Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Studentka Aleksandra
Sebastianito
04-10-2012, 18:38
Aleksandra jest bardzo wesołą dziewczyna studiująca na uniwersytecie Heriott-Watt w Edinburghu. Jej ulubione zajęcie to narzekanie, jak bardzo zimno jest w deszczowej Szkocji.
Prywatnie jest moja żoną :P
Chciałem uwiecznić jej zmagania z nauka w sposób nietypowy. Temat co róż pojawiający się w necie... ale jak sami wiece, każdy chce mieć "swoją wersje".
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fc04.deviantart.net/fs70/f/2012/278/f/4/my_lovely_student_wife__aleksandra_by_sebastiankra us-d5guxj7.jpg)
|Nikon D200|Sigma18-50mm@30mm|f/2.8|1/100|ISO400|SB900+Soft box reporterski|
Wszelkie uwagi mile widziane.
No cóż, dla mnie w temacie tego zdjęcia zawsze będzie dominował " róż" co rusz.:)
rafal1980
04-10-2012, 18:54
Wyszło kiczowato.
Sebastianito
04-10-2012, 20:01
Nikt nie mówił, ze ma wyjść artystycznie...
Kicz - Chała.
Nie dość, że zakrawa na kryptoreklamę, dwa, że prawie wszystko leży, a trzy - naucz się lepiej panować nad błyskiem, skoro już go używasz. I może ciut retuszu?
Gniot.
Istnieje subtelna różnica pomiędzy artyzmem a ordynarną chałą, którą teraz publicznie się artyzuje.
andrzej_laskowski
04-10-2012, 20:22
Nie wiem czego się czepiają, nie lubią cię? ;)
Fajne całkiem, choć technicznie sobie takie, to sympatyczna fotka, czy raczej fotomontaż.
Sebastianito
04-10-2012, 20:24
Chala nie chala, lub jakkolwiek to nazwiesz wiem na co zwracac uwage. Musze zaczac panowac nad blyskiem...
Nawet jesli jest to ordynarna chala, gniot, kicz (jakolwiek to nazwiecie) wypadalo by cos podpowiedziec. Na co zwrocic uwage, co poprawic?!
Mam fuszke dla Ciebie jak chcesz bo sie z czasem nie wyrabiam a potrzebuje jeden montażyk skombinować :)... cos w tym stylu tylko z rybami
Fajny pomysl, troszke sie musiales napracowac, dobrze wyszlo.
E tam pada slonce swieci od tygodnia, z przelotnymi deszczykami tylko dla przypomnienia, gdzie jestesmy.
.:Ania:.
05-10-2012, 13:21
zdjęcia nie czuję, ale podpiszę się pod ikoney... może tu się tylko ocenia zdjęcia, ale byki koszmarnie rażą i zaburzają odbiór... polecam zainstalować sobie przeglądarkę, która podkreśla błędy ortograficzne :)
Jasne, ale nie wszyscy moga usiasc w domku i spedzac milo czas przed komputerem poprawiajac bledy... Ja na forum pozawalam sobie w pracy co tez jest ograniczone i szybkoscia reakcji ipada na dotkniecia... Jakbym mial jeszcze poprawiac kazde slowo, z moim gadulstwem pisalbym jeden post dziennie... I to jak by dobrze za wialo.... A tak.... Udzielajac sie wiecej, nawet z bledami zyskuja wszyscy... Nieprawda?
Nie prawda?
Nie. Brak szacunku dla języka, to również brak szacunku dla osób to czytających! Dysleksja i dysortografia nie jest żadnym wytłumaczeniem. Nawet w szkole, uczniowie objęci tymi przypadłościami mają pisać poprawnie, a dostają na to tylko troszkę więcej czasu. I żeby nie było, jestem dysortografem wg dzisiejszych norm, ale maturę zdawałem, gdy za 3 błędy była pała, nawet jeżeli treść była na 5 :D
Sebastianito
05-10-2012, 17:31
A teraz proszę o ocenę (krytykę) zdjęcia. Na temat ortografii już się co nieco nauczyłem w powyższych postach.
militarius
05-10-2012, 18:36
Dla mnie zbyt płasko przyświecone :) błysnąłbym bardziej z boku. W dodatku laptop zasłania dłoń i niefajnie to wygląda.
W każdym razie dobrze kombinujesz :) pomysł wydaje się być ciekawy.
No nie, jestem w szoku. Pierwszy raz na tym forum ktoś mi wymoderował post. Jest to tym bardziej przykre, że nic, w moim odczuciu, nie było w nim obraźliwego czy niestosownego. ALF, o co chodzi?
To akurat nie ja, ale posty zostały usunięte jako zbędne dla tematu.
Mi się sam pomysł podoba, nad wykonaniem należałoby popracować. Rozumiem, że aparat był na statywie i zrobiłeś kilka ekspozycji na poszczególne elementy zdjęcia - ustawiłbym dłuższy czas, żeby mocniej rozmyć te latające elementy. Sceneria mi nie pasuje, pomyślałbym nad jakąś alejką w bibliotece itp.