PDA

Zobacz pełną wersję : Sandisk ExIII 8 gb problem

dziadzior
07-10-2012, 21:09
Witam. Wczoraj na weselichu na mojej karcie Sandiska EXIII 8gb wystąpiło coś dziwnego. Mianowicie podczas normalnej pracy puszki, po bloku tanecznym przeglądając klatki zobaczyłem, że dwie rózne klatki zostały na siebie nałożone, inna klatka została wyswietlona może w 30 % a reszte pokrywało fioletowe tło. W sumie akurat konczyła mi sie miejsce więc zapiąłem 16 gb i na niej nic takiego się nie pojawiło. Dziś zaczynając meczyk Śląska, też na 8 gb znów pojawił się ten problem. Zrobiłem błąd, że wywaliłem bo bym pokazał o co mi chodzi.

Pytanie, ktoś z was miał kiedyś taki problem w z kartą? czy to może problem z softem w puszcze?

_Ocean_
07-10-2012, 21:23
Hmm, śmierdzi to mi trochę funkcją nakładania na siebie ekspozycji z menu aparatu...

dziadzior
07-10-2012, 22:23
Wiesz, mam pojęcie o tym co mam ustawione w Aparacie i nie korzystam z takich funkcji. To raczej albo Problem z Kartą ( sprawdziłem ja po przez windosowski program ) i jest niby ok. W najgorszym wypadki soft d700, ale znowu na innych kartach jest ok ;/

trybex
07-10-2012, 23:24
Widziałem zdjęcie dziadora (to z meczu)- wygląda to mniej więcej tak jakby podczas przegrywania zdjęć nagle odłączyć kartę. Powstaje wtedy np część zdjęcia i reszta jest zielona (zdjęcie urwane/niedoczytane)

dziadzior
08-10-2012, 20:48
Nikt takiego problemu nie miał ??

ASAHI
09-10-2012, 15:00
Było coś o takim problemie na forum, nie pamiętam teraz w jakim wątku, ale tam chyba karta odmówiła posłuszeństwa i poprzez zły zapis był właśnie taki objaw.

XXL
11-10-2012, 17:48
Ja miałem ki8lka lat temu (jeszcze na Olympusie) dokładnie tak samo. Pomogła mi lektura tego i innych art. http://reviews.ebay.com/FAKE-SanDisk-Extreme-Compact-Flash-Cards-Exposed_W0QQugidZ10000000001456539
Oczywiście jak łatwo się domyślić miałem "podróbę"

dziadzior
11-10-2012, 21:13
Przez przypadek udało mi się zrobić zdjęcie :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://ubplanet.pl/uploads/images/UBPlanet-1349982820-U16821.jpg)

Wygląda to tak. Przyznam, że karta jest jeszcze na gwarancji więc przejdę się i wymienię :)

dziadzior
12-10-2012, 17:35
jak sie okazało sandisk daje dożywotnią gwarancję. Karta wymieniona. Można zamknąć :)

Kaczy_Grzmot
12-10-2012, 18:01
jak sie okazało sandisk daje dożywotnią gwarancję. Karta wymieniona. Można zamknąć :)

Miewam podobne objawy... Czy możesz coś napisać o procedurze wymiany, a szczególnie czy konieczne (dla firmy Sandisk) jest posiadanie opakowania oraz paragonu?

dziadzior
12-10-2012, 20:01
Tak potrzebny jest dowód zakupu. Mój paragon wyblakł jak to z nimi bywa, ale odkopałem( Po roku ) w meilu aukcje po przez która kupowałem kartę w jednym z Wrocławskich sklepów. Sklep udzielił mi gwarancji właśnie na podstawie przedstawienia " zdjęcia " z tą aukcja która wygrałem.

Kaczy_Grzmot
12-10-2012, 20:36
Tak potrzebny jest dowód zakupu. Mój paragon wyblakł jak to z nimi bywa, ale odkopałem( Po roku ) w meilu aukcje po przez która kupowałem kartę w jednym z Wrocławskich sklepów. Sklep udzielił mi gwarancji właśnie na podstawie przedstawienia " zdjęcia " z tą aukcja która wygrałem.

Dzięki za informację! :-)