Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Sandisk ExIII 8 gb problem

Witam. Wczoraj na weselichu na mojej karcie Sandiska EXIII 8gb wystąpiło coś dziwnego. Mianowicie podczas normalnej pracy puszki, po bloku tanecznym przeglądając klatki zobaczyłem, że dwie rózne klatki zostały na siebie nałożone, inna klatka została wyswietlona może w 30 % a reszte pokrywało fioletowe tło. W sumie akurat konczyła mi sie miejsce więc zapiąłem 16 gb i na niej nic takiego się nie pojawiło. Dziś zaczynając meczyk Śląska, też na 8 gb znów pojawił się ten problem. Zrobiłem błąd, że wywaliłem bo bym pokazał o co mi chodzi.

Pytanie, ktoś z was miał kiedyś taki problem w z kartą? czy to może problem z softem w puszcze?
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 07-10-2012 o 21:17 Powód: NIE STAWIAMY SPACJI PRZED ZNAKAMI INTERPUNKCYJNYMI!!!
    FX

Domyślnie

Hmm, śmierdzi to mi trochę funkcją nakładania na siebie ekspozycji z menu aparatu...

Domyślnie

Wiesz, mam pojęcie o tym co mam ustawione w Aparacie i nie korzystam z takich funkcji. To raczej albo Problem z Kartą ( sprawdziłem ja po przez windosowski program ) i jest niby ok. W najgorszym wypadki soft d700, ale znowu na innych kartach jest ok ;/
    FX

Domyślnie

Widziałem zdjęcie dziadora (to z meczu)- wygląda to mniej więcej tak jakby podczas przegrywania zdjęć nagle odłączyć kartę. Powstaje wtedy np część zdjęcia i reszta jest zielona (zdjęcie urwane/niedoczytane)

Domyślnie

Nikt takiego problemu nie miał ??
    FX

Domyślnie

Było coś o takim problemie na forum, nie pamiętam teraz w jakim wątku, ale tam chyba karta odmówiła posłuszeństwa i poprzez zły zapis był właśnie taki objaw.

Domyślnie

Ja miałem ki8lka lat temu (jeszcze na Olympusie) dokładnie tak samo. Pomogła mi lektura tego i innych art. http://reviews.ebay.com/FAKE-SanDisk...00000001456539
    Oczywiście jak łatwo się domyślić miałem "podróbę"
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Przez przypadek udało mi się zrobić zdjęcie

Wygląda to tak. Przyznam, że karta jest jeszcze na gwarancji więc przejdę się i wymienię
    FX

Domyślnie

jak sie okazało sandisk daje dożywotnią gwarancję. Karta wymieniona. Można zamknąć
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziadzior Zobacz posta
    jak sie okazało sandisk daje dożywotnią gwarancję. Karta wymieniona. Można zamknąć
    Miewam podobne objawy... Czy możesz coś napisać o procedurze wymiany, a szczególnie czy konieczne (dla firmy Sandisk) jest posiadanie opakowania oraz paragonu?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów