink:
Kiedyś się skuszę i pobawię się ostro obróbką :mrgreen:
Ja bym dał b&w.
Myślałem o tym ale przyrodę wolę w kolorze, choćby nawet skąpym jak tu :)
Dzięki za komentarze
Dobra fotka, ekstra klimat.
jajacek44
25-10-2012, 11:24
przyrodę wolę w kolorze, choćby nawet skąpym jak tu :)
Skąpe kolory są zaletą tego zdjęcia:-)