PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Samotnia

Sobek00
08-10-2012, 21:48
Witam

Zapraszam wszystkich do komentowania .

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img441/4127/dsc37901.jpg)

pozdrawiam

geralttt
08-10-2012, 22:05
Miejsce wręcz niesamowite... Pogoda ci nie pofarciła, oj nie... Przy takiej szarówie mogło chociaż zacząć padać, może deszcz by ciut ożywił ten klimacior... Technicznie jest, ok, kadrowo też, fajne proporcje... :)
Pozdrówki

Bartekkw
08-10-2012, 22:14
Ale miejscówka !!! Bomba !!!
Ten kto tam mieszka dopiero ma wszędzie daleko ;) Nie pogardziłbym taką chatką na stare lata. Fajny fot

Paablitos
08-10-2012, 22:22
Miejscowka fantastyczna... ale warunki baardzo ciezkie.
Ja nie chcialbym tam mieszkac na stare lata.... ja chce tam zamieszkac teraz:D!...
P.S.
Nie mam pewnosci czy juz tej chatowysepki nie widzialem w czyims wykonaniu....

jacekz40
09-10-2012, 01:38
A ja tam nie chcę mieszkać wcale, wystarczy metr wyżej wody i pa, pa domku.
Miejsce do focenia super... ale w innych, lepszych warunkach.

markB
09-10-2012, 02:06
Miejscówka super. Teraz tylko musisz znaleźć w sobie cierpliwość Davida Notona i poczekać z kilka dni na zelżenie wiatru oraz pojawienie się słońca i ciekawych chmurek.

moshica
09-10-2012, 09:34
Faktycznie warunki trudne a piszę to w kontekście tego, że wielu z Was sobie nie zdaje sprawy, że jak się podróżuje to często w takim miejscu jest się chwilę i robi zdjęcie w warunkach jakie są a nie czeka i czatuje...to taka moja dygresja w sprawie ubolewania nad tym co piszecie ;-)

pawelmacieszonek
09-10-2012, 19:27
Jestem pewien ,ze wiekszosc zdaje sobie z tego sprawe moshica ;)
Co do miejsca i samego zdjecia to chcialem tylko dodac ,ze byc moze zalozenie jakiegos big stoppera i szarej polowki i ewentualne rozmycie chmur i wody moze by troche ruszylo to zdjecie mimo ,ze swiatla tam zdecydowanie zabraklo.
Gdzie wogole znajduje sie to miejsce? moze kiedys bede w okolicy to skocze zobaczyc czy lepiej tam akurat swieci ;)

Zdjecie generlanie skojarzylo mi sie z tym z linku ;)

http://photography.nationalgeographic.com/photography/photos/best-pod-august-2012/?source=link_fb20120910photo-bestauginfb&utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_content=link_fb20120910photo-bestauginfb&utm_campaign=Content#/house-river-serbia_57361_600x450.jpg

Sobek00
09-10-2012, 19:34
Faktycznie warunki trudne a piszę to w kontekście tego, że wielu z Was sobie nie zdaje sprawy, że jak się podróżuje to często w takim miejscu jest się chwilę i robi zdjęcie w warunkach jakie są a nie czeka i czatuje...to taka moja dygresja w sprawie ubolewania nad tym co piszecie ;-)

Witam

Ja dodam jeszcze od siebie że najważniejsze w podróżowaniu jest cieszyć się nim. Możemy oczywiście wybrzydzać co pogody itp. Przeglądając swoje fotki z wyprawy z maja tego roku, przede wszystkim cisze się z tej wyprawy . Wiem na pewno że tam wrócę . By znów powłóczyć się po tym pięknym kraju i zrobić trochę fot - może w bardziej przyjaznych warunkach. Ale najważniejsze by znów tam być.

pozdrawiam

matios
09-10-2012, 19:56
cóż, Norwegia rozpieszcza krajobrazem ale skąpi wymarzonych warunków pogodowo-świetlnych do fotografowania. Niestety sam to przerobiłem i mam wiele zwykłych zdjęć niezwykłych miejsc :( Co dp zdjęcia powyżej, troszkę mniej wody od dołu i będzie gites