Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Łowy...
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img145/4007/dscf0930pomniejszone.jpg)
T_P_
Kurde, nie lubie zdjęc bez komentarzy. Przecież po to je dodajemy, żeby inni ocenili, bo jak oceni je kilka osob, to łatwiej doszukać się jest błędów, a tak to nie wiadomo czy to zdjęcie się podoba czy nie, nie przechodźmy obojętnie obok zdjęc;)
A co do samego zdjęcia. To bardzo przyjemny kadr, chodź nie wiem czy nie było by lepie kosztem lewej strony, poszerzyć prawą, no i tak sie zastanawiam, jak by ten kadr wygladał, gdybyś był ciut niżej, ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam.
Witaj,
dzięki za poświęcenie chwili i pozostawienie komentarza... Od mojej rejestracji minął już jakiś czas, co pozwoliło zauważyć kilka zależności panujących na przeróżnych portalach fotograficznych, w tym i owym, mianowicie: jak nie komentujesz, to (niemal zawsze) i Twoje zdjęcie pominą... Przykre, ale prawdziwe... Co najwyżej, gdy wstawisz gniota, to z pewnością znajdzie się osoba, która będzie chciała dołożyć, aniżeli doradzić... Ot, taka moja teza wynikająca z dotychczasowej obserwacji...;)
Odnośnie Twoich spostrzeżeń, to nie trudno się z nimi nie zgodzić... Przyznam, że wolałbym czystszy kadr - bez łabędzia, łódki i kamieni po lewej stronie kadru, ale zanim dobiegłem, ustawiłem statyw, to chwila zabawy dobiegała końca...
Pozdrawiam, T_P_
A po co był Ci statyw? Chciałeś mieć rozmyte sylwetki? Z jedną nawet się prawie udało. :-) Uwaga bajcego o większej ilości prawej strony bardzo trafna. Mnie całą frajdę tutaj psują te opony w dużych ilościach, zwłaszcza te po lewej, więc kadrowałbym bez nich, unikając jednocześnie mocnego światła w LG. No i z tymi teoriami co do komentarzy to pewnie masz trochę racji, ale tak jest w życiu, że Twoje działania skłaniaja innych do działania. Ale też prawdę mówiąc akurat to zdjęcie jest trudne do oceniania, bo błędów wiekszych nie ma, ale też nie porywa.
A po co był Ci statyw? Chciałeś mieć rozmyte sylwetki? Z jedną nawet się prawie udało. :-)
W moim wieku już się ręce trzęsą, a czas 1/20 ma swoje prawa... ;-)
Duder, więcej prawej i owszem, ale w mojej ocenie opony i nutka światła z lewego górnego rogu dodaje uroku...
T_P_
P.S. Odnośnie zaś komentarzy do zdjęć, to nie jest żadna teoria, a jedynie moje luźne spostrzeżenia nawiązujące do wypowiedzi przedmówcy... Jak już jesteśmy na tej płaszczyźnie, to nie zawsze w życiu trzeba dostać, by dać coś od siebie... :)
pawelmacieszonek
10-10-2012, 21:30
no dobra, skomentuje zebys mi byl "winny" jeden komentarz ;)
Wiec jesli o mnie chodzi to zdjęcie jest "słabe" , Niby technicznie wsio okej itd , kadr nawet ciekawie podzielony ale jakoś i tak szalu nie robi. Na pewno fajne warunki były bo to widać ale tu jakoś tak, nie wiem, "bezpłciowo" , ze się tak wyrażę ;)
Nie bierz moich slow do siebie, napisałem żebyś mi skomentował jakiś mój obrazek --- > ;))